Sulfo vs sulfat

I forgårs ringede en kunde og spurgte om vores shampoo 0 egentlig var sulfatfri, når der nu står, at der er ’sulfosuccinate’ i bag på flasken. Det kan vi godt forsikre hende om den er, men vi kan også godt se hvor forvirringen opstår, og derfor vil vi gerne prøve at forklare det – vi skal derfor lidt ned i essensen med kemikeren.

Indholdsstoffer (INCI)

Bag på flasken står indholdsstofferne i den form, der hedder INCI. Det er den betegnelse for stofferne, som man skal bruge i alle lande. Ordet ’sulfo’ er noget som mange af os forbinder med opvaskemiddel, der netop er sulfatholdigt, men her sniger der sig en fejlslutning ind.  Vi vil i det følgende se på den helt grundlæggende forskel mellem en sulfat – sodium laureth sulfat og så vores vaskeaktive stof – en sulfo - disodium laureth sulfosuccinate:

Sulfat vs Sulfo

I kemisk sprog er sulfat og sulfo betegnelse for to helt forskellige stoffer. Teknisk forklaret er udgangsstoffet for natrium laureth sulfat: svovlsyre, hvis salte hedder sulfater. Derimod er udgangspunktet for dinatrium laureth sulfosuccinat en sulfonravsyre, hvis salte hedder succinater.

Der er altså tale om to forskellige stoffer med samme virkningsområde, men med forskellig hudirriterende virkning.  Dinatrium laureth sulfosuccinat er en af de mindst hudirriterende anioniske detergenter, som anvendes i shampoo og flydende sæbeprodukter. Natrium laureth sulfat er i den høje ende af irritationsskalaen.

Når så få anvender desodium laureth sulfosuccinate, skyldes det den højere pris, og at stoffet er vanskeligt at formulere til et professionelt produkt.

Når vi omtaler vores produkter som sulfatfri, er det altid i relation til shampoo og andre flydende sæbeprodukter. Vi gør det for at fortælle, at der ikke indgår stoffer fra gruppen af anioniske, vaskeaktive detergenter, såsom natrium lauryl sulfat og natrium laureth sulfat, der begge er hudirriterende stoffer, men på trods heraf forekommer i hovedparten af shampoo og flydende sæbeprodukter på markedet.

Ask us anything

Vi håber dette var med til at kaste lidt lys over forskellen på sulfat og sulfo. Hvis I har lyst til at læse mere om sulfatfri shampoo, så kan man læse om det her og her. Og husk hvis I har spørgsmål til indholdsstoffer både i Purely og i det hele taget så skriv til os – så vil vi gøre os umage med at finde et svar.

Tilbage på skolebænken... Kemitime for shampoo-pigerne!

Vil du have mere?

Vi sender gode tilbud hver måned på vores nyhedsbrev, og hvis du sørger for at benytte dem jævnligt kan du spare omkring 25% på din hud og hårpleje om året.
4440 4868kundeservice@purelyprofessional.dk
Malmøgade 2, kld. th. · 2100 København Ø · CVR: 36047755
Disclaimer Vi ved fra talrige erfaringer samt kundehenvendelser at vores produkter virker for langt størstedelen af vores kunder. Vores koncept er enkelt: minimal kemi, maksimal effekt. Derfor kan du altid forvente, at vores produkter er så virkningsfulde som muligt, men indeholdende så få ingredienser som nødvendigt. Dog kan vi aldrig garantere eller love dig noget givent resultat, når du benytter vores hud og hårpleje, og resultaterne kan variere fra bruger til bruger. Hvis du har nogle spørgsmål til vores produkter, eller kemien bag så husk at du altid kan kontakte os her på siden eller via telefon. Vi vil meget gerne hjælpe dig med at få smukkere hud og hår.

user
Kurv
Du har ingen produkter i kurven :(
Shop videre
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram