Guidens indhold

"Hvorfor taber jeg mit hår?”

Hårtab kan skyldes mange ting som sæsonskift, hormonelle ændringer, genetik, stress, vægttab. Det første du kan gøre for at finde frem til en årsag til dit hårtab er, at tage udgangspunkt i, hvordan du har det lige nu. Hvis du for eksempel er inde i en mere stressende periode, har været syg i længere tid eller ammer, kan det sagtens have en tydelig effekt på din hårvækst. Du kan også opleve følelsen af hårtab grundet dit hår naturlige vækstcyklus - det kan du blive meget klogere på lige her.

 

Hårets vækstcyklus

Overordnet gennemgår det enkelte hårstrå en vækstcyklus, der inddeles i forskellige faser. Altså vil dit hår konstant være i udvikling fra hårstrået dannes, til det til sidst udskilles fra folliklen og du taber det. Herefter dannes et nyt hårstrå. Man skelner dog mellem hårfældning og hårtab, da vi alle naturligt fælder hår. Længden af den anagene fase er grunden til, at du oplever, at dit hår måske kun kan vokse en hvis længde - det er ikke fordi, at dit hår ikke er sundt eller fordi, at det knækker, men fordi du har en kort hårvækst cyklus og det afstødes før det bliver længere.

 

Hårets vækstcyklus består af fire faser:

Den anagene fase - denne fase er hårets længste vækstfase. Den kan vare mellem tre til syv år og det er her, at håret vokser og forbliver i længst tid.

Den katagene fase - dette er en kortere overgangsfase, hvor hårroden vil bevæge sig tættere og tættere mod hudoverfladen. Denne fase varer mellem to og tre uger, før hårstrået afstødes.

Den telogene fase - denne fase er hårstråets sidste fase og varer som regel tre måneder. Her befinder folliklen sig i en hvileperiode, som er den overgangsfase, hvor folliklen er i dvale og venter på, at det gamle hårstrå udstødes og det nye kommer.

Anagen genstart - her genstartes hårets vækstcyklus igen med et helt nyt hårstrå.

 

 Længden af den anagene fase er grunden til, at du oplever, at dit hår måske kun kan vokse en hvis længde - det er ikke fordi, at dit hår ikke er sundt eller fordi, at det knækker, men fordi du har en kort hårvækst cyklus og det afstødes før det bliver længere. Det kan dog opleves som hårtab, hvis du har flere hår i den telogene fase end den anagene fase og du ser derfor måske ekstra mange hår i din hårbørste eller i badet og er udtryk for ubalance i hårvæksten, hvor man taber flere hårstrå end der dannes.

 

Disse ingredienser kan gøre en forskel

En af præmisserne Purely udvikler produkter ud fra er, at vi nøje overvejer og udvælger de ingredienser, vi benytter os af. Forskning viser, at der findes ingredienser, der kan stimulere hårvæksten positivt. Hold derfor øje med disse tre ingredienser, hvis du ønsker at optimere din hovedbund for øget hårvækst.  Hold derfor øje med disse tre ingredienser, som du finder i vores Shampoo 4 og 5 samt stimulerende Serum 1, hvis du ønsker at øge din hårvækst.

 

Piroctone Olamine

Piroctone Olamine er et svampebekæmpende middel, der modvirker skæl, der kan bidrage negativt til hårtab, da en skællende hovedbund fælder mere end en ikke skællende. Piroctone Olamine bekæmper netop dette og bidrager til en hovedbund i bedre balance. Du finder Piroctone Olamine i både vores Shampoo 4 eller Shampoo 5. Begge shampooer skal masseres ind i hovedbunden og have tid til at sidde lidt i inden, at du skyller det ud igen. Du kan altid følge anvisningen på din shampoo flaske.

Shampoo 4
Effektiv specialshampoo der nænsomt modvirker skæl og kløe. Parfumefri.
Normalpris 189,00 kr
Udsalgspris 189,00 kr Normalpris 179,00 kr
Shampoo 4 - 300 ml

Shampoo 5
Vitaliserende shampoo der stimulerer hovedbunden for øget hårkvalitet. Parfumefri.
Normalpris 189,00 kr
Udsalgspris 189,00 kr Normalpris 189,00 kr
Shampoo 5 - 300 ml

 
Curcuma Longa (Gurkemeje)

Det bioteknologiske ekstrakt fra gurkemeje har en klinisk dokumenteret effekt på hårvæksten og bidrager til at resette hårets vækstcyklus og sætte gang i hårvæksten. Det nulstiller folliklen samt giver hårstrået et stærkt fundament for at kunne vokse. Det indeholder desuden også en række mikronæringsstoffer, der også er essentielle for et hår i vækst. Ekstraktet indeholder forskellige signalstoffer, som påvirker vækstfaktorerne og stimulerer hårvæksten. 

Caffein

Caffein er et aktivt stof, som du finder i vores Shampoo 5. Det optages hurtigt i hovedbunden og stimulerer den enkelte hårfollikel for de bedste forudsætninger for øget hårvækst. Sammen med Piroctone Olamine er de disse to ingredienser er effektive til at vitalisere din hovedbund. Desuden hæmmer caffeinen også omdannelsen af testosteron til dihydrotestosteron (DHT), der nedbryder hårsækken og bidrager negativt til hårtab.

Hvad kan du selv gøre?

Udover at tilføje ingredienser der vitaliserer og speeder hårvæksten op til din hårplejerutine, er der også andre ting, du kan holde øje med. Søvn, kost og motion er også afgørende for, om kroppen er i balance og trives, da det selvfølgelig påvirker håret. Stress, hormonforstyrrelser og mangel på de rette vitaminer og mineraler spiller også en stor rolle for de forudsætninger, du kan give dig selv og dit hår. Overvej derfor om der er nogle vaner, der skal brydes eller ændres for at forbedre din hårvækst. 

Hvis du ønsker at starte en ny vitaliserende plejerutine for dit hår, kan du klikke Shampoo 5 og Serum 1 hjem lige her med 15% rabat, når du køber dem samlet:

Hårstimulering
Effektivt hårstimuleringssæt der vitaliserer hovedbunden for en bedre hårvækst. Parfumefri. Spar 15%.
Normalpris 330,00 kr
Udsalgspris 330,00 kr Normalpris 388,00 kr
Hårstimulering
Du kan også med fordel implementere vores Scalp Brush i din faste hårplejerutine. Vi anbefaler, at du bruger den daglig og husker at vedligeholde rutinen for at opnå resultater. Du kan starte ud med at massere blidt i 2 minutter, og hvis du oplever, at det fungerer for dig, kan du eventuelt lægge flere minutter på. Det vigtigste er, at du fastholder rutinen. Stimulering af hårvæksten er et spørgsmål om vedholdenhed - så væbn dig med tålmodighed, når du påbegynder din nye hårrutine. 

 

Scalp Brush
Stimulerende hovedbundsbørste der øger blodcirkulationen i hovedbunden.
Normalpris 119,00 kr
Udsalgspris 119,00 kr Normalpris 109,00 kr
Scalp Brush

En ideel rutine kan se således ud:

Start med at tilføje Serum 1 i din hovedbund om aften og masserer den blidt ind med Scalp Brush, hvor du morgen efter vasker dit hår med Shampoo 5, der får lov til at trække nogle minutter inden du skyller den ud. Afslut derefter med din foretrukne conditioner.