Fokus på håndpleje

Håndpleje er virkelig kommet i fokus siden Corona kom ind i vores liv. Vi har fået større opmærksomhed på vigtigheden af at holde vores hænder rene. Derfor vasker og spritter vi hænder meget oftere end før. I den forbindelse er der også kommet yderligere fokus på at beskytte hænderne, da mange især i vinterhalvåret oplever problemer tør hud og irritation af huden på hænder og håndled.

Milde og stærke sæber

Selvom det er en god idé at tilføre pleje efter håndvask i form af en creme, så kan du også passe på dine hænder ved at vælge en mild håndsæbe. Men med ordet mild følger også spørgsmålet, om den så er lige så effektiv som en ”stærk” håndsæbe? For grunden til vi vasker hænder er jo for at holde hænderne effektivt rene for snavs, vira og bakterier.

For at besvare dette spørgsmål, er det vigtigt først at vide, hvordan sæbestoffer virker:
Sæbestoffer virker ved, at de kan opløse fedtstoffer og snavs i vand. Det gør de ved at danne såkaldte miceller. I en micelle orienteres sæbemolekylerne, så den polære vandopløselige del vender ud mod vandet, og den upolære fedtopløselige del vender ind i cellen.

På denne måde kan både fedt og snavs opløses i vandet på samme tid. For at micellerne kan dannes, skal sæbestoffet være til stede i en vis koncentration i opløsningen - og de forskellige sæbestoffer kræver forskellige minimumskoncentrationer for at danne miceller.

Sæbestofferne virker altså sådan, at de kan opløse fedtstoffer og snavs i vand. Og da viruspartikler er omgivet af en fedtmembran, som binder sig til huden, fjernes virus fra hænderne ved korrekt håndvask - og ved at den skrøbelige fedtmembran nedbrydes af sæbestofferne, hvorved virus dræbes. Så både milde og stærke sæbestoffer virker altså på samme måde, når bare de er på micelleform.

Når man taler om milde og stærke sæber, skal man derimod have hudirritation in mente. Her viser undersøgelser, at de forskellige sæbestoffer har forskellig hudirritationsprofil, og det har blandt andet noget at gøre med, hvordan hudens beskyttende lag reagerer med stofferne.

En mild og en stærk sæbe vasker altså dine hænder lige godt. Men der er derimod forskel på hvor meget de slider og irriterer huden. Jo mere du vasker hænder, jo vigtigere er det at anvende en mild sæbe. Det vigtigste i forhold at få hænderne helt rene er, at du bruger den nødvendige tid på sæbe, skum og skyl, hver gang du vasker hænder.

Oplever du alligevel udtørring af huden hvilket kan være svært at undgå i vinterhalvåret anbefaler vi at du supplerer din milde håndvask med en plejende og beroligende creme. Purelys Repair Cream indeholder blandt andet mandel- og jojobaolie samt ekstrakt af kamille og morgenfrue. Den har en positiv virkning på atopisk og skadet hud og kan anvendes til både hænder, albuer og andre problemområder.

Copyright © 2023 Purely Professional
Se kurvTilmeld dig Purely Plus
  • Optjen Point

    Optjen point når du handler hos os, du opsparer 1 point for hver 10 DKK du bruger.
  • Del Din Oplevelse

    Skriv din ærlige mening om vores produkter eller del dine billeder, så optjener du 20 point.
  • Del med venner

    Henvis en ven til vores shop, så modtager I begge 50 point når din ven bruger dit link.
OPRET KONTO
usercartmagnifiercrossmenuchevron-down