Krøller i kraftigt hår

Kan du svare ja til, at dit hår kan være svært at holde styr på, har brug for meget pleje, har tendens til at kruse og har bedst af at lufttørre? Så har du krøller i kraftigt hår, og dit hår har brug for mild shampoo og gode plejeprodukter, der kan sørge for håret beholder sin naturlige struktur og smidighed. Vi guider dig til de bedste produkter til netop din hårtype.

Krøller i kraftigt hår

Hvis du er en af de heldige, som er blevet udstyret med krøller i et kraftigt hår, så ved du, hvor meget pleje det kræver, og hvordan den forkerte pleje hurtigt kan få dit hår til at se både tørt, filtret og uplejet ud. Kraftigt krøllet hår bliver hurtigt uregerligt at have med at gøre.

Måske har du brugt meget tid på at glatte dit hår, men skuffet måtte konstatere at det fugtige danske klima hurtigt får dit hår til at kruse igen. Måske har du investeret en mindre formue i diverse silikoneholdige produkter for at få krøllerne til at makke ret eller fået din frisør til at give håret en kemisk behandling for at gøre det glat. Med den rette pleje kan du få et krøllet hår, som de fleste vil være misundelige på, og som ikke kræver timer på badeværelset med diverse stylingredskaber og produkter. Nøglen er skånsom hårvask og masser af pleje.

Sådan reducerer du krus

De fleste med kraftigt krøllet hår styrer langt uden om hårtørreren, der giver krus og frizz og desuden udtørrer håret. Mange undlader også at rede håret, når det er tørt. Derfor kan det være et godt fif at rede håret igennem med en bredtandet kam, når du har conditioner eller kur i dit hår. Vi anbefaler også at bruge Purely Treatment 1, som er en leave-in hårkur, der ved at pleje hårstrået i dybden minimerer krus. Treatment 1 kan bruges dagligt i både vådt og tørt hår og er derfor oplagt at bruge de dage, hvor du ikke vasker hår.

Giv krøllerne ekstra pleje

Kraftigt krøllet hår kan tåle rigtig meget pleje. Prøv at give dit hår en over-night olie behandling med Purely Oil 1, der er en helt ren olie bestående af mandel-, abrikoskerne- og koldpresset kokosolie. Fordel olien i håret og eventuelt hovedbunden (undlad hovedbunden hvis du har tendens til urenheder) og flet håret inden sengetid.


Læg gerne et håndklæde over din pude så du ikke får olie på dit sengetøj. Næste morgen vaskes olien ud og her er det en fordel at putte shampoo i håret, før du gør det vådt, for at løsne olien lettere. Oil 1 kan også blandes i stylingprodukter eller bruges direkte i spidserne for mere glans og pleje.

De bedste produkter til krøller i kraftigt hår

VASK

Anbefalet shampoo til krøller i kraftigt hår

Krøllet hårstrå har en anden struktur end glat hår. Det er mere porøst, hvilket gør, at det kræver mere fugt og pleje. Dette er hele filosofien bag det, der kaldes for Curly Girl Method. Det er derfor vigtigt, at du bruger en shampoo formuleret på milde vaskeaktive stoffer, da sulfater udtørrer dit hår, hvilket gør, at det lettere kommer til at kruse.

Både Purely Shampoo 0 og Shampoo Bar 1 er sulfatfrie og bevarer hårets naturlige struktur og beskytter hårets skællag mod slitage. Om du foretrækker en fast eller flydende shampoo er selvfølgelig afgørende for, hvilken version du kaster dig ud i. Shampoo Bar 1 er en smule blødere på håret end den flydende Shampoo 0, men kan kræve lidt mere opmærksomhed når du vasker, da det er vigtigt at få skyllet den grundigt ud igen. Da shampooen er koncentreret er det også vigtigt at være påpasselig med ikke at bruge for meget.

PLEJE

Anbefalet pleje til krøller i kraftigt hår

Krøllet og kraftigt hår kræver meget pleje og fugt. Det er derfor en god idé at prioritere en ugentlig 'hårmaske dag', hvor du bruger vores Hair Repair 2, der er en dybdevirkende hårmaske, som plejer hovedbunden og genopbygger hårstråets keratin. Lad den gerne sidde og virke i ca. 10 - 15 min. Derudover anbefaler vi, at du bruger Conditioner 2, som indeholder kokosolie, jojobaolie og hvedeprotein, der giver håret dybdevirkende pleje og fugt.

STYLING

Anbefalet styling til krøller i kraftigt hår

Fremhæv og definér dine krøller med Styling Lotion 1 og kombiner med Treatment 1 for et blødt look. Hvis du synes, at dit krøllede hår er svært at holde styr på, så kan vores Stylling Lotion 1 være en god hjælp. Den giver håret et let og fleksibelt hold og fremhæver krøllerne. Den kan med fordel blandes med vores leave-in hårkur Treatment 1 i forholdet 2:1 for blødere krøller. Brug altid lav varme og intensitet hvis du føntørrer dit hår, så du undgår krus.