Fældning og hårtab

Kan du svare ja til at du oplever øget fældning, har problemer med hårtab, ønsker at stimulere din hovedbund og har fokus på bedre hårkvalitet? Så har du problemer med hårtab. Derfor skal du vælge produkter, der aktivt stimulere din hovedbund og sætter gang i væksten. Vi guider dig til de bedste produkter til netop din hårtype.

Bekymringer om hårtab

Mange mennesker oplever perioder med bekymring over hårtab. Både stress, sygdom og hormonelle tilstande kan føre til øget fældning, som kan fylde meget både for mænd og kvinder. Der er heldigvis ting du kan gøre for at forbedre din hårvækst og mindske din fældning.

Livsstil og kost spiller en stor rolle i forhold til vores hårvækst. Stress og mangel på vigtige næringsstoffer kan have en negativ påvirkning af hårvæksten. Hormonelle ændringer er også meget afgørende for hvor meget hår både mænd og kvinder har på hovedet. Mens det er nemmere at fokusere på hvordan vi spiser og sover, så er det sværere at kæmpe mod kroppens naturlige ændringer. Men der er hjælp at hente via virkningen af forskellige aktivstoffer.

Hvad er hårtab?

Hårtab er et problem, som rammer både mænd og kvinder og kan have forskellige årsager. De har dog alle et fælles træk, nemlig at de dermale papilla celler (vækstcellerne i hårroden) bliver inaktive, hvorved hårvæksten stopper. Man kan altså helt kort sige at hårtab opstår når der er en ubalance i hårets vækstcyklus.

Men det er muligt stimulere hårsækken til at påbegynde en ny vækstfase. Planteekstraktet curcuma longa, kan hjælpe med at resætte hårets vækstcyklus. Selve ekstraktets phytopeptider virker på flere måder, dels stimulerer de dannelsen af IGF-1 (Insulin Growth Factor), som er helt afgørende for hårets vækst, dels regulerer de nogle mikro RNA forbindelser, som er bestemmende for, i hvilken vækstfase håret befinder sig.

Hårstråets vækstfaser

Hårstråets forskellige faser
Et hårstrå gennemgår forskellige faser: en vækstfase der varer 2-7 år hvorefter hårstrået afstødes og hårsækken – folliklen – indtræder i en hvilefase på ca. 3 måneder, før et nyt hår dannes.

Ens hårfollikler vil på et hvert tidspunkt have en vis procentdel hårstrå i vækstfasen og en vis procentdel i hvilefasen. Hvis denne balance forskydes, således at man får færre hår i vækstfasen og flere i hvilefasen, oplever man et hårtab.

De bedste produkter til hårtab og fældning

VASK

Anbefalet shampoo til hårtab

Søger du en shampoo, der kan vitalisere din hovedbund og give dit hår de bedste vækstbetingelser er Shampoo 5 et godt valg til dig. Shampoo 5 indeholder de aktive ingredienser caffein og piroctone olamin, der bidrager til at holde din hovedbund skælfri og vital. Caffein er et hurtigt optaget stof som i hovedbunden har en positiv effekt på hårfolliklerne. Det mandlige kønshormon testosteron omdannes via enzymet 5-alpha-reductase til stoffet dehydrotestosteron (DHT), som kan påvirke hårets follikler negativt således, at håret hurtige tabes eller bliver tyndt og skrøbeligt. Ved at hæmme enzymet 5-alpha-reductase, kan man stimulere hårets vækst og caffein er netop et af de stoffer, som hæmmer 5-alpha-reductase.

PLEJE

Anbefalet pleje til hårtab

For intensiv stimulering af hårvæksten anbefaler vi at du plejer din hovedbund med Serum 1 der indeholder de aktive ingredienser curcuma longa og niacinamid. Curcuma longa er et planteekstrakt, fremstillet fra rødderne af gurkemeje. Serummet stimulerer og plejer hovedbunden og kan bruges til alle hårtyper Serum 1 masseres ind i hovedbunden inden sengetid, så curcuma longa ekstraktet har tid til at virke natten over. Næste morgen vaskes håret i Shampoo 5, der også gerne må virke 2-5 minutter i hår og hovedbund, før den skylles ud. Bør bruges dagligt

STIMULERING

Anbefalet stimulering ved hårtab

For at sætte yderligere skub i din hårvækst kan du brug Scalp Brush til blidt at massere din hovedbunden. Ved massagen øges blodcirkulationen i hovedbunden, hvilket øger næringsflowet til hårstråets follikler.