Guidens indhold

Oplever du problemer med fældning og hårtab?

Synes du, der er lidt for mange hårstrå i hårbørsten eller i afløbet efter badet? Er hårgrænsen på vandring? Mange mennesker oplever perioder med bekymring over hårtab. Både stress, sygdom og hormonelle tilstande kan føre til øget fældning, som kan fylde meget både for mænd og kvinder. Der er heldigvis ting, du kan gøre for at forbedre din hårvækst og mindske din fældning. Gode råd imod hårtab

Livsstil og kost spiller en stor rolle i forhold til vores hårvækst. Stress og mangel på vigtige næringsstoffer kan have en negativ påvirkning af hårvæksten. Et fokus på at undgå ekstreme stresstilstande er derfor et godt sted at starte. Der er også vigtigt at spise grønt og varieret for at sikre et tilstrækkeligt optag af vitaminer og mineraler. Det kan også være meget givende at massere din hovedbund, eventuelt som led i en hårstimuleringsrutine, for en sundere hovedbund og øget hårvækst. Du kan eksempelvis bruge Scalp Brush til at eksfoliere og stimulere hårbunden. Ved massagen øges blodcirkulationen i hovedbunden, som øger næringsflowet til hårstråets follikler.

Derudover er hormonelle ændringer også meget afgørende for, hvor meget hår både mænd og kvinder har på hovedet. Mens det er nemmere at fokusere på, hvordan vi spiser og sover, så er det sværere at kæmpe mod kroppens naturlige hormonelle ændringer.

Produkter der kan stimulere hårvæksten

Purely Serum 1 og Shampoo 5 er to hovedbundsstimulerende produkter udviklet på baggrund af den viden, vi har om aktive ingredienser, der kan hjælpe med at stimulere hårvæksten. Serum 1 indeholder derfor den aktive ingrediens curcuma longa, mens shampoo 5 indeholder caffein. Produkterne kan bruges af både mænd og kvinder enten sammen eller hver for sig.

Serum 1 med curcuma longa

Planteekstraktet curcuma longa (gurkemeje) kan hjælpe med at optimere hårets vækstcyklus. Selve ekstraktets phytopeptider virker på flere måder, dels stimulerer de dannelsen af IGF-1 (Insulin Growth Factor), som er helt afgørende for hårets vækst, dels regulerer de nogle mikro RNA forbindelser, som er bestemmende for, i hvilken vækstfase håret befinder sig. Man bruger i den sammenhæng udtrykket, at curcuma longa "resætter" hårets vækstcyklus, så et nyt hårstrå hurtigere dannes. Derudover indeholder ekstraktet en række væsentlige mikronæringsstoffer, som ligeledes er nødvendige for hårets vækst.

Shampoo 5 med caffein

Caffein er et hurtigt optaget stof, som i hovedbunden har en positiv effekt på hårsækken også kaldet folliklen. Det mandlige kønshormon testosteron omdannes via enzymet 5-alpha-reductase til stoffet dehydrotestosteron (DHT), som kan påvirke hårets follikler negativt således, at håret hurtigere tabes eller bliver tyndt og skrøbeligt. Caffein hjælper med at dæmme op for nedbrydningen af folliklerne og dermed et øget hårtab, som både mænd og kvinder kan opleve.

Sådan bruger du hårstimulerende produkter

Serum 1 masseres ind i hovedbunden inden sengetid, så curcuma longa ekstraktet har tid til at virke natten over. Næste morgen vaskes håret i Shampoo 5, der også gerne må virke 2-5 minutter i hår og hovedbund, før den skylles ud.

Nogle vil føle et behov for at bruge både serum og shampoo. Andre vil kun føle et behov for at bruge shampooen for en sund hovedbund, mod skæl og for at give ens eksisterende hår et bedre miljø for at kunne vokse.
Som tommelfingerregel tager det en follikel 3 måneder, fra den udstøder et hårstrå, til et nyt hår dannes. Derfor må man forvente at skulle bruge de hårstimulerende produkter over en periode på 3-6 måneder, før man kan bedømme resultatet.

Serum 1
Stimulerende og plejende hovedbundsserum der booster hårets vækst. Parfumefri.
Normalpris 199,00 kr
Udsalgspris 199,00 kr Normalpris 199,00 kr
Serum 1

Shampoo 5
Vitaliserende shampoo der stimulerer hovedbunden for øget hårkvalitet. Parfumefri.
Normalpris 189,00 kr
Udsalgspris 189,00 kr Normalpris 189,00 kr
Shampoo 5 - 300 ml