Vasker en mild håndsæbe rent nok?

Mild håndsæbe

Milde og stærke sæber

Vi har i godt og vel to måneder vasket hænder oftere end normalt, og i den forbindelse er der også kommet yderligere fokus på, at beskytte hænderne i processen.

Selvom det er en god ide at tilføre pleje efter håndvask i form af en creme, så kan du også passe på dine hænder ved at vælge en mild håndsæbe. Men med ordet mild følger også spørgsmålet, om den så er lige så effektiv som en ”stærk” håndsæbe?

For at besvare dette spørgsmål, er det vigtigt først at vide, hvordan sæbestoffer virker:

  • Sæbestoffer (detergenter) virker ved, at de kan opløse fedtstoffer og snavs i vand.
  • Det gør de ved at danne såkaldte miceller. I en micelle orienteres detergentmolekylerne, så den polære (vandopløselige) del vender ud mod vandet, og den upolære (fedtopløselige) del vender ind i cellen.
  • På denne måde kan både fedt og snavs opløses i vandet på samme tid.
  • For at micellerne kan dannes, skal sæbestoffet være til stede i en vis koncentration i opløsningen - og de forskellige sæbestoffer kræver forskellige minimumskoncentrationer for at danne miceller.

Som første punkt beskrev, så virker sæbestoffer ved, at de kan opløse fedtstoffer og snavs i vand. Og da virus partikler er omgivet af en fedtmembran, som binder sig til huden, fjernes virus fra hænderne ved korrekt håndvask - og ved at den skrøbelige fedtmembran nedbrydes af sæbestofferne, hvorved virus dræbes.

Så både milde og stærke sæbestoffer virker altså på samme måde, når bare de er på micelleform.

Når man taler om milde og stærke sæber, skal man derimod have hudirritation in mente. Her viser eksperimenter, at de forskellige sæbestoffer har forskellig hudirritationsprofil, og det har bl.a. noget at gøre med, hvordan hudens beskyttende lag reagerer med stofferne.

En mild og en stærk sæbe vasker altså dine hænder lige godt. Men der er derimod forskel på hvor meget de slider på huden. Jo mere du vasker hænder, jo vigtigere er det, at anvende en mild sæbe.

Og husk, at det mest væsentlige i denne tid i virkeligheden er, at du bruger den nødvendige tid på sæbe, skum og skyl, hver gang du vasker hænder.

Vil du have mere?

Vi sender gode tilbud hver måned på vores nyhedsbrev, og hvis du sørger for at benytte dem jævnligt kan du spare omkring 25% på din hud og hårpleje om året.
4440 4868kundeservice@purelyprofessional.dk
Malmøgade 2, kld. th. · 2100 København Ø · CVR: 36047755
Disclaimer Vi ved fra talrige erfaringer samt kundehenvendelser at vores produkter virker for langt størstedelen af vores kunder. Vores koncept er enkelt: minimal kemi, maksimal effekt. Derfor kan du altid forvente, at vores produkter er så virkningsfulde som muligt, men indeholdende så få ingredienser som nødvendigt. Dog kan vi aldrig garantere eller love dig noget givent resultat, når du benytter vores hud og hårpleje, og resultaterne kan variere fra bruger til bruger. Hvis du har nogle spørgsmål til vores produkter, eller kemien bag så husk at du altid kan kontakte os her på siden eller via telefon. Vi vil meget gerne hjælpe dig med at få smukkere hud og hår.

user
Kurv
Du har ingen produkter i kurven :(
Shop videre
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram