Hovedbundsproblemer

Hovedbundsproblemer og skæl

Rigtig mange døjer med hovedbundsproblemer, hvilket er til stor gene i hverdagen. Hovedbunden klør, er irriteret og øm, og måske skæller den også. Hvis du kan nikke genkendende til et eller flere af disse tegn, så er det vigtigt, at du finder frem til årsagen bag og derved kan komme problemet til livs.

Hovedbundsproblemer kan have forskellige årsager. Hvis din hovedbund klør og virker irriteret, så kan det være fordi, du ikke tåler shampooer, der indeholder skrappe sulfater, som virker afrensende på hovedbunden og stripper den for sit naturligt beskyttende fedtlag. Her kan det være en god idé at bruge en af vores sulfatfrie shampoo’er, som bevarer hovedbundens naturlige tilstand samt at nedsætte antallet af hårvaske for at give hovedbunden lidt ro. Har du decideret skæl, skal du bruge en shampoo med et svampebekæmpende middel for at komme problemet til livs.

De bedste produkter til hovedbundsproblemer og skæl

Vask

Anbefalet shampoo til hovedbundsproblemer og skæl: Shampoo 4, Shampoo Bar 2 og Shampoo 3

Har du problemer med skæl, skal du bruge en shampoo med et svampebekæmpende middel. Shampoo 4 og Shampoo Bar 2 indeholder begge piroctone olamin og behandler nænsomt men effektivt skæl og svamp i hovedbunden. Shampoo 4 er en almindelig flydende shampoo, mens Shampoo Bar 2 er en fast shampoo. Begge er så milde, at de kan bruges dagligt.

Har du problemer med en tør og kløende hovedbund, er det oftest udtryk for, at den shampoo du bruger enten afrenser hovedbunden for meget eller måske indeholder ingredienser, der skaber irritation. Der vil vi anbefale, at du bruger en mild og sulfatfri shampoo. Shampoo 3 er en super mild sulfatfri skumshampoo med kun fire ingredienser foruden vand. Den er let at fordele og kan bruges til både krop og hår.
Pleje

Anbefalet pleje til hovedbundsproblemer og skæl: Hair Repair 2

Når du har fundet frem til den shampoo, som passer til dit behov, kan du kombinere den med den conditioner, der passer til din hårtype. En gang om ugen kan du desuden med fordel bruge hår- og hovedbundsmasken Hair Repair 2, som er en beroligende og genopbyggende hårmaske, der indeholder avokadoolie, som lindrer og plejer hovedbunden.
Styling

Anbefalet Styling til hovedbundsproblemer og skæl: Wax 2, Hair Spray 1

Du kan i princippet bruge de fleste stylingprodukter til håret, selvom du døjer med hovedbundsproblemer, men når du styler dit hår, er det vigtigt at forsøge at holde hovedbunden relativt fri for produkter. Undgå produkter der skal fordeles ved hårrødderne og undgå også hårvoks, der lukker hovedbunden inde og som er svær at vaske ud. Purely Hair Spray 1 er god til føntørring og let at fordele uden at komme i kontakt med hovedbunden. Wax 2 er en hårvoks med fast hold som let vaskes ud af håret.
Shop ALLE PRODUKTERNE

Tørre eller fedtede skæl?

Der findes to skæltyper: fine skæl som drysser og fedtede skæl, der danner kager. De fleste oplever på eller andet tidspunkt skæl i hovedbunden. Sædvanligvis afstødes hudcellerne fra hovedbunden én for én uden at kunne ses. Det er først når hudcellerne løsner sig i så store flager, at de bliver synlige, at der er tale om egentlig skældannelse.

Vores Shampoo 4 og Shampoo Bar 2 bekæmper begge typer skæl. De indeholder det veldokumenterede skælbekæmpelsesmiddel, piroctone olamin, som foruden effektivt at bekæmpe skæl også har en række andre positive indvirkninger på hårets vækst og tykkelse.

Allergi og medicinsk behandling

Hvis du har været eller er i medicinsk behandling, der påvirker din hud, eksempelvis kemoterapi eller strålebehandling, så er vores ultra milde Shampoo 3 et rigtig godt valg. Den indeholder kun fire ingredienser foruden vand,og skummes mekanisk op på en særlig foamerflaske, hvilket betyder, at den er yderst skånsom mod den udsatte og skadede hud. Shampoo 3 er også velegnet, hvis man har problemer med psoriasis i hovedbunden, idet den påvirker huden minimalt og derfor er velegnet som supplement til en egentlig behandling.
Copyright © 2023 Purely Professional
Se kurvTilmeld dig Purely Plus
  • Optjen Point

    Optjen point når du handler hos os, du opsparer 1 point for hver 10 DKK du bruger.
  • Del Din Oplevelse

    Skriv din ærlige mening om vores produkter eller del dine billeder, så optjener du 20 point.
  • Del med venner

    Henvis en ven til vores shop, så modtager I begge 50 point når din ven bruger dit link.
OPRET KONTO
usercartmagnifiercrossmenuchevron-down