I Purely Guides finder du tips og tricks til alt, der har med hud- og hårpleje at gøre. Det er her du skal hoppe hen, når du er i tvivl om, hvordan du bruger en shampoobar eller du vil vide mere om, hvordan din livsstil har indflydelse på din hud og dit hår. Vi glæder os til at guide dig til et sundere hår og en skønnere hud.

Skrevet af Anne d. 3. december 2021

Kemisk behandlet hår: Er Purely noget for mig?

Skandinavisk hår

Et spørgsmål der ofte finder vej i indbakken hos Purely er, om vores produkter virker for et kemisk behandlet hår. Læs med når vi gennemgår alle de faktorer, der spiller ind, når man gerne vil undgå unødige indholdsstoffer men også gerne vil gøre det rigtige for ens behandlede hår.

Hvorfor er der ikke en shampoo med i testsættet?

Måske du har været inde at tjekke vores testsæt til et kemisk behandlet hår ud og har set, at der ikke følger en shampoo med. Et kemisk behandlet hår har brug for meget pleje, og derfor har vi valgt at fokusere på lige præcis det i vores testsæt til farvet og kemisk behandlet hår. 

MEN dermed ikke sagt, at du ikke kan finde en Purely shampoo, der passer til dit kemisk behandlede hår. Det handler mere om, at du ved, hvordan en shampoo uden unødig kemi opfører sig lige præcis på et hår som dit.

Silikone i hårpleje

Silikone er et af de indholdsstoffer, som du aldrig finder i et Purely produkt. Du finder det i mange skønhedsprodukter, hvor det mest af alt tjener som et blødgørende element. Det tilføjes eksempelvis ofte hår- og kropsolier for netop af få den silkebløde fornemmelse frem, som vi alle kender. Men silikone har ikke nogen funktion udover det og blokerer dertil også i en vis grad for de egentlige oliers effekt. Og så er det også en synder, når det skylles ud i grundvandet. For os er det derfor et meget unødigt indholdsstof, der ikke skaber nogle egentlige resultater eller virkning, hvorfor vi har valgt at udelade det.

Men lige nøjagtig den silkebløde fornemmelse og effekt er en funktion, som især et kemisk behandlet hår kan lide. Det hjælper nemlig med at samle håret, som ellers er åbent efter den kemiske behandling. I et kemisk behandlet hår opstår der altså mere friktion og dét hjælper silikone med at udglatte. Så når man har et farvet hår og vasker med en Purely shampoo, så er følelsen måske, at håret er en smule uglet efter, hvorfor nogen synes det virker til, at det ikke fungerer for dem.

treatment

Hvordan kan en Purely shampoo så virke godt for dig med et kemisk behandlet hår?

Først og fremmest skal man vælge den shampoo, der passer til ens hår. Her skal du kigge på om dit hår er fint eller kraftigt, krøllet eller glat. Hvis du har et fint, skrøbeligt – og selvfølgelig kemisk behandlet hår – så kan det være, at Shampoo 5 er noget for dig. Den har vitaliserende egenskaber, og vi har fået flere beretninger fra kunder med kemisk behandlet hår, at den virker rigtig godt for dem! Lige et lille fif fra os, hvis du er i tvivl om, hvilken du skal vælge.

Et andet fif er at fokusere på måden, du vasker dit hår på. For at imødekomme unødig friktion, kan du rede håret igennem inden bad. Derefter, når du fordeler shampooen, husk så at massere håret nedad mod nakken - så du ikke vasker i cirkler på toppen af hovedet, som vi alle ofte kommer til. Det ugler unødigt. 

Men det mest essentielle for et kemisk behandlet hår er en masse pleje! Dit hår vil med sikkerhed nyde godt af vores leave-in conditioner, Treatment 1, som gør det nemt at tilføre pleje hver dag, selvom du måske ikke vasker håret så ofte. Når du så har lidt tid under bruseren, kan du supplere din Conditioner 1 eller Conditioner 2 (alt efter om du har fint eller kraftigt hår) med en ugentlig hårmaske som Hair Repair 2. Den kan både bruges til at berolige hovedbunden, give dybdevirkende pleje og reparere hårstråets overflade. Den pleje du bruger i badet, kan du med fordel fordele med en bredtandet kam, som fordeler plejen ligeligt og samtidig imødekommer friktion og uglet hår.

Artiklen er skrevet af Anne
Når du ser et billede på Instagram, deltager i en konkurrence på Facebook eller læser indlæg her under Inspiration, så er det Anne der står bag.

Andre artikler

Seneste stories fra Instagram

This error message is only visible to WordPress admins
Error: There is no connected account for the user purelyprofessional.
Copyright © 2022 Purely Professional
Tilmeld dig Purely Plus
  • Optjen Point

    Optjen point når du handler hos os, du opsparer 1 point for hver 10 DKK du bruger.
  • Del Din Oplevelse

    Skriv din ærlige mening om vores produkter eller del dine billeder, så optjener du 20 point.
  • Del med venner

    Henvis en ven til vores shop, så modtager I begge 50 point når din ven bruger dit link.
OPRET KONTO
usermagnifiercrossmenuchevron-down