Skrevet af Anne d. 22. marts 2022

Ingrediensmødet

PP Julie og Ole

I marts mødtes Frederikke med Purelys founder og direktør, Julie Kampmann, og kemiker Ole Olsen, Julies far, der også er founder og kemikeren bag Purelys produkter, til en snak om hvilke indholdsstoffer, der skal indgå i det nye produkt.

Hvad skal produktet kunne?

Der er mange spændende olier at vælge imellem – både bæreolier og essentielle olier – så vi indledte med en snak om, hvad Frederikke ønsker, at produktet skal kunne. 

Frederikke ønsker at komponere en ansigtsolie, der kan give glød og næring, opstramme og have positiv indvirkning på aldringstegn. Dér kan både bæreolier og essentielle olier være interessante. Med brug af essentielle olier bliver den nye ansigtsolie et mere aktivt produkt, sammenlignet med Purelys Oil 1, der er baseret på bæreolier.

På baggrund af Fredes ønsker begynder Ole med at blande to prototyper i laboratoriet, så vi kan få testet de første samples på Purely x Fredes Blog produktet sammen. 

Vil du vide mere om forskellen mellem bæreolier og essentielle olier? Læs med nedenfor, hvor vi giver dig det fulde overblik over første del af processen.

 

Olier i kosmetiske produkter

Når vi taler om olier i kosmetiske produkter er der to typer, nemlig bæreolier og essentielle olier.

Bæreolier

Bæreolier fremstilles ud fra forskellige vegetabilske kilder, som eksempelvis frø, kerner og nødder, der presses for at danne den ønskede olie. Det er den proces man benytter, når man eksempelvis laver mandelolie, kokosolie eller vindruekerneolie.  

Bæreolier er milde, og kan derfor tåles af langt de fleste i en ufortyndet form. 

Bæreolierne har forskellige egenskaber baseret på den vegetabilske kilde, de er udvundet fra. Kokosolie trænger eksempelvis dybt ind i hår og hud, og er en tungere olie, der bliver hurtigt fast, hvor mandelolie er rig på e-vitamin og er en lettere olie, der ikke tilstopper porerne, men virker nærende og blødgørende. De forskellige bæreolier kan altså udnyttes på forskellig vis i udviklingen af diverse kosmetiske produkter.

Hvorfor hedder disse så ”bæreolier”? Da bæreolier netop er milde og derfor kan bruges i en ufortyndet form, kan de anvendes som basis for såkaldte essentielle olier, der er meget aktive og ikke kan påføres huden i ufortyndet form.

Essentielle olier

Essentielle olier optræder i en mere koncentreret form i plejeprodukter, fordi de er meget aktive, grundet den måde man fremstiller dem på, og én lille smule giver derfor en stor effekt. 

I fremstillingen af essentielle olier anvender man som regel en metode kaldet dampdestillation. Metoden går ud på, at man først pulveriserer den givne plante, hvorefter man anvender damp til at uddrive olien. De specifikke planteolier drives netop ud af planten med dampen og opsamles efterfølgende. Der udvindes kun meget få milliliter olie per kilo granuleret plante, hvorfor essentielle olier er meget koncentrerede.

De essentielle olier har også forskellige egenskaber afhængig af hvilken plante, olien uddrives fra. Det kan være alt lige fra en god virkning på tør eller fedtet hud, til andre essentielle olier der har en positiv virkning mod akne eller aldringstegn. 

Der er altså et utal af muligheder, når det kommer til essentielle olier og den ønskede virkning. Dog gælder det overordnet set for alle disse slags olier, at de skal fortyndes, inden de anvendes på huden. I koncentreret form kan de nemlig risikere at give hudirritation eller allergiske reaktioner. 

Her kommer bæreolierne netop ind i billedet igen. Man anvender nemlig bæreolierne til netop dét formål at fortynde koncentrationen af de essentielle olier. Her er det vigtigt, at man finder den rette koncentration af de anvendte bæreolier samt essentielle olier, så man opnår den ønskede effekt, uden der opstår bivirkninger. Derfor ligger der, også her, altid grundigt udviklingsarbejde bagved et olieprodukt.

Artiklen er skrevet af Anne
Når du ser et billede på Instagram, deltager i en konkurrence på Facebook eller læser indlæg her under Inspiration, så er det Anne der står bag.

Andre artikler

Seneste stories fra Instagram

This error message is only visible to WordPress admins
Error: There is no connected account for the user purelyprofessional.
Copyright © 2022 Purely Professional
Tilmeld dig Purely Plus
  • Optjen Point

    Optjen point når du handler hos os, du opsparer 1 point for hver 10 DKK du bruger.
  • Del Din Oplevelse

    Skriv din ærlige mening om vores produkter eller del dine billeder, så optjener du 20 point.
  • Del med venner

    Henvis en ven til vores shop, så modtager I begge 50 point når din ven bruger dit link.
OPRET KONTO
usermagnifiercrossmenuchevron-down