Leksikon over ingredienser

Liste over indholdsstoffer

Som forbruger hører man meget om indholdsstoffer i kosmetiske produkter. Både om de stoffer der er rigtig gode til det ene og det andet, og som vi derfor gerne vil have i vores produkter. Og om alle de problematiske indholdsstoffer, som vi gerne vil undgå.

Men det kan være svært at finde ud af, hvad der er i vores kosmetiske produkter, selvom indholdsstofferne altid skal være anført på emballagen. Det er nemlig de færreste af os, der ved hvad ordene i indholdsfortegnelsen egentligt dækker over.

Alle indholdsstoffer skal angives ud fra en internationalt vedtaget navngivning, der kaldes "INCI". INCI er hverken traditionel kemisk navngivning, engelsk eller latin, og derfor kan det både for kemikere og almindelige forbrugere være svært at gennemskue stoffernes egenskaber.

Vi får rigtig mange spørgsmål til indholdsstoffer og INCI angivelser, fra både kunder og forhandlere. Vi har derfor lavet et leksikon over de ingredienser, der bliver brugt i Purely Professionals produkter.

Leksikonet er bygget op sådan, at der ud fra hver indholdsstof er en kort beskrivelse af dets egenskaber, og derudover link til yderligere information og vurdering af indholdsstoffet i databasen ”skin deep” og EU's database over kosmetiske ingredienser.

3-Glyceryl Ascorbate
C-vitamin. 3-Glyceryl Ascorbate er en stabiliseret fugtgivende version af antioxidanten c-vitamin, og er kendt for at fremme hudens fremtoning og fasthed. Ingrediensen besidder mange af de samme egenskaber som Vitamin C såsom at være en antioxidant, mindske hyper pigmentering og derved forbedre skintonen. Fremstilles ved at binde Vitamin C til glycerin.
Alcohol Denat
Solvent til opløsning af andre ingredienser. Denatureret alkohol bruges som solvent til at opløse andre ingredienser og fordamper ved lavere temperaturer end fx vand. Fremstilles hovedsageligt af ethanol, hvor der er tilsat små mængder af bitterstoffer og/eller udrikkelige alkoholer. Andet: Produkter der indeholder Alcohol Denat. må ikke bruges ved åben ild.
Allantoin
Hjælper med at berolige og fugte huden og derved mindske porestørrelsen. Derudover har forskning vist at allantoin støtter op om hudens naturlige celledeling, som er vigtig for sårheling. Alle hudtyper og hudtilstande kan bruge produkter med allantoin. Allantoin er et biprodukt af urinsyre og findes i både planter og dyr. Allantoin som bruges i kosmetik er oftest fremstillet syntetisk, fx ud fra urea og glyoxylsyre. I Purely Professional´s produkter bruger vi kun syntetisk fremstillet allantoin.
Aqua
Vand, demineraliseret. Aqua er (selvfølgelig) vand. Inden man bruger vand i kosmetik, udføres en proces som hedder demineralisering. Det betyder at man fjerner alle salte og mineraler så som kalk fra vandet.
Ascorbyl Palmitate
Ascorbyl Palmitate er en fedtopløselig form for c-vitamin og fungerer som en antioxidant, der beskytter de aktive ingredienser imod oxiderende processer fx ved at beskytte fedtstoffer mod at blive harske. Fremstilles ved syntese af palmitinsyre og vitamin C.
Avena sativa kernel flour
Havremel. Virker beroligende på stresset, irriteret og tør hud. Havremel indeholder bl.a. beta-gucan og fenoler, heriblandt fenoliske estere. Beta-glucan kan binde store mængder vand mens fenoliske estere har antiinflammatoriske egenskaber og derfor hjælper med at lindre samt berolige huden. Desuden har stoffet også antioxidative egenskaber. Alle hudtyper og hudtilstande kan bruge produkter der indeholder havremel. Især en tør og irriteret hud. Havremel er fremstillet ved at formale rensede havrekerner til et meget fint malet mel.
Avena Sativa Kernel Oil
Havrekerneolie. Virker fugtgivende og beroliger huden. Havreoile indeholder høje koncentrationer af linol- og oliesyre. Linolsyre er en umættet omega-6 fedtsyre og forskning har vist at den har antioxidative og hudberoligende egenskaber. Det er desuden den fedtsyre, der findes i højeste koncentrationer i hudens yderste lag, epidermis. Oliesyren er en omega-9 fedtsyre, der beroligende egenskaber især når den findes sammensætning med andre fedtstoffer. Havreolie er udvundet fra havrekerner.
