Farvet og kemisk behandlet hår

Kan du svare ja til at dit hår er kemisk behandlet, hårstrået er mere åbent, dit hår trænger til pleje og farven skal bevares i håret? Så har du farvet eller kemisk behandlet hår og så er det vigtigt at fokusere på gode plejeprodukter, der kan reparere og genopbygge håret. Vi guider dig til de bedste produkter til netop din hårtype.

Farvet og behandlet hår

Der er rigtig mange, som vælger at få deres hår farvet, afbleget, permanentet eller på anden måde kemisk behandlet. Og hvis du er en af dem, så ved du nok, at dit hår har brug for ekstra meget pleje og genopbygning. Derfor er det vigtigt at fokusere på plejeprodukter, der trænger ind og genopbygger håret.

Man kan ikke lyne et hårstrå sammen igen, når det først er blevet kemisk åbnet, men man kan tilføre plejende ingredienser, der virker genopbyggende og beskyttende på hårstrået. Purelys plejeprodukter er bygget op omkring dybdevirkende og dokumenterede ingredienser som kokosolie, hvedeprotein, peptider og 18 MEA, der hjælper med at holdet hårets skællag sammen.

Conditioner er et must!

Brug altid conditioner når du vasker dit hår. Et behandlet hårstrå er mere åbent, og det har derfor altid brug for mere pleje end et ubehandlet hår. Som udgangspunkt anbefaler vi Conditioner 2, med hvedeprotein, jojoba- og kokosolie til behandlet hår, da den giver mere pleje end Conditioner 1. Hvis du har et fint hår så brug blot en mindre mængde Conditioner 2, så håret ikke tynges.

Hår som er farvet, afbleget eller på anden måde kemisk behandlet har brug for ekstra meget pleje og genopbygning uanset hårtype. Derfor anbefaler vi også, at du bruger vores to hårkure. Både leave-in Treatment 1 med 18 MEA, som reparerer hårstråets skællag og hårmasken Hair Repair 2 med peptider, der genopbygger keratinet i hårstråets kerne for at passe bedst muligt på dit hår

Sådan beskytter du farvet hår mod solens stråler

Husk at beskytte dit farvede hår mod misfarvning i solen med vores vandbaserede UV- og varmebeskyttende spray Protection 2. Den effektive Protection 2 beskytter håret mod UVA skader, så din farve ikke falmer før tid. Sprayen kan bruges i både vådt og tørt hår. Spray håret igennem på cirka 30 cm afstand inden du skal ud i solen. Har du været i vandet, skal håret selvfølgelig have en ny påførsel af Protection 2.

De bedste produkter til farvet og behandlet hår

VASK

Anbefalet shampoo til farvet og behandlet hår

Det vigtigste at fokusere på i forhold til et farvet og behandlet hår er plejen, men det er naturligvis vigtigt at vælge en shampoo, der ikke er for skrap og stripper håret for farven. Døjer du med nogen former for hovedbundsproblemer, vil vi anbefale Shampoo 4 og ellers Shampoo 1.

Begge er milde shampoo’er med pH omkring 5. Har du afbleget eller permanentet hår, er strukturen på dit hårstrå mere åben. Muligvis vil du opleve, at dit hår filtrer ved brug af Purelys shampooer. Det skyldes, at alle vores produkter er silikonefri, og derved bevarer håret sin naturlige overflade og friktion. Når hårstrået står åbent, er friktionen meget større, og håret filtrer lettere. Silikone coater hårstrået, og derved filtrer dit hår mindre. Du kan læse, hvorfor vi har valgt at udelade silikone i vores produkter under sektionen Indholdsstoffer og Miljø.

PLEJE

Anbefalet plejeprodukter til farvet og behandlet hår

Det er vigtigt, at du altid bruger conditioner efter hårvask for at lukke hårstrået, der som følge af farvning eller kemisk behandling er meget åbent og sårbart. Purely Conditioner 2 med kokosolie, jojobaolie og hvedeprotein giver håret dybdevirkende pleje og fugt

Lad conditioneren sidde et par minutter i håret for af få den bedste virkning. En gang om ugen anbefaler vi desuden, at du giver dit hår en omgang ekstra intensiv pleje med vores meget nærende hårmaske Hair Repair 2, der indeholder planteolier, hvedeprotein samt peptider, som genopbygger keratinet i hårstråets kerne.

Kuren skal sidde i håret i cirka 10 minutter, så den kan trænge godt ind. Du kan eventuelt gøre længerne af dit hår våde inden dit bad og fordele masken heri i 10-15 minutter. Sæt håret op med en hårklemme imens. Derefter vaskes håret normalt.

STYLING

Anbefalet styling til farvet og behandlet hår

Du kan bruge alle vores stylingprodukter til farvet og behandlet hår, men for at få den ekstra pleje som behandlet hår har brug for, anbefaler vi, at du blander dem med Purely Treatment 1. Treatment 1 er en leave-in hårkur, der genopbygger håret med hvedeprotein, kokosolie og 18MEA.

Den kan bruges i både vådt og tørt hår og har også en let stylende effekt på håret, idet de plejende olier reducerer krus og samler spidserne. Du kan blande Treatment 1 med eksempelvis Styling Lotion 1.

Det er også vigtigt, at du beskytter din hårfarve mod solens skadelige stråler, der godt kan misfarve farvet og afbleget hår. Til det formål anbefaler vi Purely Protection 2, som er en vandbaseret varme- og UV beskyttende spray, der kan anvendes i både vådt og tørt hår.