Guidens indhold

Ligesom mange andre er Albertes hud utrolig vigtig for hende. Hendes arbejde betyder også, at hendes hud skal være perfekt, hvilket kan være en udfordring, hvis man har været model, siden man var 15 år. Uren teeangehud var dog ikke noget Alberte døjede meget med, men de enkelte bumser fik hende selvfølgelig til at reagere - måske endda lidt aggressivt. 

Mindre gør mere

Hvordan var din hud som teenager?

Min hud var overordnet faktisk rigtig fin. Dog oplevede jeg, at jeg fik bumser her og der, som alle teenagere gør. Jeg var dog lidt for aggressiv ved min hud dengang, og jeg proppede alt muligt på min hud for at få bumserne til at gå væk, som egentlig bare gjorde det værre. Jeg pillede ufatteligt meget ved mine bumser, miksede ansigtsmasker, lavede mine egne masker, håndsprit for at tørre en bums ud. Det tør siges, at jeg ikke anede, hvad jeg lavede og jeg var ikke særlig god over for min hud. Det var først, da min mor opdagede dette og guidede mig, at jeg begyndte at behandle den ordentligt og ikke gøre for meget ved den.


Hvordan er dit forhold til din hud nu?

Jeg lægger ufatteligt meget af min selvtillid i min hud, hvilket jeg også tænker størstedelen af os gør. Først og fremmest er mit ansigt mit arbejde, så det er super vigtigt, at den er perfekt. Min selvtillid falder meget, hvis min hud reagerer eller slår ud. Jeg har altid været meget besat af, at min hud skulle være ren og perfekt fra en ung alder og har gået i panik, når jeg har fået en bums eller lignende. Med det sagt er jeg begyndt at forstå min hud meget mere. Jeg kan se på min hud, når jeg er stresset, spiser forkert, drikker for lidt vand og når jeg har det godt for den sags skyld. Det er som om, min hud kan give mig disse informationer, inden jeg selv når at komme frem til en konklusion på, hvorfor den ser ud, som den gør i perioder, hvor jeg eksempelvis oplever stress. Udover dette er jeg også begyndt at behandle den meget mere skånsomt, end hvad jeg førhen har gjort. Så jeg vil sige, at mit forhold til min hud nu er godt og jeg forstår samt respekterer den meget mere end, hvad jeg har gjort førhen. 

S.O.S. Care

Hvordan håndterer du de dage, hvor din hud reagerer meget?

De dage hvor min hud reagerer meget voldsomt er oftest, når jeg har haft meget arbejde og min hud er blevet udsat for diverse makeup produkter, krystaller der skal limes på ansigtet, glimmer osv. Som model bliver vores hud udsat og blottet for alt, selv flyrejser kan få min hud til at reagere. Når dette sker, forsøger jeg altid at gøre min hudplejerutine så simpel som muligt, da den i forvejen stresser over diverse klimaer og produkter. Dette indebærer blot at rense den af med en mild ansigtsrens og dernæst en creme, som kan give den ro samt fugt. Derudover elsker jeg at bruge en aloe vera maske, når min hud reagerer meget, da det giver min hud utrolig meget ro og mindsker rødme, jeg nogle gange oplever. Udover dette søger jeg også hjælp hos min kosmetolog, som altid kan guide mig, hvis jeg står og er i tvivl om, hvad min hud har brug for, når den reagerer meget.

Gennembruddet og selvtilliden

En helt almindelig dag på Strøget skulle vise sig at ændre Albertes liv. Hun blev nemlig scoutet af Elite Copenhagen og det ændrede ikke kun hendes liv, men også hendes selvtillid og forhold til sin egen krop.


"Min karriere som model startede faktisk ved, at Elite Copenhagen opsøgte mig helt tilfældigt på Strøget. Dernæst kom jeg til en samtale og var så heldig at få en kontrakt med det samme. Jeg startede i en alder af blot 15 år, men jeg har heldigvis haft min mor med på en stor del af rejsen, indtil jeg blev 18 år og selv kunne rejse og arbejde. Jeg startede med at lave modeljobs hjemme i Danmark, men i 2017 fik jeg mit gennembrud i udlandet, hvor Givenchy fløj min mor og jeg ind og bookede mig til deres show. Siden den dag har det meste af mit arbejde foregået i udlandet blandt nogle af verdens største modehuse som Chanel og Dior. Det er den vildeste rejse, som heldigvis fortsætter den dag i dag, og det er jeg evigt taknemmelig for." 