Bakuchiol
Vegansk hudplejeingrediens, kraftig antioxidant, reducerer hudens misfarvning fra miljømæssige påvirkninger, beroligende effekt på huden. Bakuchiol er en ingrediens, der har antiage egenskaber på linje med a-vitamin (retinol), men uden at virke sensitiverende på huden. Bakuchiol hjælper med at reducere fine linjer, rynker og pigmentering og øger hudens elasticitet og fasthed. Udvindes fra planten Psoralea corylifolia.
Behentrimonium Methosulfate
Ammniumssalt udvundet af rapsolie. Blødgør og plejer håret. Behentrimonium Methosulfate er et overfladeaktivt stof, som hjælper med at blødgøre håret og beskytte håret, samt give det en glat tekstur. Sammen med c10-40 isoalkylamidopropylethyldimonium ethosulfate og cetyl alcohol er denne ingrediens et derivat af 18-Methyl Eicosanoic Acid (18-MEA) som er det primære fedtstof i det beskyttede lag i hårstråets overflade. Når håret udsættes for slid, kan dette lag blive delvist eller helt nedbrudt og derved svække hårets struktur. Produkter der indeholder denne blanding af ingredienser, er derfor gode at bruge til slidt hår eller som forebyggelse.
Behentrimonium methosulfate (and) c10-40 isoalkylamidopropylethyldimonium ethosulfate (and) cetyl alcohol
Behentrimonium Methosulfate er et overfladeaktivt stof, som hjælper med at blødgøre håret og beskytte håret, samt give det en glat tekstur. Sammen med c10-40 isoalkylamidopropylethyldimonium ethosulfate og cetyl alcohol er denne ingrediens et derivat af 18-Methyl Eicosanoic Acid (18-MEA) som er det primære fedtstof i det beskyttede lag i hårstråets overflade. Når håret udsættes for slid, kan dette lag blive delvist eller helt nedbrudt og derved svække hårets struktur. Produkter der indeholder denne blanding af ingredienser, er derfor gode at bruge til slidt hår eller som forebyggelse. Fremstilles ved forskellige kemiske synteser af aminer og sulfater.
Bis-Ethylhexyloxyphenol Methoxyphenyl Triazine
Solfilter med både UVA og UVB beskyttelse af huden. Denne ingrediens er et kemisk solfilter som absorberer de ultraviolette stråler, både UVA- og UVB stråler. Bis-ethylhexyloxyphenol methoxyphenol triazin er et af de få kemiske solfiltre, der giver god dækning i hele UVA-spektet og så er stoffet fotostabilt, hvilket betydet at det ikke nedbrydes eller mister sin effektivitet når det udsættes for sollys.
Butylene Glycol
Butylene Glycol fungerer som et fugtighedsbevarende middel, emulgatorer, blødgøre og opløsningsmiddel for andre ingredienser. Butylene Glycol fremstilles ved en katalytisk hydrogenering af acetaldehyd.
Butyrospermum Parkii Butter
Shea butter. Fugter, beskytter og plejer. Sheasmør indeholder bl.a. e-vitamin samt høje koncentrationer af stearin- og oliesyre. Stearinsyre hjælper med at styrke hudens beskyttende barriere og dette nedsætter samtidig hudens tab af vand og derved holde på fugten. Oliesyren er en omega-9 fedtsyre, der har beroligende egenskaber, især når den bruges i sammensætning med andre fedtstoffer. Udvindes af olien fra sheatræets nødder.
C10-40 Isoalkylamidopropylethyldimonium Ethosulfate
C10-40 isoalkylamidopropylethyldimonium ethosulfate er et overfladeaktivt stof som hjælper med at blødgøre håret og beskytte håret, samt give det en glat tekstur Sammen med Behentrimonium Methosulfate og cetyl alcohol er denne ingrediens et derivat af 18-Methyl Eicosanoic Acid (18-MEA) som er det primære fedtstof i det beskyttede lag i hårstråets overfalde. Når håret udsættes for slid, kan dette lag blive delvist eller helt nedbrudt og derved svække hårets struktur. Produkter der indeholder denne blanding af ingredienser, er derfor gode at bruge til slidt hår eller som forebyggelse.
