Plastik og affald

Emballager er en rigtig stor del af den miljøbelastning, som kosmetiske produkter udgør. Selve indholdet bliver jo (oftest) brugt helt op, så det vi står tilbage med, når et produkt er brugt, er emballagen. Derfor har vi har gjort os mange tanker om, hvad vi kan gøre bedre når det kommer til vores produkters emballage.
Juletilbud shampoo bar 1 + rist

Reduce

Det første lille skridt vi tog var simpelthen at reducere. Vi begyndte at finde emballager, der helt enkelt vejede mindre. Eksempelvis skiftede vi emballagerne på vores ansigtsplejeprodukter fra airless flasker med store låg til airless tuber, og med de nye tuber har vi reduceret plastikforbruget på emballagerne med mere end 30%. Derudover har vi også fjernet overflødige emballagedele, som papæsker og plastikfilm, der kom uden på emballerede produkter.

Vi har også introduceret Purely produkter, der er helt plastikfri. Purely Shampoo Bar 1 og 2 er faste produkter pakket i beholdere af genanvendt pap. Med en shampoobar sparer du både på emballagen og også på den mængde, der transporteres rundt. En shampoobar på 70g er meget koncentreret og svarer til ca. 3-500g af det tilsvarende flydende produkt.
Purely Refillery

Reuse

Upcycling af emballagerne giver kun mening for os, hvis emballagen erstatter en anden genstand, man ellers ville have anskaffet sig. At bruge tom emballage til pynt eller noget andet man egentlig ikke har brug for, og man derfor ellers ikke ville have anskaffet sig, tæller i vores optik ikke i regnskabet. Den mest oplagte måde at genanvende flaskerne på er at bruge dem til det, de er fremstillet til: beholdere til shampoo og conditioner!

På Purely Refillery får du mulighed for at udnytte plastikflaskernes potentiale. Purely Refillery er en genopfyldningsstation, hvor du kan genfylde dine tomme (rengjorte) Purely flasker. En shampooflaske kan i princippet holde resten af dit liv, så det giver rigtig god mening at fylde den igen og igen. Selvom genanvendelse af brugt plastik er en rigtig god ting, er det endnu bedre for miljøet at springe hele processen med at indsamle, transportere, granulere og genskabe plastikprodukter over, hvis man kan. Du finder Purely Refillery på udvalgte apoteker og forhandlere - 
du kan læse mere om Purely Refillery her.

Recycle

I starten af 2019 introducerede vi vores første produkt i flasker af genbrugt plastik. Vi har sat os for kun at bruge emballager i genbrugt plastik fremadrettet, og vi er nu allerede oppe på over 15 forskellige produkter i flasker af genanvendt plastik. Ved at genbruge plastik udnytter vi affald som en ressource, og den cirkulære tankegang er efter vores mening vejen frem, når miljøet skal tænkes ind i skønhedsprodukter.

Fordelen ved at genbruge plastik er, at vi udnytter en ressource, som allerede eksisterer, og som i princippet kan anvendes igen og igen - i stedet for at bruge et materiale der først skal produceres eksempelvis emballager i sukkerrør, der på den måde bliver en miljøbelastning i sig selv.

Vi anvender PCR (post-consumer-regrain) plastik, til både flasker og tuber. Det vil sige, at materialet består af forskellige former for plastikaffald, der er indsamlet og genbrugt. Ved at bruge PCR skåner vi miljøet både hvad angår brug af ressourcer, forurening og på CO2-regnskabet. Den PCR vi bruger er certificeret, så der ikke er fare for, at stoffer fra plasten migrerer over i produktet. Samtidig kan det også dokumenteres at materialet rent faktisk er PCR, for der har desværre været sager med producenter, der kalder deres materiale for noget, de ikke kan dokumentere er korrekt.

Vi ville gerne kunne levere alle vores produkter endnu hurtigere i 100 % genbrugt plast, men der er simpelthen ikke materiale nok til rådighed. Efterspørgslen er heldigvis blevet rigtig stor, og forsyningskæden har svært ved at følge med. Derfor skal vi alle blive bedre til at indsamle og genanvende, især et så holdbart materiale som plastik, der virkelig egner sig til genanvendelse.
Copyright © 2023 Purely Professional
Tilmeld dig Purely Plus
  • Optjen Point

    Optjen point når du handler hos os, du opsparer 1 point for hver 10 DKK du bruger.
  • Del Din Oplevelse

    Skriv din ærlige mening om vores produkter eller del dine billeder, så optjener du 20 point.
  • Del med venner

    Henvis en ven til vores shop, så modtager I begge 50 point når din ven bruger dit link.
OPRET KONTO
usermagnifiercrossmenuchevron-down