 

"Det der kan give mig mest selvtillid er en pæn hud, lækkert hår og dejligt sommervejr hehe. Men det der giver mig endnu mere selvtillid er min fantastiske kæreste og mine uundværlige venner, som altid bakker mig op og redder mig, når jeg falder. Udover dette får jeg også utroligt meget selvtillid af mit arbejde. Da jeg var yngre, havde folk altid en tendens til at påpege, hvor tynd jeg var og gøre grin med det, hvilket gjorde mig utrolig ukomfortabel i min egen krop, da jeg følte mig forkert. Jeg har altid været naturligt tynd og har haft højt stofskifte som har gjort det svært for mig at tage på. I løbet af årene begravede jeg min krop i oversized tøj, så ingen kunne se, hvor tynd jeg var. Men da jeg startede som model, blev jeg lige pludselig anerkendt for min krop. Ingen lavede grin med min krop eller påpegede, at jeg var tynd, og det gav mig et enormt selvtillidsboost, som gør, at jeg den dag i dag hviler meget mere i min krop og jeg er ikke nervøs for at tage på stranden eller gå i shorts. Jeg har gennem mit arbejde fået bekræftet, at uanset hvad folk siger, så er det okay, at min krop ser ud, som den gør."


Hvad ville du være, da du var barn?

Jeg er vokset op blandt dyr og har altid elsket det. Så som barn drømte jeg altid om at blive dyrlæge eller dyrepasser. Jeg har ligeledes haft min egen hest og gået til ridning i 8 år, så jeg drømte også om at blive professionel dressurrytter, da jeg var yngre. Dette er der desværre ikke tid til, når jeg rejser verden rundt som model, men jeg tror, at jeg en dag vender tilbage til dyreverdenen.  

Flyrejser og plejerutiner

Det kan være en jungle at finde rundt i forskellige brands, produkter og ingredienser og det kan tage mange år før, at man finder frem til netop dét, der passer bedst til én selv. Albertes rutine har ændret sig meget igennem årene og nu har hun endelig etableret en rutine, der passer perfekt til hendes hud.


Hvordan ser din hudplejerutine ud nu?

Min hudplejerutine har ændret sig ufatteligt meget gennem årene, da jeg har været forvirret over hvilke produkter, der netop passer til min hud. Jeg har først for nyligt fundet produkter, som jeg 100% ved virker og hjælper min hud. Jeg starter min morgen med at rense min hud med Purelys Facial Cleanser, som mildt renser min hud, hvorefter jeg bruger Purelys Face Mist for at neutralisere pH-værdien i min hud. Dernæst bruger jeg en fugtgivende serum og slutter af med Multi Base fra Purely. De dage hvor jeg føler, at min hud har brug for lidt ekstra fugt, bruger jeg en fugtgivende ansigtscreme, som jeg ligger ovenpå multibasen. Nogle dage kommer jeg Purelys Face Oil ovenpå multibasen for at bevare alle de gode produkter på huden, som jeg netop har påført plus så giver olien en super lækker glød til ansigtet, som jeg er vild med.

 

"Uden tøven så har jeg altid en læbepomade med i tasken. Jeg kan ikke klare at gå rundt med tørre læber."

 

Om aftenen bruger jeg ligeledes Purelys Facial Cleanser til at rense af med, og igen bruger jeg Purelys facial mist. Dernæst bruger jeg en niacinamid serum, som hjælper mig med at bekæmpe diverse knopper, jeg døjer med og giver mig en mere ensartet hud. Til sidst slutter jeg af med Multi Base igen samt en creme. De dage hvor jeg har været på arbejde og har haft meget makeup på, renser jeg huden af to gange, først med en olierens for at fjerne makeup og snavs fra dagen og dernæst med Purelys ansigtsrens for at være sikker på min hud er helt ren, før jeg påfører serum og creme.


Hvordan passer du på din hud, når du flyver?

Jeg flyver meget med mit arbejde og ved flyrejser kan gøre, at ens hud hurtigt bliver meget tør. Jeg oplever det meget både ved selve flyrejsen, men også ved diverse klimaskift. Når jeg skal arbejde i forskellige lande, er jeg ikke i landet særlig længe, så min hud kan blive udsat for forskellige slags klima på få dage. Når jeg ikke skal flyve særligt langt, plejer jeg ikke at gøre noget ved min hud på flyet. Dog så snart jeg kommer på hotelværelset, renser jeg min hud og sørger for at tilføre huden en masse fugt. Derimod når jeg har længere flyvninger sørger jeg for at have en facemist, en sheetmask og en ansigtscreme pakket i min håndbagage, så jeg netop kan pleje min hud på eksempelvis en 8 timers flyvetur. Dernæst skynder jeg mig som det første, når jeg ankommer på hotellet for at tage et bad og rense af. Derudover når jeg er i udlandet, bruger jeg en creme fra Nimue, som jeg afslutter min hudpleje rutine med, da den beskytter huden mod miljømæssige faktorer som eksempelvis temperatur, vind og vejr.

