DKK

Din Kurv

Sikker check ud
VI OPDATERER I ØJEBLIKKET VORES PURELY POINTS, OG DU KAN DERFOR HVERKEN OPTJENE ELLER BRUGE POINT

I Purely Guides finder du tips og tricks til alt, der har med hud- og hårpleje at gøre. Det er her du skal hoppe hen, når du er i tvivl om, hvordan du bruger en shampoobar eller du vil vide mere om, hvordan din livsstil har indflydelse på din hud og dit hår. Vi glæder os til at guide dig til et sundere hår og en skønnere hud.

Skrevet af Anne d. 17. september 2021

Sådan bruger du en shampoobar

PP Julie og Ole

”Hvorfor transportere vand unødigt rundt, når vi alligevel har det hjemme i badet?” - var en af de mest presserende spørgsmål og grunde til, at vi ville lave en shampoobar.

Men hvordan er det så lige, at man bruger sådan en bar, når man nu, til forskel for en klassisk flydende shampoo, selv står for tilsætningen af vand?

Læs med og lad os guide dig i, hvordan du bruger og får mest muligt ud af din shampoobar, som først og fremmest handler om et aspekt, der adskiller shampoo på fast form fra den flydende.

Drøj i brug

Koncentrationen af indholdsstoffer i en shampoobar er høj, da du netop står med et solidt produkt i hånden, hvor der endnu ikke er tilsat vand. De 70 g. i både Shampoo Bar 1 og 2 svarer til det indhold, du finder i knap 1,5 flaske almindelig flydende Purely shampoo. 

 

Sådan bruger du en shampoobar 1


En shampoo består i langt de fleste tilfælde af cirka 75% vand. Vand, der fyldes på flasker og sendes rundt fra producent til forretning til kunder. Med vores shampoobarer sendes der altså kun 70 g. rundt imellem os og jer, når shampooen distribueres, i stedet for de cirka 600 g., der sendes rundt ved en flydende shampoo.

 

Den høje koncentration af indholdsstoffer gør, at shampoobarerne er drøje i brug. Men hvad betyder det helt præcist? Når vi taler om en shampoobars drøjhed, kan det oversættes til, hvor længe den rækker, og hvor mange hårvaske den rækker til. Men selvom én shampoobar svarer til omkring 1,5 flaske af den flydende Purely shampoo, som du kender, og er drøj i brug, så er der faktorer, der kan have indvirkning på, hvor længe shampoobaren holder for dig. 

Hvor længe du kan få din shampoobar til at række kommer nemlig både an på længden af dit hår og din vaskerutine – altså hvor ofte du vasker det. For nogle rækker baren til 1,5 måned, imens andre stadigvæk har den samme bar på tredje måned. Det er altså meget individuelt, hvordan man vasker sit hår, og hvor hurtigt man derfor opbruger ens shampoobar.

Med det på plads er vi klar til at guide dig i, hvordan du bruger og får mest muligt ud af din shampoobar!

1.

Vær varsom med mængden

Det er virkelig sjovt at bruge en shampoobar. Det vil vi gerne give medhold i. Den skummer godt og hurtigt op, og hvem kan ikke lide en masse blødt skum? Men vil du gerne 1) have at din shampoobar holder så længe som muligt, og 2) undgå fedtet hår og hovedbund, så bliver du nødt til at være opmærksom på mængden, du bruger – især i starten indtil du har fundet ud af hvilken mængde, der passer til dit hår. 

 

Sådan bruger du en shampoobar 2

Et trick til at få styr på mængden fra start er, at køre baren hen over håret 2 gange og så fordele skummet. Hvis du ikke synes, det rækker, suppler så med et ekstra strøg eller to alt efter behov. De to strøg er en god tommelfingerregel at følge, indtil du har fundet ud af, hvad der passer til dig.

Synes du stadigvæk, at shampoobaren kan være svær at styre eller er svær at fordele i hele håret med den metode, kan du også gøre shampoobaren våd mellem hænderne og derefter lave skum, inden du påfører det i håret. På den måde kan du holde fuldstændig øje med, hvor meget shampoo du bruger, og hvor det påføres.  

Hvis du bare har in mente, at en shampoobars indhold er meget koncentreret, og at der skal mindre til, end du regner med, så er du godt på vej!

Sådan bruger du en shampoobar 3

2.

Rinse and repeat

Et andet godt råd når du skal bruge en shampoobar er at sørge for at skylle produktet ordentligt ud. Et råd som kan virke meget simpelt, men som faktisk er vigtigt med al hårpleje, man bruger i badet - og især med et produkt som en shampoobar der er så koncentreret. 