C13-15 Alkane
Varmebeskyttelse og shine. Syntetisk ingrediens der består af alkaner (mættede hydrocarboner). Denne ingrediens er en blanding af alkaner og bruges også som solvent (opløsningsmiddel) for at opløse ingredienser som ikke kan opløses i vand. C13-15 Alkane bidrager til at give produkter en lækker tekstur og tilfører blødgørende egenskaber uden at føles tung eller virke fedtende.
Caffein
Hurtigt optaget stof som i hovedbunden har en positiv effekt på hårfolliklerne. Koffein optages hurtigt i hovedbunden og stimulerer hårfolliklerne som derved øget hårvækst. Kvinder kan opleve ændret hårvækst ved fx amning og i overgangsalderen. Dette er grundet den hormonelle ændring som påvirker hårfolliklerne. Hos mænd skyldes hårtab hovedsageligt at det mandlige kønshormon testosteron bliver omdannet til stoffet dehydrotestosteron (DHT), via enzymet 5-alpha-reductase. Hårets follikler bliver påvirket negativt af DHT men ved at hæmme enzymet 5-alpha-reductase, kan man stimulere hårets vækst. Koffein tilhører gruppen af stoffer, som hæmmer 5-alpha-reductase.
Calendula Officinalis Flower Extract*
Økologisk morgenfrueekstrakt. Plejende og lindrende.
Caprylic/capric Triglyceride
Gør huden blød uden af efterlade en fedtet fornemmelse. En god blødgører og fugtgiver. Fedtsyrerne, kaprylsyre og caprinsyre, hjælper med at nedsætte hudens fugttab. Derudover hjælper Caprylic/Capric Triglyceride med at øge spredningsevnen af produkter, hvilket gør det nemmere at fordele produktet. Fremstillet ud fra kokosolie og glycerin.
Carbomber
Konsistensgiver. Carbomer er en ingrediens, som hjælper med at stabilisere produkter og give dem en gelagtig tekstur. Syntetisk fremstillet ved polymerisation af akrylsyre.
Centella Asiatica Extract
Ekstrakt af planten Centella Asiatica også kendt som Gotu Kola eller vild viol. Indeholder antioxidanter og triterpener, der hjælper huden med at regenerere. Øger hudens fugt og elasticitet. Har en god virkning på sårheling og ardannelse. Rig på C- og B-vitamin. Indeholder antioxidanter og triterpener, der hjælper huden med at regenerere og har derved god effekt på sårheling og ardannelse. Øger hudens fugtniveau og dannelse af kollagen som på virker hudens elasticitet. Ekstraktet er udvundet fra plantes blade.
Cetearyl Alcohol
Emulgator der binder vand- og oliefase i produktet sammen. Cetearyl Alcohol er en ingrediens der består af lige dele Cetyl- og Stearylalkohol som er mættede fedtalkoholer. Ingrediensen funger som blødgører og hjælper med at stabilisere emulsioner. Derfor bliver Cetearyl Alcohol ofte omtalt som emulgator eller co-emulgator. Cetearyl Alcohol kan fremstilles ud fra fedtsyrer. Selvom navnet antyder til det, har den ikke funktion som alkohol. Den er blot navngivet efter den funktionelle OH-gruppe på molekylerne. Ingrediensen er altså ikke udtørrende.
Cetearyl Glucoside
Emulgator binder vand- og olienfasen i produktet sammen .Denne ingrediens er et ikke-ionisk overfaldeaktivt stof som fungerer som en emulgator dvs. at den binder vand- og oliefasen sammen. Derudover kan Cetearyl Glucoside tilføre blødgørende effekt samt forbedre produkters tekstur. Fremstillet ud fra cetearyl alcohol og glukose (sukker).
Cetyl Palmitate
Naturligt forekommende fedtsyre. Udglatter huden og forhindrer fugttab. Denne ingrediens hjælper med at pleje og blødgøre. Til kosmetisk brug er Cetyl Palmitate er fremstillet ud fra en kemisk syntese af cetylalkohol og palmitinsyre.
Chamomilla Recutita Flower Oil*
Økologisk kamilleolie. Forbedrer og plejer beskadiget hud. Denne ingrediens er et olieekstrakt fra kamilleblomsten. Olien indeholder stoffer der har anti-inflamatoriske, helende og antioxidative egenskaber. Derudover er ingrediensen også antimikrobiel. Olien er udvundet fra kamilleblomsten. Kamille er en del af kurveblomst-familien, hvilket er en gruppe af planter som nogle mennesker er allergiske overfor. Kan du ikke tåle planter fra denne familie anbefaler, vi at du ikke bruger produkter hvori denne ingrediens er anvendt.
Citric Acid
Citronsyre. pH regulerende. Bionedbrydelig. Citronsyre bruges hovedsageligt til at konservere og justere pH i kosmetiske produkter. I dag bliver citronsyre hovedsageligt fremstillet ud fra en fermenterings proces. Under oprensning af citronsyren bliver de mikrobiologiske rester fjernet. Den citronsyre Purely bruger i vores produkter er godkendt til brug i fødevarer.
Cocamidopropyl Betaine
Plantebaseret vaskeaktivt stof. Cocamidopropyl Betaine er et mildt overfladesaktivt stof som kan bruges til at rense hud og hår. Ingrediensen er så mild at den kan bruges til produkter formuleret til ansigt og øjenområdet. Ofte fremstillet i en reaktion mellem planteolie fedtsyrer, aminer og natriumsalte. Vi bruger denne ingrediens i Mass Balance kvalitet.
Coco-glucoside
Mild nonionisk plantebaseret detergent.Velegnet til sensitiv hud. Bionedbrydelig. Coco-Glucoside er et mildt overfladeaktivt stof som bruges i renseprodukter til hud og hår. Derudover har ingrediensen blødgørende egenskaber samt funktion som stabilisator i emulsioner. Fremstillet fra veganske fedtalkoholer og glukose. Fremstillet fra plantebaserede fedtalkoholer og glukose. Vi anvender denne ingrediens i Mass Balance kvalitet.
Cocos nucifera (coconut) oil*
Økologisk koldpresset kokosolie. Plejer og giver shine. Kokosolie er en virksom ingrediens i både hår- og hudpleje. Den hjælper med at fugte og blødgøre huden og trænger ind i hårstrået hvor den hjælper med at genopbygge kernen af håret. Olien udvindes fra tørrede kokosnødder.
Cocos Nucifera Oil
Kokosolie er en virksom ingrediens i både hår- og hudpleje. Den hjælper med at fugte og blødgøre huden og trænger ind i hårstrået hvor den hjælper med at genopbygge kernen af håret. Olien udvindes fra tørrede kokosnødder.
Cucumis Sativus Fruit Extract
Augurkeekstrakt. Fugter og virker blødgørende og kølende på huden. Agurkeekstrakt er en fugtgivende ingrediens. Pga dets indhold af et iminosukker molekyle har agurkeekstrakt en anti-inflamatorisk effekt. Ekstraktet udvindes fra agurker fx ved hjælp af vand og glycerin. Agurkeekstrat giver også en kølende effekt.
Cupressus Sempevirens Leaf/Nut/Stem Oil*
Økologisk essentiel cypresolie. Opstrammer og virker antibakteriel. Cypresolie har en opstrammende effekt på huden, og hjælper derfor med at mindske porestørrelsens udseende. Oliens antibakterielle og antivirale egenskaber gør den virksom mod urenheder. Cypresolie udvindes af cyprestræet der er et stedsegrønt middelhavsnåletræ. Olien dufter let af gran og inderholder naturligt duftstofferne Linalool og Limonene, der kan være allergen.
Curcuma Longa (turmeric) Rhizome Extract
Bioteknologisk ekstrakt af gurkemeje. Hjælper med at stimulere hårets vækst. Capilia Longa er en multiaktiv ingrediens, der udvindes af gurkemeje også kendt som Curcuma longa. Curcuma Longa ekstraktet indeholder forskellige signalstoffer - phytopeptider - som påvirker vækstfaktorerne i hårets cyklus. Selve ekstraktets phytopeptider virker på flere måder, dels stimulerer de dannelsen af IGF-1 (Insulin Growth Factor), som er helt afgørende for hårets vækst, dels regulerer de nogle mikro RNA forbindelser, som er bestemmende for, i hvilken vækstfase håret befinder sig. Således bliver mikro RNAet, som er med til at bestemme at håret befinder sig i vækstfasen, stimuleret og mikro RNAet, som regulerer faserne, hvor håret holder op med at vokse og sidenhen falder af, undertrykt.
