Kraftigt hår

Kan du svare ja til at dit hår kan være svært holde styr på, har brug for fugt og pleje, vaskes mindre hyppigt og kan tåle styling med hold? Så har du kraftigt og har brug for en god shampoo og dybdevirkende plejeprodukter, der kan sørge for håret beholder sin glans og smidighed. Vi guider dig til de bedste produkter til netop din hårtype.

Kraftigt hår

Hvis du har kraftigt hår, får du sikkert tit at vide, at du er heldig. Men selv kraftigt hår har sine udfordringer. Det kan være svært at tæmme og har også brug for pleje – meget af det endda. Mange med kraftigt hår vælger at lade det gro langt, og jo længere dit hår er, desto mere pleje har det brug for.

Hver dag udsættes håret for slitage, når vi vasker det, reder det, sætter det op, føntørrer det og udsætter det for sollys. Alt sammen er almindelige rutiner i vores hverdag, som over tid slider på de enkelte hårstrå, der - hvis du ikke plejer dit hår ordentligt - begynder at spalte og knække. Derfor er intensive plejeprodukter essentielle, når det gælder om at tæmme kraftigt hår.

Plejetips til kraftigt hår

Brug 10 min om ugen på at pleje dit hår med hårmasken Hair Repair 2. Kraftigt hår kræver mere og kan tåle mere pleje end fint hår. Vi anbefaler derfor, at du prioriterer dybdeplejen af dit kraftige hår højt for at sikre dig, at det ser sundt og velplejet ud. Hair Repair 2 er en intens hår- og hovedbundsmaske, der blandt andet indeholder kokosolie, avokadoolie og patenterede peptider, som reparerer skader på hårstråets overflade. For at få det optimale udbytte af kuren skal den sidde og virke i håret i cirka 10 minutter. Har du ikke lyst til at stå i badet, og vente på at kuren virker, kan du eventuelt gøre længderne af dit hår våde inden dit bad og fordele masken heri i 10-15 minutter. Sæt håret op med en hårklemme imens du venter. Derefter vaskes håret normalt.

Overgang til sulfatfri shampoo

Hvis du har været vant til at bruge en shampoo baseret på skrappe sulfater, så kan din hovedbund godt virke lidt mere fedtet, end den plejer, når du skifter over til den sulfatfrie Shampoo 0.

Det skyldes, at hovedbunden endnu ikke har vænnet sig til, at den ikke behøver at overproducere beskyttende fedt, som den ellers har været nødt til, da de skrappe sulfater som SLS og SLES stripper hovedbunden for naturligt forekommende fedt og olie. Typisk tager det 3 uger, før hovedbunden har omstillet sig til en mere naturlig tilstand. Vi kalder det overgangsfasen og anbefaler, at du i den periode supplerer Shampoo 0 med Shampoo 2.

De bedste produkter til kraftigt hår

VASK

Anbefalet shampoo til kraftigt hår

Hvis du ikke vasker hår så ofte, så er Shampoo 2 en rigtig god shampoo til dig med kraftigt hår. Shampoo 2 er en mild, men dybderensende shampoo, der skånsomt afrenser hår og hovedbund. Den fjerner det fedt og stylingprodukt, der har opbygget sig i håret siden sidste vask og efterlader håret knitrende rent.

Du kan også med fordel vaske dit hår med en sulfatfri shampoo, der bevarer hårets naturlige struktur. Du vil måske i starten opleve, at du har brug for at ”dobbelt vaske” dit hår - altså vaske to gange pr hårvask - med en sulfatfri shampoo, hvis du har langt mellem hårvaskene. Men når din hovedbund omstiller sig til en mildere vask, vil den fedte mindre og kræve mindre vask.

PLEJE

Anbefalet pleje til kraftigt hår

Kraftigt hår kræver pleje og fugt for at være smukt og håndterbart. Vi anbefaler, at du plejer dit hår med vores dybdevirkende Conditioner 2, der indeholder kokosolie og hvedeprotein, som giver intens pleje og fugt. Hvis der går et par dage mellem hårvaskene, får du brug for at tilføre pleje de dage, hvor du ikke vasker håret.

Treatment 1 er en leave-in kur, der genopbygger håret med hvedeprotein, kokosolie og 18MEA, der er det fedtstof, der binder hårstråets skællag sammen. Den kan bruges hver dag i både vådt og tørt hår. Til sidst kan det være en god idé at bruge vores dybdevirkende hårmaske Hair Repair 2 en gang om ugen, som plejer både hår og hovedbund.

STYLING

Anbefalet styling til kraftigt hår

For at sikre et kraftigt hår ser smukkest ud, er det vigtigste, at det er velplejet. Derfor har vi også fokus på plejeprodukterne under styling af kraftigt hår. Plej dit hår hver dag med Treatment 1, der samler hårets spidser og tæmmer flyvsk hår. Leave-in kuren giver fugt og glans som en hårolie, men er silikonefri.

Bland Treatment 1 med Styling Lotion 1 hvis du vil have hold til at fiksere fly aways og krus. Hvis du har brug for mere fiksering af dit hår kan du bruge enten Styling Mousse 1 eller Hair Spray 1 ved føntørring. Du kan også tilføre lidt Oil i dine spidser eller blande olien i dine stylingprodukter for mere glans og dybdevirkende pleje.