Både shampoo på flydende og fast form kan lægge sig som et lag på hovedbunden – og får man ikke skyllet produktet helt ud, kan man derfor opleve, at ens hår og hovedbund bliver hurtigt fedtet efter vask. Her er det igen vigtigt at huske, at en shampoo i fast form består af koncentrerede indholdsstoffer, og at løsningen på et fedtet hår efter vask ofte er så simpel, at man enten skal bruge mindre shampoo eller skylle lidt ekstra efter med vandet.

Det handler altså om: Jo mere produkt du bruger, jo mere skal du også skylle efter med vand.

PSSST…

Når det handler om produktrester i hovedbunden, spiller vandets hårdhed også en rolle, hvilket netop kan variere alt afhængigt af, hvor du bor i landet. Da Shampoo Bar 1 og 2 er produkter med milde indholdsstoffer, vil de med mindre hårdt vand kræve lidt ekstra at skylle ud.

 

Enkle produkter


Et perfekt sæt: Shampoobar og shampoo-rist

3. 

Lad din shampoobar få luft under vingerne

Vores sidste gode råd går på, at lade sin shampoobar få en pause. For at få flest mulige vaske ud af din Shampoo Bar 1 eller 2 er det meget vigtigt, at den får lov at tørre mellem brug. Derfor anbefaler vi, at du stiller den på en sæberist eller lignende, hvor vandet kan løbe fra, og baren får mulighed for at tørre helt. 

Det er også en god ide at fjerne shampoobaren fra brusenichen, når du ikke bruger den, så den ikke konstant er fugtig, hvis I er flere, der tager bad dagligt.

Et ekstra fif

Hvad gør jeg så, hvis mit hår stadigvæk fedter, selvom jeg er blevet mester i shampoobar?

Hvis du oplever at dit hår fedter, selvom du bruger den rette mængde shampoobar og skyller godt efter, så kan det være andre faktorer, der ligger til grund. Stylingprodukter kan eksempelvis være svære at vaske ud af håret og kræver ofte lidt længere opmærksomhed i badet, end hvad vi giver dem. Derfor kan du med fordel supplere din shampoobar-rutine med en flydende, dybderensende shampoo i ny og næ, såsom Shampoo 2. Den kan du én gang i ugen bruge som en slags “sunday shampoo” for at gennemrense hår og hovedbund efter en uge med brug af varmeapparater, stylingprodukter eller snavs og fedt fra sport og træning.

Pøj med din nye shampoobar-rutine! Husk at du endelig skal skrive til os, hvis du har flere spørgsmål eller har brug for personlige råd.

Artiklen er skrevet af Anne
Når du ser et billede på Instagram, deltager i en konkurrence på Facebook eller læser indlæg her under Inspiration, så er det Anne der står bag.

Andre artikler

Seneste stories fra Instagram

FRI FRAGT 🌟 Som en lille efterårsferie-treat vil vi gerne gøre det lidt nemmere for jer at bestille jeres favoritter hjem! Derfor får du fri fragt til pakkeshop fra i dag, til og med på fredag den 22. oktober 🧡 Perfekt anledning til endelig at bestille den Beauty Bag, du har drømt om, ikke? 🙋🏽‍♀️ ...

44 0

Repair Cream er en plejende og beroligende universalcreme, der kan bruges af alle til mange formål ✅ Den er især rigtig god til de koldere måneder, hvor hænder, albuer og ansigt har brug for ekstra omsorg 🍂⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
#purelyprofessional
...

33 0

Tag dig tid til lidt ekstra selvforkælelse i denne weekend 🧖🏽‍♀️ Rens først dit ansigt med vores milde og beroligende Facial Cleanser 🌱 Påfør derefter et let lag Moisture Mask i ansigtet, og lad sidde i omkring 20 minutter eller mere, for et plejet og gennemfugtet ansigt ✅ pssst... Moisture Mask har fået en ny pris på kun 195 kr, så det nu er 100 kr billigere at tilføje lidt ekstra selvforkælelse til din rutine!⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
#purelyprofessional
...

35 0

Konkurrence ✨ Det perfekte rejsesæt til krop og hår ✨ Efterårsferien er lige om hjørnet og måske venter en lille tur eller rejse, hvor vores Beauty Bag kunne være god at have med? 🙌🏼 Fortæl os i kommentarfeltet hvad du skal lave i efterårsferien og hvem du også synes fortjener at vinde - så har du chancen for at vinde en Beauty Bag, Shampoo Bar 1 og Treatment 1 15 ml til jer begge 🧡 Vi trækker en vinder af 2 sæt på fredag den 15. oktober 🌱 ...

