Guidens indhold

Hvor kommer din passion for upcycling fra?

Jeg tror altid, at jeg har elsket at se forvandlinger med et "før" og et "efter" - om det så var i tv med "fra skrot til slot" eller "Project runway" - eller når mine forældre lavede et projekt hjemme i deres hus. Dét der med at give nyt liv til noget som ingen måske lige kan se værdien i, det synes jeg bare er enormt tilfredsstillende. Og i en tid hvor vi skal værne mere om vores ressourcer, så giver det jo bare så god mening på flere punkter.

Hvad var motivationen bag at åbne din butik “Studio Sæsse?”

Jeg drømte om at give kreative typer, som jeg selv, med skabertrang mulighed for at få et udstillingsvindue og mulighed for at tjene penge på deres langsomme håndværk i en verden af masseproduktion. Og så har jeg altid haft en naiv barnedrøm om at have en lille butik i en hyggelig gade og dekorere julevinduer osv. - så det får jeg også mulighed for at udleve, selvom det er knapt så "Hallmark julefilm" at drive en butik i virkeligheden, hæhæ. 

Hvilke små bæredygtige handlinger udøver du i din hverdag?

Jeg bruger genanvendelige hæklede "rundeller" hver aften, det er en lille, men fin og nem ting at gøre synes jeg. Jeg køber genbrugsting, når jeg kan, hvis vi mangler ting til hjemmet eller lignende, ser jeg altid, om jeg kan finde det brugt, før jeg køber nyt. Og så affaldssorterer jeg meget grundigt, det er faktisk lidt en sport for mig.

Hvilket sy-projekt er du mest stolt over?

Jeg tror, det må være den første herreskjorte, jeg nogensinde syede, det var et ret udfordrende projekt. Skjorten var syet af gamle duge og min kæreste havde den på til nytår for et par år siden.

Hvordan ser en perfekt søndag ud for dig?

Den starter med et blødkogt æg og min kærestes hjemmebag til morgenmad. Måske en tur på loppemarked eller i genbrugsbutikker eller hvis det er sæson; på svampejagt i en skov sammen med vores hund Knudsen. Så skal der gerne være et stykke eftermiddagskage i sofaen og måske et karbad med hårmaske, ansigtspleje og hele molevitten, så jeg kan trille helt frisk og velplejet i seng (i nyvasket sengetøj, selvfølgelig).

 

Hvornår føler du dig bedst tilpas?

Når jeg har et dejligt sæt tøj på, som matcher mit humør og energi for dagen, uanset om det så er pyjamas eller et mega lækkert nyt outfit. Og så når jeg har fikset mit hår, jeg bruger en Dyson Airwrap og den får bare det hele til at spille.

Hvilket produkt ville du aldrig kunne undvære?

Ansigtsolien fra Purely - no joke, er blevet afhængig. Og selvbruner, det er et must for mig.

Hvad kigger du efter i dine plejeprodukter?

Jeg leder altid efter glød og fugt og ikke alt for meget smæk på parfume m.m

  Johannes tophylde bestående af Face Oil og Multi Base fra Purely, parfume fra Juliette Has A Gun, Anti-Redness Cream fra Rosalique og en multi balm i dåse.

 

Hvordan ser din hudplejerutine ud?

Jeg bruger dagligt min Serum og Face Oil fra Purely, derefter en 3-i-1 anti redness creme fra Rosalique og en øjencreme med c-vitamin og koffein fra Ole Henriksen som hedder Banana Bright. 

Hvad er dit bedste beauty hack?

Selvbruner dråber blandet med ansigt olie - så får man fugt, glød og lidt kulør. Jeg har gjort det til en fast del af min aftenrutine og på den måde bevarer jeg lidt friskhed og farve i ansigtet vinteren igennem, men uden at blive en gulerod.