Fint skandinavisk hår

Der er rigtig mange mennesker, især her i Norden, som har det, frisøren kalder et 'fint skandinavisk hår'. Hvis du er en af dem, kalder du det måske bare tyndt hår. Og så har du sikkert også prøvet alverdens hårprodukter og behandlinger i ønsket om at give dit hår et boost, mere volumen og muligvis også mere længde.

Men fint hår kan dække over flere ting. Måske har du fine hårstrå, men mange af dem, eller måske har du normal tykkelse hårstrå men færre af dem. Fælles for begge typer hår er, at det er hår, der ofte savner fylde og tekstur, hurtigt tynges af pleje- og stylingprodukter, og som har tendens til hurtigt at fedte og derfor skal vaskes ofte.

Hvis du ikke altid har haft fint hår, men har oplevet at dit hår har ændret kvalitet på grund af et hårtab, vil vi anbefale dig at prøve vores produkter til hårstimulering. Du kan læse mere om fældning og hårtab her.

De bedste produkter til fint hår

Vask

Anbefalet shampoo til fint hår: Shampoo 1

Fint hår skal vaskes oftere end kraftigt hår, der kan absorbere mere fedt og snavs. Brug en mild shampoo, som Shampoo 1, der indeholder milde vaskeaktive ingredienser, og som sagtens kan bruges dagligt. Man kan opleve at ens hovedbund fedter mindre, når man skifter til en shampoo med milde sulfater, så man på sigt ikke behøver at vaske hår så ofte. Shampoo 2, der er en mere afrensende shampoo, kan også være et godt valg til fint hår, hvis du eksempelvis bruger mange stylingprodukter.
Pleje

Anbefalet pleje til fint hår: Conditioner 1 og Treatment 1

Det er vigtigt at holde sig til lette plejeprodukter til et fint hår. Drøje olier kan være svære at absorbere for det fine hår. Conditioner 1 med jojobaolie, abrikoskerneolie og hvedeprotein giver pleje og fugt uden at tynge håret. Til længere hår er det en god idé at supplere med den genopbyggende leave-in kur Treatment 1 til spidserne. Da denne kur er meget drøj, er det vigtigt at være opmærksom på ikke at overdosere i det fine hår.
Styling

Anbefalet styling til fint hår: Styling Mousse 1 og Hair Spray 1

Når du styler fint hår, er det vigtigt ikke at bruge alt for olieholdige produkter, der kan være for tunge for et fint hår. Det er en god strategi at få et løft nede ved hårrødderne. Styling Mousse 1 giver volumen og hold ved føntørring. Moussen indeholder et varmebeskyttende filter, der beskytter håret mod varmestyling. Hvis du ikke vil føntørre hele dit hår, kan du nøjes med at føntørre ved rødderne. Foretrækker du et produkt på spray, kan du fordele Hair Spray 1 i håret inden føntørring.
Shop ALLE PRODUKTERNE

Vasketips til fint hår

Det er ok at vaske fint hår ofte
Fint hår absorberer mindre af det fedt, der naturligt produceres i hovedbunden, hvilket betyder at det hurtigt fremstår fedtet, og håret har derfor brug for at blive vasket oftere end kraftigt hår. Så selvom du tit støder på hårtips, der anbefaler mindre hyppig hårvask, så er det ikke en rutine, der passer særligt godt til fint hår.

Derimod er det vigtigt at finde frem til en mild hverdagsshampoo, der vasker hår og hovedbund skånsomt rent og som giver volumen. Kombiner med plejeprodukter der ikke tynger håret, samt milde stylingprodukter der giver håret ekstra volumen og tekstur. Du bør vælge en skånsom shampoo baseret på milde sulfater, så du ikke udtørrer dit hår eller din hovedbund.

Shampoo 1 indeholder milde vaskeaktive ingredienser og kan sagtens bruges dagligt. Man kan opleve at ens hovedbund fedter mindre, når man skifter til en shampoo med milde sulfater, så man på sigt ikke behøver at vaske hår så ofte.

Hvorfor ikke sulfatfri shampoo til fint hår?
Vi anbefaler som udgangspunkt ikke en helt sulfatfri shampoo til fint hår, da håret kan komme til at virke mindre voluminøst. En sulfatfri shampoo giver et mere lukket hårstrå, og derfor suger hårstråene mindre vand og fylder mindre, når man bruger en sulfatfri shampoo. Bruger du alligevel en sulfatfri shampoo til dit fine hår, kan du skabe fylde i håret med milde stylingprodukter i stedet.

Sådan får du mere fylde i fint hår

Det fine hår er skrøbeligt, og det er derfor vigtigt at passe på det og ikke forsøge at få volumen i håret ved eksempelvis at farve det, permanente det eller ved at påsætte extensions. Det er alle tre løsninger, der er meget slidsomme på det fine hår.

Vi anbefaler derimod skånsom vask, pleje der ikke tynger, samt milde men effektive stylingprodukter for at opnå volumen i fint hår. For det er muligt at få volumen i fint hår uden samtidig at beskadige og slide på håret.

Hvis du gerne vil have volumen i dit fine hår uden at overstyle det, anbefaler vi vores styling mousse 1. Den er let at bruge ved føntørring, hvor den giver et naturligt løft ved hårrødderne. Styling Mousse 1 indeholder få men yderst effektive ingredienser, såsom et varmefilter der beskytter håret op til 220C.
Copyright © 2023 Purely Professional
Tilmeld dig Purely Plus
  • Optjen Point

    Optjen point når du handler hos os, du opsparer 1 point for hver 10 DKK du bruger.
  • Del Din Oplevelse

    Skriv din ærlige mening om vores produkter eller del dine billeder, så optjener du 20 point.
  • Del med venner

    Henvis en ven til vores shop, så modtager I begge 50 point når din ven bruger dit link.
OPRET KONTO
usermagnifiercrossmenuchevron-down