Mærkninger

”Hvis jeres produkter er så rene, hvorfor har I så ikke nogen mærker på?” - er et spørgsmål, vi bliver stillet meget hyppigt både af forhandlere og forbrugere. Men vi har nogle gode grunde til, at vi ikke har mærker på vores produkter. Og dem vil vi gerne dele med jer.

Forbrugeren i fokus

For det første mener vi, at vores produkter lever op til mere end hvad de forskellige mærker tillader – eksempelvis bruger vi ikke parfume, som er tilladt i miljømærker. Vi har også et meget skarpt fokus på at undgå skrappe sæbestoffer, som man ikke rigtigt tager stilling til hos de forskellige mærker.

Og så har vi det overordnet lidt ambivalent med de mærker, man som producent kan erhverve sig. Men allervigtigst så ønsker vi at gøre vores produkter gennemskuelige for dig som forbruger. Og vi synes ikke, at et mærke fremmer den gennemsigtighed. Det er jo faktisk de færreste, der ved hvilke vurderinger og standarder, produkterne skal leve op til for at få et givent mærke.

Kemiluppen Tænk

Vi synes, det er et mere klart budskab, når vi eksempelvis bliver testet i Kemiluppen hos TÆNK, fordi det her er vores kunder selv, der scanner produkterne, og ikke os der som producent beder om at få en vurdering.

Forbrugerrådet Tænk er en medlemsorganisation, der tester og undersøger alle mulige produkter heriblandt kosmetik under Forbrugerrådet Tænk Kemi, hvor man vurderer produkter og ingredienser ud fra et kolbesystem, hvor A kolben repræsenterer produkter, der ikke indeholder problematiske stoffer.

Vi har en god dialog med Tænk Kemi i forhold til deres vurderinger af vores produkter baseret på de indholdsstoffer, vi bruger. Men vi har ikke noget mellemværende med dem, og det synes vi giver den bedste gennemsigtighed.

I 2020 blev nogle af de solfiltre, vi benyttede på daværende tidspunkt udtaget af EU til yderligere undersøgelse. Det vil sige at de kom på EU's liste over stoffer, der er under undersøgelse for at have hormonforstyrrende egenskaber. Da Tænk Kemi tager udgangspunkt i bl.a. disse lister fra EU, når de vurderer produkter og indholdsstoffer, havde det den konsekvens at vores Day med SPF 15 gik fra en A kolbe til en C kolbe. Det var ærgerligt, men vi synes det er helt fair.

Vores udgangspunkt er, at hvis EU har udpeget en ingrediens til evaluering, så er der nok en årsag. Indtil da havde vi ikke stødt på studier, der gav anledning til bekymring, men der forskes hele tiden, da det er et felt i konstant udvikling.

Det kan sagtens være, at ingredienserne bliver frikendt, men det kan også være, at de ikke gør. Derfor valgte vi på den baggrund at ændre i formuleringen af produktet, så vores Day ikke indeholder de mistænkte stoffer og derfor igen kan bryste sig af A kolben.

Der foregår som sagt utrolig meget forskning omkring indholdsstoffer på alle mulige områder. Vi bliver hele tiden klogere. Det er netop det, der er motivationen for os med Purely Professional. At lære meget mere om hvordan vi kan lave plejeprodukter uden at gå på kompromis med hverken hensynet til sundheden eller miljøet.

Hvor vi som samfund tidligere har været alt for ukritiske, i forhold til de stoffer industrien bruger i eksempelvis kosmetik, fødevarer og beklædning, er vi nu meget mere opmærksomme og forsigtige. Heldigvis. Hvis det senere skulle vise sig, at vi har været for forsigtige, er det da at foretrække frem for det modsatte.

Økologi

Hvad vil det sige, at et produkt er mærket som økologisk? Man ser ofte, at de produkter, der er mærket som økologiske kun består af en vis procentdel økologiske ingredienser. Her er der tit tale om forskellige ekstrakter og æteriske olier (parfumestoffer) eller ekstrakt af aloe vera, der ofte kunne være erstattet med vand, hvilket vil være en mere miljørigtig beslutning. Og her synes vi at gennemskueligheden forsvinder for forbrugeren.

Derfor er Purely Professional ikke økologiske produkter. Men dermed ikke sagt at vi ikke benytter økologiske ingredienser. Vi vil bare ikke tilsætte flere, for os unødvendige, (økologiske) stoffer til vores produkter, da det går imod vores vision om at lave så enkle men effektive produkter som muligt.

Når vi til gengæld har brug for et planteekstrakt i et produkt, som for eksempel kamille eller morgenfrue, gør vi os meget umage med at finde et økologisk ekstrakt af højeste kvalitet for at sikre os den bedste virkning i produktet. Derudover vil vi hellere fokusere på bæredygtigheden af de ingredienser, der fylder mest i produktet, og som man sjældent finder økologisk dyrket. Læs mere om biodiversitet og hvad vi gør i den forbindelse her.

Cruelty Free

Vi har altid fået rigtig mange henvendelser angående dyreforsøg. Både i forhold til vores produkter og i forhold til ingredienserne, der indgår i produkterne. Vi er glade for at kunne sige, at Purely Professional er Cruelty Free


Vi tester hverken produkter eller ingredienser på dyr, og det har vi aldrig gjort. Det går imod vores værdier, men derudover er det også forbudt. Siden 2004 har det været forbudt at teste kosmetiske produkter på dyr i EU. I 2009 blev dette forbud udvidet til også at omfatte de enkelte ingredienser. Det vil sige, at hverken nye produkter eller ingredienser må testes på dyr i forbindelse med udviklingen af kosmetiske produkter.


Længe kendte ingredienser må man formode i sin tid har været testet på dyr, men de bliver det naturligvis ikke længere. Ligesom nye produktformuleringer hvor de indgår ikke testes på dyr. I stedet holder man sig til fastsatte maksimumskoncentrationer, beskrivelser af ingrediensernes egenskaber og dermatologiske test på mennesker.


Vi bruger kun veldokumenterede ingredienser, og så tester vi altid vores produkter på os selv først. Derefter testes produkterne dermatologisk på en gruppe frivillige mennesker i forbindelse med sikkerhedsvurderingen. Produkter der har solfaktor, som vores Day creme, testes i forhold til SPF, men denne test udføres også på frivillige mennesker af et eksternt laboratorium.

Vegan friendly

Alle Purely Professionals produkter er veganske. I dag er det som regel alt for dyrt og besværligt at udvinde ingredienserne fra dyr, derfor fremstiller man dem syntetisk. Hvilket vi også mener, er det, som er etisk forsvarlig.

Der er mange ingredienser, der i gamle dag kunne være af animalsk oprindelse, eksempelvis glycerin, squalane og hyaluronsyre, men i dag findes disse ingredienser altså alle enten syntetisk fremstillet eller udvundet af planteolier. Det er naturligvis de ingredienser, vi bruger i vores produkter.