Decyl Glucoside
Decyl Glucoside er et overfladeaktivt stof, som har rensende og plejende egenskaber. Derudover fungerer den også som stabilisator i emulsioner. Fremstilles ud fra decanol og glukose (sukker). Stoffet er bionedbrydeligt.
Dibutyl Adipate
Opløsningsmiddel for solfiltrene. Virker udglattende og gør huden blød. Dibutyl Adipate bruges som solvent til opløsning af bla. solfiltre. Deruover har Dibutyl Adipate blødgørende egenskaber og medvirker til at gøre cremen lettere at smøre på. Dibutyl Adipate fremsstilles udfra en kemisk synteste af adipinsyre og butanol.
Diethylamino Hydroxybenzoyl Hexyl Benzoate
Kemisk solfilter, absorberer I UVA området. Denne ingrediens er et solfilter, som absorberer UVA stråler. Diethylamino Hydroxybenzoyl Hexyl Benzoate er et fedtopløseligt stof, der har høj fotostabilitet, hvilket betyder at det ikke nedbrydes af solens stråler. Det beskytter i hele UVA spektret (320-400 nm).
Disodium Cocoyl Glutamate
Meget mildt vaskeaktivt stof der er 100% bionedbrydeligt. Særligt velegnet til sart hud. Disodium Cocoyl Glutamate er en mild anionisk detergent. Den fjerner fedt og snavs fra huden uden at udtørre og irritere. Den fremstilles fra plantebaserede fedtstoffer og sukkerstoffer og er let bionedbrydelig. Vi anvender denne ingrediens i en Mass Balance kvalitet.
Disodium Laureth Sulfosuccinate
Mild anionisk detergent. Vaskeaktivt stof baseret på organisk ravsyre. Mindre hudirriterende end traditionelle, sulfatholdige sæber. Bionedbrydelig. Disodium Laureth Sulfosuccinate er et overfladeaktivt stof som primært bruges i renseprodukter såsom ansigt- og kropsvask eller shampoo, men det anvendes også i produkter, der skal have en skummende tekstur. Vi anvender denne ingrediens i en Mass Balance kvalitet.
Disodium phosphate
PH regulerende. Disodium Phosphate er kendt fra fødevarer som en smagsforstærker men bruges i kosmetiske produkter til at justere pH. Stoffet er et naturligt forekommende salt men fremstilles syntetisk til kosmetisk brug.
Ectoin
Forbedrer hudbarrieren, beskytter mod UV skader, binder vand i huden, stabiliserer hudens biologiske struktur. Ectoin kaldes et naturligt anti-stress molekyle. Ectoin er et vandbindende molekyle, der opstår i mikroorganismer, der trives under ekstreme miljøpåvirkninger såsom UV-påvirkning, saltkoncentrationer og dehydrering. Det lille beskyttende molekyle har en stor effekt – det stabiliserer og vedligeholder biologiske strukturer, såsom membraner, proteiner og enzymer, og beskytter dermed mod stress af huden.
FSC certificeret europæisk bøgetræ
FSC certificeret europæisk bøgetræ.
Fucoidan
Algeekstrakt. Fucoidan er et algeekstrakt som har enzymhæmmende og antiaging egenskaber. Derudover har Fucoidan også antiinflamatoriske egenskaber. Fucoidan er et meget bioaktivt og særdeles raffineret tangekstrakt, der hæmmer de nedbrydende enzymer i huden. Udover enzymhæmmende egenskaber besidder fucoidan også antiiflammatoriske egenskaber, hvilket betyder at folk der bruger fucoidan enten i cremer eller kosttilskud oplever færre og mindre urenheder, uden at huden bliver belastet. Oprindelse: Ekstraheres fra brunalger via en koldtvandsekstraktion som resulterer i et meget rent og koncentreret ekstrakt.
Genanvendt nylon
Genanvendt nylon
Glycerin
Blødgør og giver fugt til både hud og hår. Glycerin er en fugtgivende og blødgørende ingrediens som er god til både hud og hår. Bionedbrydelig.
Glyceryl stearate
Emulgator. Glansgiver.
Glyceryl Stearate Citrate
Emulgator. Binder vand- og oliefasen sammen i produktet.
