Guidens indhold

En hud man ikke kan være i

Inden vi skal høre mere om den hudplejerutine, som blev den rette for Katja, skal vi først høre lidt om netop de hudproblematikker, som Katja har været udfordret af.


Katja: Jamen, jeg har egentligt altid døjet med tendens til at have ret sensitiv hud og eksem. Sådan en ekstrem tørhed all-around, både i ansigtet og på kroppen. Oveni det bliver man jo bare helt enormt tør, når man bruger medicinske produkter. Det har jeg døjet med på albuerne, i knæhaserne og i bikinilinjen. Jo længere tid der går imellem, at jeg får fugtet min hud med noget ordentligt, jo mindre fleksibel bliver den, og det kan næsten føles som om, at jeg ikke kan være i min hud. At den er for stram. Det er jo bare helt vildt ubehageligt. Jeg har også døjet med hormonel uren hud, som resultat af hormonprævention. Et problem som blev hængende efter, jeg ikke var på det længere. Det har været sindssygt frustrerende og jeg har været igennem virkelig mange produkter for at finde noget, der kunne afhjælpe det. Men uden held. Så i en periode havde jeg givet lidt op og tænkt ”så bruger jeg jo bare lige det, jeg synes, og så er det nok bare sådan, det er”.


Et behov for at skære ned på mængden af produkter


I 2020 laver Katja en digital cleanse og begynder at blive mere bevidst om, hvilken effekt de mennesker, hun følger på sociale medier, har på hendes ve og vel. I den udvikling fylder det også for Katja at blive mere bevidst om, hvad hun egentligt putter i og på sin krop – og hvorfor hun gør det.


Katja: Tilbage i 2020 begyndte jeg at undersøge produkter og indholdsstoffer lidt mere og fandt frem til, at ’less is more’ måske var noget for mig. At jeg måske skulle skære lidt ned. Jeg havde sådan en følelse af, at jeg overbrugte på en eller anden måde og kom pludselig i tvivl om, hvad jeg egentligt bruger, som faktisk virker, hvad jeg bruger lidt i panik eller hvad jeg bruger, bare fordi en eller anden salgsperson har rådet mig til det. Jeg havde brug for at undersøge det selv.


Purely: Fantastisk. Hvordan fandt du så frem til Purely?


Katja: Jamen jeg begyndte at følge en masse mennesker, som matchede lidt mere det, jeg godt kan lide og interesserer mig for. Og så tror jeg, at det var Anna Reinholdt, som jeg fulgte ret intenst, fordi jeg synes, at hun er så skøn, der brugte jeres produkter. Så gik det op for mig, at jeg faktisk havde et af jeres produkter derhjemme - den der Protection Spray. Jeg kunne genkende navnet og var sådan ”okay det skal jeg da lige undersøge lidt mere”.


Så gik jeg ind på jeres hjemmeside og læste om jeres værdisæt og hvad I har i jeres produkter. Og så kunne jeg jo bare se, at det fuldstændig matchede det, jeg selv stod for. At det skulle virke, at det skulle være bæredygtigt - og ja, at Purely havde det her princip med, at mindre kan gøre godt, som ligesom var det, jeg søgte på en eller anden måde.

 

"Det er netop alt med måde, jeg synes, der er så fedt ved jeres produkter. At mindre også kan gøre det, og gør det faktisk endnu bedre end, hvad jeg har oplevet. Der er ikke 1000 ting at vælge imellem fra Purely, og man står ikke foran hylden og tænker, at det er en jungle at finde ud af, hvad der lige er til mig. Der er de her ene, simple og lækre produkter, som bare passer til alt. Det har gjort rigtig meget for mig, at det ikke er svært at finde ud af, hvad jeg skal bruge og hvad der passer til mig."


Tag det ét produkt ad gangen


Med skiftet til færre produkter tager Katja en metode i brug, som altid er god, når man ønsker at finde ud af, hvad der præcis gør en forskel.
Katja: I starten prøvede jeg jeres ansigtsprodukter. Jeg startede med at bruge jeres dagcreme og natcreme, og skiftede langsomt ud, så når jeg var færdig med et produkt af de, jeg allerede brugte, så skiftede jeg det ud med et af jeres. Så jeg brugte det, jeg havde, færdigt først.


"Man kan gå helt vildt i panik, så man ikke giver produkter tålmodighed nok. Da jeg startede med at bruge Purelys produkter, havde jeg en følelse af, at nu skulle jeg lige huske det der med, at produkter skal have tid. De skal have masser af tid, og så skal jeg langsomt trappe ind i dem, så jeg kan se, hvad der virker for mig og hvad der ikke gør. Så det vil jeg anbefale til alle. At når man køber et produkt, næsten ligegyldigt hvad det er, så er man simpelthen nødt til at give det noget tid – og ikke starte med 20 forskellige produkter på én gang."


Purely: Det er også en rigtig god måde at se, hvad der virker. I stedet for at man skifter det hele på samme tid. Så kan man ikke rigtig sige, hvad det er, der har en effekt, hvis man ser en forandring.


Katja: Ja, og det var nemlig også det, jeg tænkte. Da jeg begyndte at bruge jeres cremer, oplevede jeg ret hurtigt efter 2-3 uger, at den fedtede fornemmelse jeg havde i ansigtet bare forsvandt. Jeg følte mig meget mere gennemfugtet i bunden og ikke bare i overfladen. Huden i ansigtet var nemmere at arbejde med på en eller anden måde. Som om den blev mere fleksibel. Det er så svært at forklare, men jeg kunne bare se, at der skete noget.


