Guidens indhold

Drøj i brug

Koncentrationen af indholdsstoffer i en shampoobar er høj, da du netop står med et solidt produkt i hånden, hvor der endnu ikke er tilsat vand. De 70 g. i både Shampoo Bar 1 og 2 svarer til det indhold, du finder i knap 1,5 flaske almindelig flydende Purely shampoo.  

En shampoo består i langt de fleste tilfælde af cirka 75% vand. Vand, der fyldes på flasker og sendes rundt fra producent til forretning til kunder. Med vores shampoobarer sendes der altså kun 70 g. rundt imellem os og jer, når shampooen distribueres, i stedet for de cirka 600 g., der sendes rundt ved en flydende shampoo.

Den høje koncentration af indholdsstoffer gør, at shampoobarerne er drøje i brug. Men hvad betyder det helt præcist? Når vi taler om en shampoobars drøjhed, kan det oversættes til, hvor længe den rækker, og hvor mange hårvaske den rækker til. Men selvom én shampoobar svarer til omkring 1,5 flaske af den flydende Purely shampoo, som du kender, og er drøj i brug, så er der faktorer, der kan have indvirkning på, hvor længe shampoobaren holder for dig. 

Hvor længe du kan få din shampoobar til at række kommer nemlig både an på længden af dit hår og din vaskerutine – altså hvor ofte du vasker det. For nogle rækker baren til 1,5 måned, imens andre stadigvæk har den samme bar på tredje måned. Det er altså meget individuelt, hvordan man vasker sit hår, og hvor hurtigt man derfor opbruger ens shampoobar.

Med det på plads er vi klar til at guide dig i, hvordan du bruger og får mest muligt ud af din shampoobar!

Shampoo Bar 1
Sulfatfri shampoobar med hudvenlig pH der kan bruges til både hår og krop. Parfumefri.
Normalpris 149,00 kr
Udsalgspris 149,00 kr Normalpris 149,00 kr
Shampoo Bar 1

1. Vær varsom med mængden

Det er virkelig sjovt at bruge en shampoobar. Det vil vi gerne give medhold i. Den skummer godt og hurtigt op, og hvem kan ikke lide en masse blødt skum? Men vil du gerne 1) have at din shampoobar holder så længe som muligt, og 2) undgå fedtet hår og hovedbund, så bliver du nødt til at være opmærksom på mængden, du bruger – især i starten indtil du har fundet ud af hvilken mængde, der passer til dit hår. 

Et trick til at få styr på mængden fra start er, at køre baren hen over håret 2 gange og så fordele skummet. Hvis du ikke synes, det rækker, suppler så med et ekstra strøg eller to alt efter behov. De to strøg er en god tommelfingerregel at følge, indtil du har fundet ud af, hvad der passer til dig.

Synes du stadigvæk, at shampoobaren kan være svær at styre eller er svær at fordele i hele håret med den metode, kan du også gøre shampoobaren våd mellem hænderne og derefter lave skum, inden du påfører det i håret. På den måde kan du holde fuldstændig øje med, hvor meget shampoo du bruger, og hvor det påføres.  

Hvis du bare har in mente, at en shampoobars indhold er meget koncentreret, og at der skal mindre til, end du regner med, så er du godt på vej!

Shampoo Bar 2
Mild shampoobar der modvirker skæl og kløende hovedbund. Parfumefri.
Normalpris 129,00 kr
Udsalgspris 129,00 kr Normalpris 129,00 kr
Shampoo Bar 2

2. Rinse and repeat

Et andet godt råd når du skal bruge en shampoobar er at sørge for at skylle produktet ordentligt ud. Et råd som kan virke meget simpelt, men som faktisk er vigtigt med al hårpleje, man bruger i badet - og især med et produkt som en shampoobar der er så koncentreret. 

Både shampoo på flydende og fast form kan lægge sig som et lag på hovedbunden – og får man ikke skyllet produktet helt ud, kan man derfor opleve, at ens hår og hovedbund bliver hurtigt fedtet efter vask. Her er det igen vigtigt at huske, at en shampoo i fast form består af koncentrerede indholdsstoffer, og at løsningen på et fedtet hår efter vask ofte er så simpel, at man enten skal bruge mindre shampoo eller skylle lidt ekstra efter med vandet.

Det handler altså om: Jo mere produkt du bruger, jo mere skal du også skylle efter med vand.

Når det handler om produktrester i hovedbunden, spiller vandets hårdhed også en rolle, hvilket netop kan variere alt afhængigt af, hvor du bor i landet. Da Shampoo Bar 1 og 2 er produkter med milde indholdsstoffer, vil de med mindre hårdt vand kræve lidt ekstra at skylle ud.

3. Lad din shampoobar få luft under vingerne

Vores sidste gode råd går på, at lade sin shampoobar få en pause. For at få flest mulige vaske ud af din Shampoo Bar 1 eller 2 er det meget vigtigt, at den får lov at tørre mellem brug. Derfor anbefaler vi, at du stiller den på en sæberist eller lignende, hvor vandet kan løbe fra, og baren får mulighed for at tørre helt. Du kan også lade den tørre på den sæbeskål, vi har designet netop til din Shampoo Bar - den er ikke kun praktisk, men også virkelig fin at have stående på badeværelset.

Det er også en god ide at fjerne shampoobaren fra brusenichen, når du ikke bruger den, så den ikke konstant er fugtig, hvis I er flere, der tager bad dagligt.

 

Sæbeskål
Sæbeskål til shampoobar der giver de bedste betingelser for langvarig brug.
Normalpris 89,00 kr
Udsalgspris 89,00 kr Normalpris 89,00 kr
Sæbeskål til Shampoo Bar

  

Et ekstra fif

Hvis du oplever at dit hår fedter, selvom du bruger den rette mængde shampoobar og skyller godt efter, så kan det være andre faktorer, der ligger til grund. Stylingprodukter kan eksempelvis være svære at vaske ud af håret og kræver ofte lidt længere opmærksomhed i badet, end hvad vi giver dem. Derfor kan du med fordel supplere din shampoobar-rutine med en flydende, dybderensende shampoo i ny og næ, såsom Shampoo 2. Den kan du én gang i ugen bruge som en slags “sunday shampoo” for at gennemrense hår og hovedbund efter en uge med brug af varmeapparater, stylingprodukter eller snavs og fedt fra sport og træning.

Pøj med din nye shampoobar-rutine! Husk at du endelig skal skrive til os, hvis du har flere spørgsmål eller har brug for personlige råd.