Glycine Soja Oil
Blødgør. Virker antioxiderende.
Hamamelis Virginiana Leaf Extract
Troldnødekstrakt, beroliger hovedbunden.
Helianthus Annuus Seed Oil*
Økologisk solsikkekerneolie indeholder høje koncentrationer af de umættede fedtsyrer olie- og linolsyre som begge har gode plejende egenskaber.
Helianthus Annuus (sunflower) Seed Extract
Solsikkefrøolie. Naturligt UVA beskyttelse af håret.
Hippophae Rhamnoides Fruit Extract*
Økologisk havtornolie. Indeholder C-vitamin, antioxidanter og essentielle fedtsyrer der er med til at forbedre hudens funktion.
Hyaluronic Acid
Hyaluronsyre. Binder fugt i huden.
Hydrogenated Vegetable Oil
En blanding af vegetabilske olier har plejende egenskaber. I Purely produkterne består ingrediensen hovedsageligt af solsikkeolie.
Hydrolyzed Wheat Protein
Hydrolyseret hvedeprotein. Pleje og tilførsel af protein.
Hydroxyethyl Acrylate/Sodium Acryloyldimethyl Taurate Copolymer
 Syntetisk polymer der bruges til at stabiliserer og give tekstur. 
Hydroxyethyl Cellulose
Fortykkelsesmiddel
Hydroxypropyl Guar Hydroxypropyltri­monium Chloride
Konsistensgiver. Polysakkarid som er hudplejende. Molekylet er positivt ladet, hvilket gør det fungerer antistatisk.
Isopropyl Palmitate
Blødgørende effekt. Hjælper med at give produkter god tekstur.
Lactic Acid
Syntetisk fremstillet mælkesyre også kendt som AHA. Fugtgiver og pH regulerende.
Lactid acid
Mælkesyre er en AHA-syre som hjælper med at forbedre hudens struktur og øge fugtniveauet.
Laurdimonium Hydroxypropyl Hydro­lyzed Keratin
Peptidsekvens der reparerer hårets keratin
Limonene*
Økologisk. Naturligt forekommende del af cypressolie. Kan være allergen.
Linalool*
Økologisk. Naturligt forekommende del af cypressolie. Kan være allergen.
Niacinamide
B3 vitamin. Forbedrer hudens barriere og udseendet af aldersforandringer, pigmenteret og solskadet hud.
Økologisk bomuld
Økologisk bomuld.
Olea Europaea Fruit Oil
Olivenolie. Plejende. Høj koncentrationer af omega-3 fedtsyre og omega-9 fedtsyre, der har beroligende egenskaber.
Oryza Sativa Starch
Oryza Sativa Starch er risstivelse som er en absorbent og hjælper med at give øge viskositeten af produkter.
Palmitoyl Oligopeptide
Aminopeptid. En del af Matrixyl 3000. Stimulerer collagen, elastin and glucosaminoglycan produktionen.
Palmitoyl Tetrapeptide-7
Signal peptid. En del af matrixyl 3000. Hjælper med at stimulere regenereringen af kollagenfibre i huden.
Panthenol
Provitamin B5. Plejer og styrker.
FSC certificeret pap med fødevaregodkendt folie
Papbeholder med indvendig fødevaregodkendt belægning. FSC certificeret.
Peg-100 stearate
Emulgator der binder vand- og oliefasen i produktet sammen.
Peg-150 Distearate
Konsistensgiver og emulgator. Bionedbrydelig.
Peg-7 Glyceryl Cocoate
Emulgator binder vand- og olienfasen i produktet sammen.
Pentylene Glycol
Binder vand og forbedrer hudens beskyttelse.
Persea Gratissima Oil
Avokadoolie. Virker lindrende på hovedbunden.
Phenoxyethanol
Konservering.
Phytic Acid
Næringsstof som findes i mange grøntsager og korn. Fastholder mineralindholdet i huden.
Phytosterols
Plantesteroler. Plejende olier
Piroctone Olamine
Piroctone Olamine er et svampebekæmpelsesmiddel som modvirker skældannelse.
Plast
100% plast
Polyglyceryl-4 Laurate
Polyglyceryl-4 Laurate er en ingrediens som har både fugtgivende og let rensende egenskaber.
Polysorbate 20
Emulgator. Hjælper med at binde vand- og oliefasen sammen.
