Tendens til atopisk hud?

Både børn og voksne kan have tendens til at udvikle tør og atopisk hud. Her får du et par gode råd der kan lindre generne.
Atopisk eksem

Tør hud

Tør hud, der har en tendens til at udvikle atopisk eksem, skal behandles nænsomt. For meget varme, udtørring og kontakt med forskellige materialer så som uld kan få det atopiske udslet til at blusse op. Det er generelt en god idé at sørge for huden ikke udsættes for indholdsstoffer, der kan udtørre eller irritere den.

Derfor anbefaler vi, at du bruger håndsæbe og kropsvask uden skrappe sulfater, som sodium lauryl sulfat (SLS) og sodium laureth sulfat (SLES), der er hudirriterende, og som findes i rigtig mange sæber. Brug i stedet en mild sæbe som Purely Hand Cleanser, der kan bruges på hele kroppen eller vores Shampoo 3, der ligeledes er en meget mild hår– og kropsvask, der kan bruges dagligt. Shampoo Bar 1 er også en sulfatfri shampoo, der er så mild at den kan bruges på kroppen.

Særligt i disse tider vasker børn i institution og de små klassetrin hænder utroligt hyppigt. Det er godt for hygiejnen, men desværre bliver sæben ofte ikke bliver skyllet ordentligt af. Dette kan give irriteret og tør hud, der spækker på håndryggene og håndleddet: de såkaldte ”børnehavehænder”. Det kan være svært for børn at lære, hvordan sæben skylles ordenligt af, derfor er det en fordel hvis man skifter til en mildere håndsæbe – gerne sulfatfri – som er mindre udtørrende på huden.

Er skaden sket, kan det angrebne område oftest behandles med en fed creme gerne 2-3 gange dagligt. Hvis der er kommet sår, kan indsmøringen godt svide lidt. Er eksemet meget udbredt, skal man selvfølgelig gå til sin læge eller en hudlæge, som kan hjælpe med behandling med eksempelvis en hormoncreme.

For at pleje den tørre hud bedst muligt anbefaler vi, at du bruger Purely Repair Cream på de særligt udsatte og tørre områder. Repair Cream er en meget fed og nærende creme, rig på E-vitamin og med ekstrakt af kamille og morgenfrue, der virker beroligende og plejende på tør og atopisk hud. Den kan bruges på alle tørre udsatte områder såsom kinder, hænder og knæhaser.

Atopisk eksem og tendens til tør hud er noget, man godt kan bære med sig videre ind i voksenlivet. Her handler det i høj grad om at holde huden god fugtet og intakt, så der ikke opstår infektion i eventuelle eksemudbrud.

Derfor anbefaler vi, at du bruger vores Body Lotion, som er en plejende og fugtgivende lotion, der er let at fordele og hurtigt trækker ind i huden. Den indeholder mange gode fugtgivende ingredienser så som urea, allantoin og glycerin.

Alle tre er nøgleingredienser når det gælder om at give huden de bedste betingelser for at opretholde den naturlige fugtbalance. Body Lotion indeholder også plejende ekstrakt af morgenfrue og bør bruges dagligt for optimal virkning.

Oplever du et øget behov for pleje i de tørre vintermåneder, kan det være et godt fif at tilsætte et par dråber olie til din bodylotion eller cremer. Purely Oil er en helt ren, olie, der kun består af mandel- abrikos- og koldpresset kokosolie samt E-vitamin. Den er også perfekt at bruge direkte på huden eller i badet.
Copyright © 2023 Purely Professional
Tilmeld dig Purely Plus
  • Optjen Point

    Optjen point når du handler hos os, du opsparer 1 point for hver 10 DKK du bruger.
  • Del Din Oplevelse

    Skriv din ærlige mening om vores produkter eller del dine billeder, så optjener du 20 point.
  • Del med venner

    Henvis en ven til vores shop, så modtager I begge 50 point når din ven bruger dit link.
OPRET KONTO
usermagnifiercrossmenuchevron-down