Klima

Kampen om klimaet, er et tema vi kontinuerligt må forholde os til. Det er et område, der for mange er fuldstændigt uoverskueligt, og det hjælper ikke at klimaet bliver flittigt brugt i både markedsføring og politik for at vinde popularitet.

Greenwashing gør det svært at vurdere, hvad man skal vælge til og fra. Alle mulige produkter og processer kalder sig CO2 neutrale, men hvis man tænker processerne igennem, bliver det svært at se, hvordan det kan passe? Ofte dækker den term i stedet over køb og salg af CO2 kvoter, eller træplantning (træer der ofte fældes igen til forbrænding) eller andre kunstværdige regnestykker – men i sig selv er produktet eller processen jo ikke CO2 neutral.
Purely sæberist

Produktion

Vi synes det giver mening at fokusere på at reducere CO2 udledningen. Som privat person kan man flyve mindre, spise mindre kød, køre mindre i bil og allervigtigst: generelt forbruge mindre! Som virksomhed har vi mulighed for at gøre det samme, men i en større skala. Vi har fokus på CO2-udledning i vores brug af transport i værdikæden. Derfor har vi valgt at vores produkter, emballager og råvarer ikke skal transporteres for langt. Konkret vil vi gerne undgå at vores elementer kommer længere væk fra end Europa.

Vores shampoobar rist er et godt eksempel på denne strategi. Da vi afsøgte markedet for netop det produkt, var vi omkring rigtig mange fine løsninger, der blev produceret i Asien. Men da vi gerne vil have et mere lokalt produkt, valgte vi i stedet at bestille ristene fra et polsk familiefirma, der producerer i FSC certificeret europæisk træ.

Produkter

Vi har også et fokus på at minimere CO2 i forbindelse med transport ved at introducere vandfrie produkter i bar form. Ved at undlade vandet i produktet får man reduceret produktets vægt med op til 75%. Plus vi sparer en større og mere energitung emballage. Det vil sige, at vi skal transportere meget mindre rundt mellem produktion, forhandler og forbruger. Det er en meget konkret måde at spare CO2 på.

Vores Refillery er også en mulighed for at spare på CO2 udledningen. Når du genanvender din flaske – og måske cykler hen til Refillery i stedet for at bestille en pakke på nettet, vil der være en besparelse. Når du genanvender din emballage, sparer du miljøet for den CO2 krævende proces med at indsamle, nedbryde og producere nye flasker. Og den besparelse bliver større, jo flere gange du bruger løsningen.

CO2 er også en parameter i forhold til ingredienser, da mange er baseret på palmeolie eller lignende afgrøder. Dyrkningen af disse afgrøder kan være med til at biddrage til afskovning af regnskoven. Vi arbejder meget målrettet på at udskifte alle vores palmeolieholdige ingredienser med certificererede ingredienser for at minimere den mulighed.

Kampen imod afskovning er også meget vigtig i forhold til muligheden for at binde CO2. I det hele taget giver det rigtig god mening at fokusere på regenerering af vores jord – ikke kun de tropiske regnskove. Det moderne landbrug, hvor marker pløjes op og ligger bare en stor del af året, er med til at frigive en masse CO2 og udpine jorden. Det er vigtigt, at der er planter på så stor en del af jorden som muligt, og så meget af tiden som mulig, da planterne bidrager med næring og desuden binder kulstoffet i jorden.

Det kan også virke i den lille have! Mange har kastet sig ud i konceptet ”Vild med vilje”, hvor man lader haven gro mere eller mindre til fordel for klima og biodiversitet. Vi er meget inspireret af filmen ”Kiss the Ground”, der belyser de klimamæssige fordele ved at gribe landbruget radikalt anderledes an. Der er meget, vi kan gøre. Både som individer, virksomheder og organisationer.

Når det kommer til det store klimaregnskab, er det efter vores mening vigtigt at se det fulde billede og bruge sin sunde fornuft. Hvis du er i tvivl, om du skal købe det ene eller det andet, så overvej om det er noget du overhovedet skal bruge og om de miljø/klima claims, produktet eventuelt bryster sig med, giver mening i den store sammenhæng. Vores bedste råd er tænk større og brug mindre!
Purely Refillery
Copyright © 2023 Purely Professional
Tilmeld dig Purely Plus
  • Optjen Point

    Optjen point når du handler hos os, du opsparer 1 point for hver 10 DKK du bruger.
  • Del Din Oplevelse

    Skriv din ærlige mening om vores produkter eller del dine billeder, så optjener du 20 point.
  • Del med venner

    Henvis en ven til vores shop, så modtager I begge 50 point når din ven bruger dit link.
OPRET KONTO
usermagnifiercrossmenuchevron-down