Polysorbate 60
Polysorbate 60 er en syntetisk ingrediens der bruges som emulgator i kosmetiske produkter.
Potassium Sorbate
Potassium Sorbate er et kalium salt af sorbinsyre. Ingrediensen fungerer som et konserveringsmiddel.
Prunus amygdalus dulcis oil*
Økologisk mandelolie indeholder fedtsyrerne linol- og oliesyre. Mandelolie hjælper med at blødgøre og holde på fugten.
Prunus Armeniaca Kernel Oil
Abrikoskerne olie indeholder fedtsyrerne linol- og oliesyre. Hjælper med at fugte og nedsætte fugttab.
Punica granatum (pomegranate) seed oil*
Økologisk. Koldpresset granatæblekerneolie. Antioxidant.
PVP
Binder. Fikserer håret.
Ricinus Communis Seed Oil
Castoroile. Vegetabilsk olie der plejer og giver glans.
Rosa Canina Fruit Oil*
Økologisk. Koldpresset hybenkerneolie. Virker regenererende på huden, indeholder tocopherol (E-vitamin) og carotenoider (pro-vitamin A).
Rose Hip Oil*
Økologisk. Koldpresset hybenkerneolie. Udglatter og fugter.
Rosmarinus Officinalis Leaf Extract*
Økologisk rosmarinekstrakt. Antioxidant.
Salicornia Herbacea Extract
Salturt ekstrakt. Regulerer hudens fugtindhold så udtørring og rynkedannelse undgås. Stærk antioxidativ virkning.
Salix Alba Bark Extract
Pilebarkekstrakt, beroliger hovedbunden.
Sesamum indicum seed oil*
Økologisk. Koldpresset sesamolie. Plejer og fugter.
Silikone
Formstøbt i 100% silikone
Simmondsia chinensis (jojoba) seed oil*
Økologisk koldpresset jojobaolie. Pleje og shine.
Sodium Benzoate
Naturligt forekommende konserveringsmiddel. Bionedbrydelig.
Sodium c14-17 Alkyl Sec Sulfonate
Mild, anionisk detergent, som øger effekten af andre sæber. Bionedbrydelig.
Sodium Ceteareth-25
Emulgator. Binder vand- og fedtfasen i produktet sammen.
Sodium Chloride
Almindeligt salt. Konsistensregulerende. Bionedbrydelig.
Sodium coco-sulfate
Plantebaseret skummemiddel og vaskeaktivt stof.
Sodium cocoamphoacete
Mild, amfoter detergent udvundet af kokosnød. Bionedbrydelig
Sodium Cocoyl Glutamate
Mildt plantebaseret vaskeaktivt stof. Bionedbrydeligt.
Sodium Cocoyl Isethionate
Vaskeaktivt stof
Sodium Hyaluronate
Salt af hyaluronsyre. Binder fugt i huden.
Sodium Hydroxide
pH regulerende
Sodium Laneth-40 Maleate / Styrene Sulfonate Copolymer
Varmebeskyttende polymer. Beskytter håret op til 220C og gør det letter at rede ud
Sodium Stearoyl Lactylate
mulgator der binder vand- og oliefase i produktet sammen.
Sorbitan Isostearate
Mild emulgator baseret på fedtsyrer og sukkerstoffet sorbitol.
Sorbitan Oleate
Plantebaseret emulgator.
Sorbitol
Fugtgivende og fugtbevarende sukkeralkohol der forekommer i frugt og bær.
Squalane
Fedtstof udvundet af olivenolie. Udglatter og fugter.
Tetrasodium Glutamate Diacetate
Organisk salt syntetiseret ud fra glutaminsyre (en aminosyre, der findes i naturen).
Tocopherol
E-vitamin. Antioxidant
Tocopheryl Acetate
Syntetisk E-vitamin.
Tris-biphenyl triazine (nano)
Solfilter, absorberer i både UVA og i UVB området.
Urea
Syntetisk carbamid. Fugtgiver
Vitis Vinifera Seed Oil
Vindruekerne olie. Effektiv, blødgørende olie med god hudabsorption. Mild toning effekt. God til fedtet og uren hud.
VP/VA Copolymer
Binder. Fikserer håret
Xanthan Gum
Fortykningsmiddel der øger produktets stabilitet. Polysakkarid opbygget af forskellige sukkermolekyler.