185 130

Oil er et af vores mest multifunktionelle produkter 🌱 Med dens rene indhold af mandel-, abrikos-, og kokosolie samt E-vitamin kan du bruge den til både hår, krop og ansigt 🧖🏼‍♀️ Se vores Inspirationsside for mange flere Purely Hacks med Oil og andre favoritter ✨ #purelyprofessional ...

37 0

Vores nye Beauty Bag er lavet af genanvendte materialer, så du med god samvittighed kan bruge den til dine favoritter 🧼🧴 Læs meget mere om de forskellige materialer, der er brugt, på vores hjemmeside ✅⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
#purelyprofessional
...

49 1

Måske du oplever en irriteret hovedbund her i overgangen til de koldere måneder? 🙋🏽‍♀️🤷🏽 Brug Hair Repair 2 som en hovedbundsmaske for en plejende og beroligende effekt på hovedbunden 💡 Husk at vaske efter med en smule shampoo, så der ikke efterlades overskydende produkt i hovedbunden 🌱⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
#purelyprofessional
...

34 4

Hvis du oplever øget fældning og hårtab, er vores vitaliserende Shampoo 5 og stimulerende hovedbundsserum lige noget for dig 💦 Find produkterne som del af vores nye plejesæt, spar 15% og hjælp dit hår godt på vej 🌟⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
#purelyprofessional
...

46 6

ÅBENT HOS PURELY 🌱 Har du lyst til at kigge forbi den første onsdag i måneden? Måske til en snak om hvilke plejesæt der passer til dig, en mulighed for at prøve lidt produkter eller for et godt tilbud? 🌱 Fra i morgen, og den første onsdag i måneden fremover, åbner vi op her hos os på Østerbro, og vi glæder os til at tage imod dig! Kom forbi og sig hej, få råd og vejledning, kig og shop - vi har åbent fra kl. 10.30 til 18.00 på Malmøgade 2 kld. th., 2100 København Ø 🧡 Pssst… i morgen får du en GRATIS BEAUTY BAG med herfra ved køb over 400 kr ✨ ...

78 0

Vores nye Beauty Bag kan rumme alle dine favoritter, hvad end de er store eller små - perfekt hvor end turen går hen og til lige dét, du har brug for at tage med 💪🏽🌱 #purelyprofessional ...

79 2

NYHED - og en chance for at vinde den! ✨ I morgen lancerer vi noget, vi sådan glæder os til at vise jer 🧡 En nyhed du ikke har set hos Purely før - og som kan rumme gamle kendinge i nye konstellationer ✨ Kan du gætte hvad det er? Skriv dit bud i kommentarfeltet og deltag i konkurrencen om at vinde hele herligheden til en værdi af 1495,- 🧡 Vi trækker en vinder i morgen, onsdag, kl 12 💪🏽 PSSST… det er IKKE vores community produkter 😉 Der er lidt vej endnu, før vi sammen er i mål med dem! Tjek hintet i teksten ud ovenfor, for lidt hjælp 🌱 ...

129 80

Er du helt ajour med, hvordan du bruger en shampoobar? 💦 På vores hjemmeside kan du under 'Inspiration' læse en guide til, hvordan du får mest muligt ud af den lille kompakte sæbe 🧼 Find guiden via link i bio ✅⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
#purelyprofessional
...

42 1

Hop ind forbi vores hjemmeside og se hvor du finder Purely Refillery rundt i landet 💡 De nyeste to finder du hos Signatur Frisør i Århus og på Apoteket Trianglen i København 🌱⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
#purelyprofessional
...

30 0

Holder du dig til den samme rutine hver dag eller skifter du lidt i ny og næ? 💦 Husk at det ikke gør noget, at ruske lidt i sin rutine nogle gange, så huden ikke bliver for vant til de samme produkter ✅ Et tip er eksempelvis, at bruge enten Day eller Night direkte på renset hud uden Serum, så huden ikke skal tage imod flere produkter hver gang💡⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
#purelyprofessional⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
(pssst... spot fotografen 🙋🏽‍♀️)
...

50 0

Alle vores produkter er formuleret så milde men effektive som overhovedet muligt ✅ Hand Cleanser er ingen undtagelse og er netop med sin milde men effektive natur perfekt til alle de gange, man hver dag vasker hænder 💦⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
#purelyprofessional
...

29 0

Har du styr på hovedbunden? 🤷🏽 Én af de vigtigste faktorer, når det kommer til hårvækst, er hovedbunden - hvis der ikke er styr på den, hæmmer det muligheden for vækst 💡 Shampoo 5 skaber balance i hovedbunden med indhold af piroctone olamin, der sammen med indholdsstoffet caffein skaber de bedste omstændigheder for effekten af Serum 1 og for øget hårvækst ✅ ...

54 4
Copyright © 2021 Purely Professional
lockusercartmagnifiercrossmenuchevron-down