Alberte i Kina hvor hun gik for Chanel

 

Nævn tre hudplejeprodukter som du aldrig ville kunne undvære?

Den første på listen er helt klart Multi Base fra Purely. Den har virkelig gjort underværker for min hud, især efter jeg oplevede et voldsomt udbrud på min hud efter en tur til Kina. En god spot treatment kan jeg heller ikke undvære. Pt. bruger jeg en tea tree oil fra Australian Bodycare, som hjælper mig, når jeg får en knop, som jeg gerne vil hurtigt af med. Det sidste vil nok være en god læbepomade, da jeg ikke kan klare følelsen af tørre læber. Dog er det svært for mig kun at nævne tre produkter, da jeg går meget i hudpleje og elsker min rutine som jeg har skabt.

Albertes hud der reagerede kraftigt på klimaet i Kina. Kort efter prøvede hun Multi Base, der hurtig blev en ny favorit og fast inventar i hendes hudplejerutine

 

Hvad har du altid med i tasken?

Uden tøven så har jeg altid en læbepomade med i tasken. Jeg kan ikke klare at gå rundt med tørre læber. Plus så er en læbepomade ret universal. Du kan lige smøre den på neglebåndene, hvis de føles tørre eller andre steder. Samt et par solbriller - man ved aldrig, hvornår solen får lov at titte frem. 

De største oplevelser

Der er fart på hos Alberte. Om hun så flyver verden rundt for at gå shows for de største modehuse eller er sammen med sin kæreste, så er der mange ting på programmet og 2024 er ingen undtagelse.


Hvad har den vildeste oplevelse været som model indtil videre?

De fedeste oplevelser jeg har haft som model er blandt andet at møde mange spændende og kreative mennesker samt arbejde med kendte designere. Derudover elsker jeg at opleve nye lande og som model rejser jeg mange nye og spændende steder hen, som jeg aldrig havde oplevet, hvis ikke jeg var blevet model. Men jeg vil sige, at den fedeste oplevelse har været at arbejde med Chanel og møde Karl Lagerfeld og hans team og gå deres fantastiske shows. Dette i sig selv har været noget af det største og fedeste, jeg har opnået inde for modebranchen og har været en kæmpe ære at få lov til. 

 

Behind the scenes til Chanel showet i Shenzhen, Kina

 

Hvordan ser en perfekt dag ud for dig?

En perfekt dag for mig kan være flere forskellige scenarier. Jeg elsker at være i solen på en varm sommerdag, og den vil starte stille og roligt med en kop te og en god omgang morgentræning. Dernæst vil jeg gå udenfor og nyde solen i naturen med min kæreste eller mine venner og muligvis tage en dukkert i vandet. Jeg trives meget, når jeg har folk omkring mig, men nyder også alenetid når jeg har haft meget arbejde, så jeg kan få ro på igen. Jeg nyder også en efterårsdag, da jeg synes, at naturen er super flot i starten af efteråret. Hvis det regner, elsker jeg faktisk at gøre rent og rydde op med god musik i ørerne. Udover dette nyder jeg også en fed arbejdsdag med kreative mennesker, hvor vi alle får lov til at slippe kreativiteten løs og skabe fede billeder sammen. Så der er mange forskellige scenarier og mennesker, der kan skabe en perfekt dag for mig.


Hvordan ser dit 2024 ud?

Mit 2024 kommer muligvis til at foregå mest i udlandet. Min kæreste, som også er model, og jeg prøver at samarbejde med vores bureau om at komme til New York og Tokyo i 2024. Så der er mange spændende ting på programmet for os. Men jeg har en god følelse med 2024 og tror, at der kommer til at ske en masse fede ting og spændende projekter i år. 

 Alberte og hendes kæreste Oliver Houlby, der også selv er model.

 

 

Prøv Albertes Purely favorit her:

Multi Base
Aktiv gelcreme der hjælper med at optimere og fugte alle hudtyper. Parfumefri.
Normalpris 339,00 kr
Udsalgspris 339,00 kr Normalpris 329,00 kr
Multi Base