Krøller i fint hår

Kan du svare ja til, at dit hår har tendens til at være porøst, ofte kruser, tynges let og skal vaskes hyppigt?
Så har du krøller i fint hår. Denne guide vil hjælpe dig med at tæmme dine krøller og få det bedste frem i dem. Krøller i fint hår har brug for en mild shampoo og gode plejeprodukter, der ikke tynger, så håret kan beholder sin naturlige struktur og smidighed uden at blive fladt. Vi guider dig til de bedste produkter til netop din hårtype.

Få det bedste frem i dine krøller

Har du krøller i et fint hår, så kan det være fristende at føntørre eller glatte krøllerne, så håret er lettere at tæmme. Men hvad med at slutte fred med dine krøller og give glattejernet en pause? Med de rette produkter og pleje af dine krøller kan du få det bedste frem i dit hår.

Krøllet hår har brug meget pleje, da det har en mere porøs overfladestruktur end glat hår. Dog kan for kraftige plejeprodukter være tunge for et fint hår med krøller. Fokuser derfor på at bevare dit krøllede hårs naturlige struktur ved at bruge en mild shampoo, undgå varmestyling og bruge pleje- og stylingprodukter, der ikke tynger håret.

Fylde eller pleje?

Hvis du har krøller i et fint hår, er du måske fanget mellem ønsket om fylde i det fine hår og ønsket om pleje til det krøllede og porøse hårstrå. Heldigvis er det muligt at få det bedste fra begge verdener. Vi anbefaler, at du har fokus på skånsom vask og let pleje. Brug derudover enkle stylingprodukter til at skabe volumen der ikke kræver intens varmepåvirkning for at virke.

Da det fine krøllede hår har tendens til at kruse, er fristende at købe et silikoneholdigt plejeprodukt for at komme problemet til livs. Desværre er disse produkter ofte for tunge til det fine hår, som i stedet klasker sammen og mister volumen.

Sådan giver du krøllerne et løft

Krøller dit hår mest i længderne mens toppen hurtigt bliver flad? Så kan Styling Mousse 1 være svaret på dine problemer. Hvis du bruger lidt Styling Mousse 1, når du føntørrer dit hår ved hårrødderne, skaber du et let fleksibelt løft. Lad så længderne lufttørre mens du krammer dem op med en lille smule Treatment 1 for bløde og naturlige krøller. Vi anbefaler, at du bruger en lille mængde Treatment 1 i hårets spidser og længder hver dag.

De bedste produkter til krøller i fint hår

VASK

Anbefalet shampoo til krøller i fint hår

Som du måske ved fra Curly Girl metoden, er det er vigtigt, at du bruger en sulfatfri shampoo til dit krøllede hår for bedst muligt at bevare hårets struktur og krøllernes form Shampoo 0 er en sulfatfri shampoo på flydende form, mens Shampoo Bar 1 er en sulfatfri shampoo på fast form. Begge er meget skånsomme for hår og hovedbund, men Shampoo Bar 1 er mere blød på håret end Shampoo 0. Som et alternativ til disse to shampoo’er er Shampoo 3, der er en super mild shampoo på skumform. Den fungerer også rigtig godt i et fint, krøllet hår.

PLEJE

Anbefalet pleje til krøller i fint hår

Vi anbefaler, at du efter hårvask plejer dit hår med Conditioner 1, som er en mild og plejende conditioner, der tilfører krøllerne pleje og fugt uden at tynge håret. Når håret er håndklædetørt, er det en god ide at bruge lidt leave-in treatment 1 i hårets spidser og længder.

Foruden sine meget plejende egenskaber har Treatment 1 også en stylende effekt på det krøllede hår, da den indeholder plejende olier, der samler krøllerne og får dem til at fremstå mere harmoniske og velplejede.

STYLING

Anbefalet styling til krøller i fint hår

Hvis du gerne vil have lidt ekstra volumen i håret, er Styling Lotion 1 god netop til krøllet hår. Den fremhæver krøllerne og giver håret et løft. For ekstra pleje og et naturligt og blødt look anbefaler vi, at du blander den med Treatment 1, inden den fordeles i håret. Produkterne fungerer både ved føntørring, og hvis du lader dit hår lufttørre. Har du brug for endnu mere definition af dine krøller kan du prøve at kramme Styling Mousse 1 i dit fugtige hår. Hvis du føntørrer, er det dog vigtigt, at du tørrer dit hår ved lav varme og intensitet, da for høj varme og intensitet udtørrer håret og får krøllerne til at kruse.