Guidens indhold

Et oplagt match


Det første vi simpelthen må høre Anne-Sofie om er, hvad der i sin tid fik hende præget ind på, at det var Purely, hun skulle have i sin salon.


Anne-Sofie: I december 2011 var jeg helt nyåbnet, og der kommer en kvinde ind, vi snakker og jeg fortæller hende, hvad mit koncept er hernede, fordi det var sådan lidt atypisk for frisører, især på det tidspunkt. Jeg er nemlig allergisk over for alt muligt og kan ikke tåle de traditionelle farver, de traditionelle produkter og heller ikke parfume. Så siger hun ”ej, så skal du bruge min venindes døtres produkt”. Så fik jeg Julie og Cecilie (Purely-medstiftere) på besøg og så var jeg bare solgt. Jeg fik lov at prøve nogle produkter og så har det bare gået slag i slag siden.
Især et større fokus på rene produkter er et aspekt, som Anne-Sofie har set vokse med tiden, siden hun først fik Purely på hylderne.

Anne-Sofie: Der er sket en kæmpe bølge bare inden for de sidste 5 år. For 10 år siden, der skulle du meget opsøge dem, der havde de mere rene produkter. Det skal du stadigvæk lidt, men det er blevet mere allemandseje. Det er også blevet nemmere at komplimentere hinanden, i forhold til at der tit kommer nogen ind til frisøren, som har problemer i hovedbunden eller er allergiske, og der er det fedt, at produkterne også er på apoteket. Det giver endnu et kvalitetsstempel. Og så er det blevet nemmere, at få folk til at bruge de her rene produkter. De tror endelig på, at det vi har her ved frisøren, også er godt og også netop kan være rene produkter uden parfume og andet unødigt.

I Anne-Sofies salon finder du både vores hud- og hårpleje, og mangler du vejledning, tips og tricks, så er Anne-Sofie en rigtig Purely-kender. 

Omfavn dit hårs naturlige struktur

 Efter en god snak om Purely og udviklingen gennem tiden, skal vi selvfølgelig også høre Anne-Sofies tanker om, hvad hun ser som mest oppe i tiden inden for styling og pleje af hår – og her er der et altoverskyggende tema.


Anne-Sofie: Der er generelt rigtig meget fokus på krøller, og folk er blevet mere vilde med at omfavne deres krøller. Folk er ikke så bange for at have de her totter, der godt kan stikke lidt rundt omkring. Det må godt være lidt mere kækt nu og lidt mere luftigt og fyldigt, hvor før i tiden var det, glatte, glatte, glatte. Og det var jo der, at Protection Spray var perfekt, fordi wow hvor var der mange, der glattede deres hår. I dag kan jeg nærmest ikke sælge et glattejern. Det er bare vildt – der er ingen af mine kunder, der efterspørger det. Så ja, trenden lige nu er at have noget fyldigt, wavy hår, og i det ligger der jo simpelthen også, at man omfavner, dét man har. Den naturlige struktur.


Styling-favoritter


Vi kender alle sammen den ekstra gode fornemmelse, når man går ud fra frisøren med et lækkert, stylet hår. Så selvfølgelig skal vi også høre Anne-Sofie, hvad hendes styling-favoritter er og om hun har nogle gode fifs, vi kan få med hjem og prøve at gøre efter.


Anne-Sofie: Jamen for at style et fint hår bruger jeg Styling Mousse. Den er bare sindssygt god til et fint hår. Og så er et andet fif, jeg ofte bruger, når jeg skal style et fint hår, ikke at bruge så meget balsam under hårvasken inden. Det kan jo være notorisk svært at få styling til at holde i et finere hår, og hvis det netop gerne skal holde i lang tid, så lige den dag vil jeg faktisk helt kassere balsam.


Purely: Hvilken effekt har det?


Anne-Sofie: Balsam plejer jo selvfølgelig håret, men kan også virke tungt på et fint hår og få det til at klaske. Og selvom Purelys Conditioner 1 er meget mild og let, så kan man gøre klogt i at undlade pleje lige dén dag, hvor man skal have styling til at holde længe. Det er sådan en typisk ”regel” inden for frisørbranchen. Man kommer eksempelvis aldrig en hårkur i, inden man skal sætte en brudefrisure – det går bare ikke. Håret skal helst være lidt ”brugt”, hvis stylingen og frisuren skal holde.


Purely: Et godt fif!


Anne-Sofie: Ja! Og der er mange, der ikke ved det! Men efter skum ville jeg så putte en lille smule Treatment i spidserne. Lige kramme det lidt i, så der kommer lidt struktur i det. Og så ville jeg slutte af med en Hair Spray. Purelys minder lidt om en saltvandsspray nogle gange, og giver en super struktur til især et fint hår. Den giver holdet, men man kan stadigvæk kramme det lidt. Og så ville jeg selvfølgelig føntørre imellem de forskellige steps for volumen.

Du kan bruge Oil på mange måder


Med gode fif til styling af et fint hår, bliver vi også nødt til at høre Anne-Sofie, om hun har nogle guldkorn til styling af et mere kraftigt og krøllet hår, som vi kan runde vores snak af på.


Anne-Sofie: Jeg ser rigtig mange komme ind med et krøllet hår, og her er Treatment og Styling Lotion selvfølelig oplagt og bare det ultimative til krøller. Men jeg blander også ofte Wax 1 og Oil.

Purely: Okay, spændende! Hvad gør det godt for?


Anne-Sofie: Olien gør, at voksen bliver lidt mere skinnende. Wax 1 er rigtig lækker at arbejde med, men den stivner meget hurtigt – det er jo en voks. Så mange oplever, med krøllet hår, at det er svært at nå at style det. Der skal det være lidt mere smooth. Nogle vil netop gerne have muligheden for at pushe håret lidt mere op, end hvad der er muligt med Styling Lotion, og her er Wax 1 blandet med Oil bare virkelig godt. Hvis man er ude efter endnu mere hold, kan man også blande Wax 2 med Oil. Generelt er Oil bare rigtig god at blande med de andre produkter for lidt mere shine – en sikker vinder er også altid at blande et par dråber Oil med Treatment.

 

Tip! Du kan også bruge Styling Mousse til at skabe volumen, mens vi venter på en ny og forbedret Wax snart landerOpdatering: I 2023 har Rosenvinge lukket sin salon.