når man har sagt UVB må man også sige UVA – især når det gælder FACE CARE

Photo 27-04-14 13.48.03

I disse dage flyder Instagram og Facebook nærmest over med lækre billeder af høj blå himmel, bare ben og sol på 100 forskellige måder. Den står op og den går ned, alt i mens den giver os de mest spektakulære farver og nuancer til den hverdag, der ellers i så lang tid har været halv grå og små kold: Forår i Danmark – ROCKS!

Men med solen og varmen kommer også overvejelserne og bekymringerne omkring hvordan vi bedst muligt beskytter os imod solens kraftige stråler. Meningerne er mange og forvirringen er til tider total, for er jo højere faktor altid bedre, eller kommer den høje SPF med en pris?

Vi synes derfor at det er tid til lidt fakta om faktor – no nonsens. For hvordan er det lige, at det hænger sammen med de der UVA og UVB stråler - for hvilke stråler giver kræft og hvilke giver rynker?

Vi har derfor bedt vores Far om at skrive lidt om sol og UV beskyttelse og herunder hvilke overvejelser der ligger til grund for vores nye FACE CARE dagcreme DAY solbeskyttende egenskaber.

UV beskyttelse

Der er flere gode grunde til at beskytte sig mod solen UV stråling.

Dels kan sollyset forårsage forbrændinger i huden og i visse tilfælde hudkræft, og dels er sollyset med til at nedbryde hudens kollagen, hvilket over tid bevirker at huden ældes. For at forstå mekanismerne bag disse reaktioner er det nødvendigt at vide lidt om sollysets sammensætning.

Sollysets sammensætning

Solens indhold af UV lys opdeles i to hovedgrupper, UVB og UVA. UVB lyset er defineret ved bølgelængder mellem 290 til 320 nanometer, (nm). UVA lyset er defineret ved bølgelængder mellem 320 til 400 nm.

grafblog

UVB lyset

UVB lyset, som indeholder mest energi på grund af de korte bælgelængder, trænger hovedsagelig kun ned i epidermis, som er huden yderste lag (hornlaget). Det er UVB lyset som giver os forbrændinger, og som på sigt kan fremkalde forskellige former for hudkræft. Det er UVB lyset, der er reguleret via den såkaldte SPF (Sun Protection Factor).

En SPF faktor på 15 betyder, at man kan tåle ca. 15 gange så kraftig UVB stråling med solbeskyttelse som uden. Ved at anvende en et produkt med en SPF faktor på 15, absorberes ca. 94% af sollyset, hvorimod en faktor 30 kun absorberer 3 % yderligere (altså 97 %) af UV lyset.

hudlag

UVA lyset

UVA lyset trænger længere ned i huden (dermis=læderhuden) og påvirker (nedbryder) her kollagen og elastin, hvilket er med til at huden ældes. Det er først i de senere år man er begyndt at interessere sig for beskyttelse af UVA lyset.

For at et solbeskyttelsesprodukt skal være dækkende for både UVB og UVA, skal det indeholde kemiske filtre der absorberer i et område fra 290 til 400 nm. Dette kan normalt kun lade sig gøre ved at kombinere flere typer solfiltre.

Der findes selvfølgelig de såkaldte fysiske filtre, som virker ved at reflektere solens lys, men på grund af den hvide farve fra pigmentet er de ikke udbredt blandt den voksne befolkning.

For at et produkt skal have en rimelig UVA dækning siger man, at det skal kunne absorbere 1/3 (33%) af SPF faktorens værdi, dvs. at et produkt med SPF faktor på 15 skal som minimum have en UVA beskyttelse på 5-6. Hvis dette er tilfældet må man mærke produktet med et UVA tegn anbragt i en cirkel. På denne måde kan forbrugeren se, hvorvidt det pågældende produkt beskytter med UVA lys.

I Purely professional har fået bestemt vores UVA dækning i Day til 70 %, hvilket er højt, men hensigtsmæssigt, da produktet netop skal beskytte mod solens fotonedbrydning af vævet, der jo foregår i UVA området.

Day har en SPF faktor (altså en UVB beskyttelse) på 15-20, hvilket er deklareret som SPF 15. I langt de fleste tilfælde regnes dette for at være tilstrækkeligt til det danske vejr.

Det var ordene fra kemikeren, som har lovet at han meget gerne vil svare på jeres spørgsmål hvis I skulle have nogen så hold jer endelig ikke tilbage. I kan som altid skrive til os på info@purelyprofessional.dk eller smide en kommentar til indlægget her i kommentarfeltet.

God dag,

KH,

Julie, Ole og Cecilie

Vil du have mere?

Vi sender gode tilbud hver måned på vores nyhedsbrev, og hvis du sørger for at benytte dem jævnligt kan du spare omkring 25% på din hud og hårpleje om året.
4440 4868kundeservice@purelyprofessional.dk
Malmøgade 2, kld. th. · 2100 København Ø · CVR: 36047755
Disclaimer Vi ved fra talrige erfaringer samt kundehenvendelser at vores produkter virker for langt størstedelen af vores kunder. Vores koncept er enkelt: minimal kemi, maksimal effekt. Derfor kan du altid forvente, at vores produkter er så virkningsfulde som muligt, men indeholdende så få ingredienser som nødvendigt. Dog kan vi aldrig garantere eller love dig noget givent resultat, når du benytter vores hud og hårpleje, og resultaterne kan variere fra bruger til bruger. Hvis du har nogle spørgsmål til vores produkter, eller kemien bag så husk at du altid kan kontakte os her på siden eller via telefon. Vi vil meget gerne hjælpe dig med at få smukkere hud og hår.

user
Kurv
Du har ingen produkter i kurven :(
Shop videre
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram