Guidens indhold

En krøllet fortælling

Hvad laver du til hverdag?

Til hverdag studerer jeg på Roskilde Universitet, hvor jeg læser min kandidat i kommunikation. Ved siden af studiet har jeg det seneste 1,5 års tid haft mit skønne job her hos Purely Professional som SoMe & Content Creator.


Hvorfor bruger du Hair Repair som balsam og ikke Conditioner 2 for eksempel?

Da jeg startede hos Purely, brugte jeg faktisk Conditioner 2 som balsam, da det også er den, vi anbefaler til et kraftigt og krøllet hår. Det var dog først, da jeg løb tør for min Conditioner 2, at jeg prøvede at bruge Hair Repair efter hårvask som balsam, og her oplevede jeg bare et kæmpe resultat. Mit hår blev meget blødere, og mine krøller blev mere definerede og lækre af at bruge den som balsam.

Hvad er dit bedste tip til at lære at elske sine krøller?

Jeg tror først og fremmest, det handler om at acceptere, at ens hår er krøllet - og altså ikke prøve at gemme dem væk ved diverse stylinger. Jeg kan sagtens relatere til, at det kan være irriterende, at krøllerne kruser og ter sig mærkeligt, og man derfor ikke ved, hvad man skal stille op med dem. Første step er nok en vaneændring i ens rutine og at forstå, at krøller altså bare har brug for ekstra pleje og tid. Og for guds skyld - red aldrig krøllerne ud, når håret er tørt! Så er håret dømt til at være kruset og udefineret resten af dagen.

Oplever du nogensinde dage hvor det er svært at holde af dine krøller?

Ja, det gør jeg! Jeg synes især, at det kan være svært at holde af mine krøller, når jeg står op om morgenen. Mine krøller har brug for masser af vand, før de kan styles flot, og det kan nogle gange godt være lidt uoverskueligt, når man er træt eller skal nå ud af døren. Og så har jeg ikke tal på, hvor mange gange jeg har haft lyst til at klippe det af, hvis det har filtret sig sammen i nakken til store knuder. Men i sidste ende elsker jeg jo at have krøller.


Hvordan plejede du dine krøller, da du var teenager?

Åha, jeg plejede dem faktisk slet ikke – jeg hadede mine krøller, da jeg var teenager. Jeg var teenager i første begyndelsen af 10’erne, og der var det bare ikke særlig sejt at have krøller. I den periode skulle man helst have så glat hår som muligt, så jeg glattede det faktisk hver eneste dag. Det tog dog derfor også evigheder at få mit hår til at være flot, da jeg så begyndte at ville dyrke mine krøller igen

Har du prøvet Curly Girl metoden?

Jamen, jeg vil jo sige, at der er mange versioner af en Curly Girl metode – men hovedpointen er, at man skal undgå produkter med sulfater og silikone. Og her er jeg jo så heldig, at alle mine go-to produkter fra Purely ikke indeholder disse ingredienser.

Hvordan styler du dine krøller?

Jeg styler faktisk mine krøller med kun få produkter, men det betyder ikke, at det er en simpel rutine. For det første er det en golden rule altid at sørge for, at håret altid er meget vådt inden styling! Så putter jeg lidt Treatment 1 i længderne og spidserne, og reder det ud bagefter. Efterfølgende krammer jeg Styling Lotion 1 i hele håret eventuelt blandet med lidt mere Treatment 1 for ekstra pleje. Jeg lader altid mit hår tørre i et håndklæde i omkring 15 minutter og putter herefter lidt hårolie i spidserne og lader det lufttørre efterfølgende. Hvis jeg gerne vil have mere volumen, eller hvis jeg har travlt og skal ud af døren, bruger jeg Protection 2 og en hårtørrer med en diffuser.

Hvilket produkt ville du aldrig kunne undvære?

Jeg kan simpelthen hverken undvære Treatment 1 eller Hair Repair 2 – så dem kan jeg ikke vælge imellem. Begge produkter er fantastiske og er med til at jeg elsker mine krøller! 

Sofies Purely favoritter

Treatment 1
Dybdevirkende leave-in hårkur der lukker hårstråets skællag og tilfører fugt. Parfumefri.
Normalpris 259,00 kr
Udsalgspris 259,00 kr Normalpris 259,00 kr
Treatment 1

 

Hair Repair 2
Intensiv hårmaske der giver dybdevirkende pleje til både hår og hovedbund. Parfumefri.
Normalpris 239,00 kr
Udsalgspris 239,00 kr Normalpris 229,00 kr
Hair Repair 2 -150 ml


Hvis du skulle anbefale én ingrediens til krøller, man skal holde øje med, hvilket skulle det så være?

Planteolier, såsom Kokosolie eller Jojobaolie. Jeg elsker produkter, der indeholder disse ingredienser - de gør bare noget magisk ved mine krøller, så de er helt bløde og definerede.

Er der nogle ingredienser du aktivt undgår?

Jeg undgår aktivt skrappe sulfater som SLS og SLES samt produkter med silikone i, hvilket jeg til hver en tid vil anbefale Curly Girls at undgå, da de kun vil gøre dit hår mere tørt og kruset med tiden.


Er din hårplejerutine anderledes i vintermånederne end sommermånederne?

Jeg tror egentlig ikke, den er så meget anderledes. Jeg er meget opmærksom på mine krøller, og hvis jeg fornemmer, at de bliver mere tørre og krusede end normalt, får de altid lidt ekstra pleje i form af Treatment 1 eller olie. Jeg elsker en god oliekur hen over natten med vores Oil! Så putter jeg en masse i håret og fletter det om aftenen, inden jeg skal sove, og så vasker jeg det med Shampoo 0 dagen efter og slutter af med en god omgang Hair Repair 2.

Hvordan synes du, at man bedst kommer i gang med en krølle venlig Purely rutine?

Jeg ville starte med at investere i en Shampoo 0 og Hair Repair 2 til badet. Herudover ville jeg klart anbefale at bruge en Treatment 1 og Styling Lotion efter badet. Så har man nogle super gode produkter til pleje og en smuk styling af krøllerne.

 

Se Sofies krøllerutine