Pleje af skæl & kløe

Rigtig mange døjer med hovedbundsproblemer, hvilket er til stor gene i hverdagen. Hovedbunden klør, er irriteret og øm, og måske skæller den også. Hvis du kan nikke genkendende til et eller flere af disse tegn, så er det vigtigt, at du finder frem til årsagen bag, og derved kan komme problemet til livs.

Vi har udviklet flere forskellige shampooer netop til at afhjælpe hovedbundsproblemer. Når du har fundet frem til den shampoo, som passer til dit behov, anbefaler vi at du kombinerer den med en conditioner, der passer til din hårtype.

 • Brug en shampoo med et svampebekæmpelsesmiddel som shampoo 4, hvis du har skæl
 • Tør og irriteret hovedbund kan afhjælpes med en mild sulfatfri shampoo som shampoo 0
 • Giv dig selv en lindrende hovedbundsbehandling med hair repair 2 baseret på plejende olier

Anbefalede produkter til skæl & kløe

 • ekstra mild shampoo 3

  Shampoo 3

  165 DKK
  Tilføj til kurv
 • hårkur - hair repair 2

  Hair repair 2

  204 DKK
  Tilføj til kurv
 • Skælshampoo - shampoo 4

  shampoo 4 - 300 ml

  175 DKK
  Tilføj til kurv
 • Tester: Hovedbundsproblemer

  Tester: Hovedbundsproblemer

  75 DKK
  Køb nu
 • sulfatfri - shampoo 0

  shampoo 0 - 300 ml

  175 DKK
  Tilføj til kurv

Mere viden om skæl & kløe

Irritation og kløe

Hovedbundsproblemer kan have forskellige årsager. Hvis din hovedbund klør og virker irriteret, så kan det være fordi du ikke tåler shampooer, der indeholder skrappe sulfater, som virker afrensende på hovedbunden og stripper den for sit naturligt beskyttende fedtlag.

Her kan det være en god idé at bruge vores sulfatfrie shampoo 0, som bevarer hovedbundens naturlige tilstand, samt at nedsætte antallet af hårvaske for at give hovedbunden lidt ro. En gang om ugen kan du desuden med fordel bruge hair repair 2, som er en beroligende og genopbyggende hårmaske, der indeholder avokadoolie, som lindrer og plejer hovedbunden.

Skæl og svamp i hovedbunden

Der er mange, som lider af skæl i hovedbunden. Skæl er døde hudceller, der løsner sig fra enten tør eller fedtet hovedbund. Skældannelse forstærkes af en almindelig gærsvamp i huden. Hvis du har skæl og svamp i hovedbunden, er det vigtigt at du behandler din hovedbund med en specialshampoo, der indeholder et svampebekæmpelsesmiddel, som vores shampoo 4. Den behandler nænsomt men effektivt skæl og svamp i hovedbunden. Den er så mild, at den kan bruges dagligt. Hvis du gerne vil høre om andres erfaringer med shampoo 4, så kan du læse med her.

Allergi og medicinsk behandling

Hvis du har været eller er i medicinsk behandling, der påvirker din hud, fx kemoterapi eller strålebehandling, så er vores ultramilde shampoo 3 et rigtig godt valg. Den indeholder kun fire ingredienser foruden vand, og skummes mekanisk op på en særlig foamerflaske, hvilket betyder, at den er yderst skånsom mod den udsatte og skadede hud. Shampoo 3 er også velegnet, hvis man har problemer med psoriasis i hovedbunden, idet den påvirker huden minimalt, og derfor er velegnet som supplement til en egentlig behandling.

Tørre eller fedtede skæl?
Der findes to skæltyper: fine skæl som drysser og fedtede skæl, der danner kager. De fleste oplever på eller andet tidspunkt skæl i hovedbunden. Sædvanligvis afstødes hudcellerne fra hovedbunden én for én uden at kunne ses. Det er først når hudcellerne løsner sig i så store flager, at de bliver synlige, at der er tale om egentlig skældannelse

Vores shampoo 4 bekæmper begge typer skæl. Shampoo 4 indeholder det veldokumenterede skælbekæmpelsesmiddel, piroctone olamine, som foruden effektivt at bekæmpe skæl også har en række andre positive indvirkninger på hårets vækst og tykkelse.

Sæson og stress
Ofte vil du opleve at forekomsten af skæl hænger sammen med årstidernes skiften, så du har flere skæl om vinteren end om sommeren. Samtidig er stress også en skælfremkaldende faktor.

