Ansigtspleje

Der er ingen grund til at gøre det besværligt, når det i virkeligheden er ret enkelt. Når det kommer til din ansigtspleje, kan du nå rigtigt langt med enkle løsninger. Vi guider dig til en enkel hudpleje rutine - step by step.

Vores naturlige hud

Vi vil alle gerne have en frisk, spændstig og fugtmættet hud – også gerne fri for urenheder og rødmen. Og lige præcis det, er vi faktisk næsten alle sammen født med. Fra naturens side er huden nemlig en genial konstruktion, der både beskytter os mod skader udefra, og konstant regenererer og genopbygger sig selv. Men hvorfor er vi så så mange, der ikke er tilfredse med vores hud?

Hver dag udsættes huden for en masse nedbrydende faktorer – sollys, forurening, utallige kemiske cocktails, samt dårlige vaner som for eksempel røg, alkohol og ringe kost. Alle disse faktorer påvirker huden negativt, og giver anledning til rynker, hudskader, irritation og eksem.


Så selv om huden som sagt kan rigtig meget selv, er det ofte nødvendigt at give den lidt hjælp. Derfor fokuserer Purelys ansigtspleje på tre væsentlige indsatsområder i forhold til at få en sund og velplejet hud:

  • Beskyttelse mod oxiderende processer og sollys (både UVA og UVB!)

  • Genopbygning af kollagen og elastin, som er de fibre, der holder din hud sund og spændstig

  • Minimering af de skader der opstår, som følge af sollys og andre ydre påvirkninger

Udover disse tre vigtige punkter handler det om at hjælpe huden med at holde sin fugt i balance og huske på de gode renserutiner. Så er du faktisk allerede godt på vej mod at forebygge nedbrydning af huden, minimere aldersrelaterede forandringer – og ikke mindst sørge for, at din hud altid føles frisk og ser sund og velplejet ud!

En enkel ansigtsplejerutine til morgen og aften

MORGEN

Anbefalet rutine til morgen

Begynd din dag med at vask ansigtet med Purelys sulfatfrie skumvask Facial Cleanser eller rens med den fugtgivende miccelar water Cleansing Water. Påfør derefter Purely Serum, som du fordeler i ansigtet, på halsområdet og gerne på brystet. Serum er genopbyggende og fugtgivende. Det består af signalpeptider, der stimulerer hudens egen genopbygning af elastin og kollagen, samt fugtboosteren hyaluronsyre.

Derefter påføres Purelys dagcreme Day. Days vigtigste opgave er at pleje og beskytte din hud igennem dagen. Den indeholder udover antioxidanter og plejende olier både UVA og UVB beskyttelse (SPF 15). Når du fordeler cremen, så husk du skal bruge en mængde svarende til cirka 1 teske, for at få den optimale beskyttelse mod solens skadelige stråler. Solfaktor skal ikke duppes på, uanset hvilken faktor du bruger. Skal du ud i stærk sol så husk at påføre cremen igen efter et par timer. Lad cremen trænge godt ind, før du eventuelt fortsætter med din makeup eller andre produkter.

Day
AFTEN

Anbefalet rutine til aften

Inden sengetid er det vigtigtig at få renset dagen af. Vores skumrens, Facial Cleanser 1, er en mild, sulfatfri ansigtsvask med beroligende kamille, mens Cleansing Water med agurkeekstrakt og urea, er en super skånsom rensevand, der også fugter huden, når den renser.

Når huden er ren og tør, er det tid til pleje. Bruger du Serum om aftenen så start med det, og lad det lige trænge ind i huden inden du fortsætter med Purelys natcreme Night. Night indeholder plejende hybenkerneolie og B3 vitamin niacinamide, samt det aktive algeekstrakt fucoidan der bekæmper frie radikaler og hæmmer de skadelige processer, som solpåvirkning og oxidative processer sætter i gang i huden.

Som afslutning kan du bruge Face Oil. En ansigtsolie kan bruges på flere forskellige trin af din ansigtsplejerutine afhængig af dine behov. Nogle fortrækker at bruge olien direkte på den rene hud fx ved aftentid, mens andre bruger en olie som et sidste trin i en rutine.

FUGT

Ekstra fugtboost

Hvis du oplever, din hud mangler fugt eller trænger til et lille boost, kan du supplere med en fugtgivende ansigtsmaske. Moisture Mask kan anvendes til stort set alt, hvad enten det er som et 10 minutters reboot af huden, som overnight ansigtsmaske, eller som særlig intensiv fugtighedscreme til udsatte områder. Med fugtgivende ingredienser så som glycerin og vindruekerneolie, samt det aktive ekstrakt af sukulenten salturt, er Moisture Mask formuleret til både at tilføre og holde på fugt, samt sætte gang i hudens egen produktion af fugt. Alt i alt et super fugtboost til en tørstig hud.

En anden fantastisk fugtgiver er Multi Base. Hudens evne til at optage og holde på fugt er afgørende for de forskellige udviklinger, der sker i huden over tid, såsom aldringstegn, hudens fremtoning og pigmentforandringer. Multi Base indholder flere fugtgivere eksempelvis Glycerin, C-vitamin, Ectoin mens Niacinamide og Squalene hjælper med at bevare hudens barriere intakt, hvilket også er essentielt for hudens fugtbalance.