Så begyndte jeg at bruge jeres Serum efterfølgende og jeres Facial Cleanser. Særligt Serum har gjort en ret stor forskel, faktisk også i forhold til, at jeg jo har brugt noget medicinsk produkt mod urenheder. Der har Serum virkelig kunne komme i bund med det, og jeg har virkelig kunnet mærke, at den er genopbyggende. Jeg kan nærmest bruge den bare et par gange og så tørrer jeg slet ikke ud på samme måde, som jeg ellers ville, når jeg bruger et medicinsk produkt. Så Serum har virkelig understøttet de andre cremer. Og Facial Cleanser er jo bare så skøn og helt blød at smøre huden ind i. Jeg føler, jeg smører mig ind i nogle lækre produkter, og at det er luksuriøst. Noget som er virkelig vigtigt for mig - at de ting, jeg bruger, er lækre og noget, jeg gør for mig selv. Det har det egentlig alle dage været. Så på den måde har det jo været helt vildt fedt, at det så har været en kombination af, at man føler, at man bruger noget, der er rigtigt og noget, der virker. Og så har jeg fået en helt anden glød, og det synes jeg bare er virkelig lækkert. Jeg kunne blive ved. Jeg er bare så vild med jeres produkter. Jeg synes, det har gjort en verden til forskel for mig.

 

"Det er netop alt med måde, jeg synes, der er så fedt ved jeres produkter. At mindre også kan gøre det, og gør det faktisk endnu bedre end, hvad jeg har oplevet. Der er ikke 1000 ting at vælge imellem fra Purely, og man står ikke foran hylden og tænker, at det er en jungle at finde ud af, hvad der lige er til mig. Der er de her ene, simple og lækre produkter, som bare passer til alt. Det har gjort rigtig meget for mig, at det ikke er svært at finde ud af, hvad jeg skal bruge og hvad der passer til mig."


Mere fleksibilitet i huden

Efter sit skift til Purelys ansigtspleje giver Katja sig i kast med kropsplejen for at få bugt med den eksem, hun har døjet med altid.


Katja: Jamen på et eller andet tidspunkt, hvor jeg var ved at skifte ud og var fuldstændig imponeret over jeres ansigtscremer, tænkte jeg, dét må da kunne gøre noget at skifte til jeres Body Lotion. Det kan være enormt frustrerende, når man er i det, for tør hud kan jo klø helt vildt. Og det her med at det også er synligt om sommeren, det har taget meget på mig. Jeg synes lige pludselig ikke, at det var rart at have korte shorts eller kort kjole på. Jeg var opmærksom på, hvordan jeg klædte mig, om jeg fik det dækket, hvem jeg var sammen med og om jeg havde lyst til at smide min trøje eller cardigan.

 

Så det var virkelig en game-changer at skifte til jeres produkter og opleve noget helt andet, fordi nærmest allerede efter et par gange kunne jeg mærke en helt anden fleksibilitet i min hud. Jeg følte ikke, at jeg løb tør for fugt, inden jeg gik i bad igen, men at Body Lotion langvarigt fugtede og gav mig fleksibilitet i huden. Sammen med Repair Cream har den over tid kommet i bund med nogle af de her steder, hvor jeg har tendens til virkelig at slå ud med eksem. Og fordi det er så rene produkter, så irriterer det ikke eksemen, når man smører det på. Det er også bare enormt vigtigt for mig, fordi man kan få alt muligt, som man tror er parfumefrit eller fri for alt muligt, og så bliver man alligevel enormt generet og slår mere ud, når man smører det på. Det modarbejder lidt den behandling, man er i for at slå eksemen ned.


Purely: Det er jo så fantastisk at høre. En Body Lotion er tit noget, som man springer over, når der netop ikke er et synligt behov for det. Men når der så netop er et behov, så ser man, hvad noget så enkelt som en Body Lotion kan gøre.


Katja: Jeg tror du har helt ret og det er blevet en meget fast rutine hos mig, fordi det er så vigtigt, men også fordi det føles så godt. Jeg kan ikke forstå, hvorfor jeg nogensinde har tænkt anderledes. Fordi selvom jeg har haft mange problematikker, så har jeg da også tænkt ”åh hvor vigtigt er det?” Og det er jo også fordi, jeg ikke har oplevet en virkning med noget andet. Og så kunne man godt få den der følelse af, at det er lidt overflødigt. Men jeg kan jo virkelig kun anbefale, også til folk der ikke døjer med tørhed, bare at gøre det en gang imellem, fordi det bare giver huden så meget.

"Jeg putter også tit noget af jeres Oil i Body Lotion for ekstra fugt, og når jeg kan mærke, at min hud har det ekstra hårdt. Så hjælper det med et par dråber Oil. Og så dufter den jo også bare så godt den olie, uden at det er for meget, men bare meget mildt. Det er ikke en duft, der hænger ved, og hvor man dufter af en kokosnød resten af dagen. Den er diskret."

 

Katja: Jeg er virkelig bare så glad og begejstret for jeres produkter og overvældet tror jeg også, fordi jeg ikke havde forventet så meget, da jeg har haft så mange oplevelser med produkter, der ikke virkede. Så på den måde har jeres produkter virkelig overgået alle mine forventninger og jeg er så overvældet over og glad for, hvor gode resultater man kan få.