Skæl og hormoner
Hormonpåvirkning eksempelvis i puberteten kan være årsag til ekstra skældannelse, fordi fedtproduktionen øges, hvilket giver gode vækstbetingelser for de mikroskopiske svampe, der kan være årsag til øget skældannelse. Tilstanden kan holdes nede og bekæmpes med regelmæssig brug af shampoo 4.

Skæl giver ikke hårtab
Skældannelse i hovedbunden medfører ikke blivende hårtab. Ved meget kraftig skældannelse og skæleksem kan der af og til ses hårtab, men håret vokser ud igen i løbet af ca. 6 måneder, når skæleksemet er faldet til ro.

Ofte stillede spørgsmål om krøller skæl og kløe

Min hovedbund klør en del, og der drysser nogle meget små hvide fnug fra den. Det ligner ikke almindelige skæl, så jeg er lidt i tvivl om hvilken shampoo, jeg skal vælge. Jeg vasker hår hver dag, da min hovedbund lynhurtigt fedter til hvis ikke jeg gør det.

Der er mange som oplever at deres hovedbund begynder at klø og skælle i meget fine små flager fordi de vasker deres hår med en shampoo, der indeholder kraftige sulfater. Jeg vil anbefale dig, at du i første omgang prøver vores sulfatfri shampoo 0, som er meget skånsom mod hovedbunden. Den bevarer hovedbundens naturlige tilstand, hvilket bør komme den kløe du oplever til livs, samt reducere forekomsten af de tørre fine skæl.

Derudover vil jeg anbefale dig at du begynder at springe en hårvask over i ny og næ, da hyppig hårvask også kan være med til at genere hovedbunden. Det er også vigtigt at du ikke vasker dit hår i alt for varmt vand og tilsvarende ikke føntørrer det ved høj varme, da begge faktorer kan få din hovedbund til at klø og skælle. Dog anbefaler vi at du føntørrer håret for at undgå at din hovedbund er fugtig for længe, da det giver gode vækstbetingelser for svamp i hovedbunden.

Jeg har psoriasis i hovedbunden, som jeg i perioder bruger en receptpligtig shampoo til at holde nede. Den er forholdsvis kraftig og virker udtørrende på min hovedbund. Har I nogle gode råd til hvilken shampoo, jeg kan bruge imellem mine behandlinger?

Vores shampoo 3 er en ultramild sulfatfri shampoo, som vi har udviklet med særlig henblik på folk som er i en eller anden form medicinsk behandling, ex. mod psoriasis. Den skummes op på den særlig foamerflaske og indeholder kun fire ingredienser foruden vand. Den vasker hår og hovedbund nænsomt rent uden at genere den sarte hovedbund.

Jeg har altid haft skæl, som jeg har forsøgt at holde nede ved brug af en række forskellige skælshampooer, dog er det endnu ikke lykkedes mig at finde frem til en shampoo, som virker effektiv uden at den indeholder en masse andre kradse sager der udtørrer mit hår og hovedbund. Jeg vil derfor høre, om jeres shampoo 4 er en ’rigtig’ skælshampoo før jeg køber den.

Shampoo 4 indeholder, piroctone olamine, som er et veldokumenteret skælbekæmpelsesmiddel der effektiv bekæmper den gærsvamp som forårsager skæl i hovedbunden. Den er så mild at den sagtens kan bruges dagligt uden at den hverken udtørrer hår eller hovedbund.

Vil du have mere?

Vi sender gode tilbud hver måned på vores nyhedsbrev, og hvis du sørger for at benytte dem jævnligt kan du spare omkring 25% på din hud og hårpleje om året.
4440 4868kundeservice@purelyprofessional.dk
Malmøgade 2, kld. th. · 2100 København Ø · CVR: 36047755
Disclaimer Vi ved fra talrige erfaringer samt kundehenvendelser at vores produkter virker for langt størstedelen af vores kunder. Vores koncept er enkelt: minimal kemi, maksimal effekt. Derfor kan du altid forvente, at vores produkter er så virkningsfulde som muligt, men indeholdende så få ingredienser som nødvendigt. Dog kan vi aldrig garantere eller love dig noget givent resultat, når du benytter vores hud og hårpleje, og resultaterne kan variere fra bruger til bruger. Hvis du har nogle spørgsmål til vores produkter, eller kemien bag så husk at du altid kan kontakte os her på siden eller via telefon. Vi vil meget gerne hjælpe dig med at få smukkere hud og hår.

user
Kurv
Du har ingen produkter i kurven :(
Shop videre
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram