Pleje af fint hår

Der er rigtig mange mennesker, især her i Norden, som har det, frisører kalder et 'fint skandinavisk hår'. Hvis du er en af dem, kalder du det måske bare tyndt hår. Og så har du sikkert også prøvet alverdens hårprodukter og behandlinger i ønsket om at give dit hår et boost, mere volumen og muligvis også mere længde.

Men fint hår er ikke bare fint hår. Måske har du fine hårstrå, men mange af dem, eller måske har du normal tykkelse hårstrå men færre dem. Fælles for begge typer hår er, at det er hår, der ofte savner fylde og tekstur, og som hurtigt fedter til og derfor skal vaskes ofte.

  • Da fint hår skal vaskes oftere end kraftigt hår bør du vælge en skånsom shampoo baseret på milde sulfater så du ikke udtørre dit hår eller din hovedbund
  • Få fylde i håret med milde, men effektive stylingprodukter i stedet for at farve det
  • Kraftige pleje– og stylingprodukter tynger. Vælg derfor altid produkter til fint hår

Anbefalede produkter til fint hår

Mere viden om fint hår

Fint hår absorberer mindre af det fedt, der naturligt produceres i hovedbunden, hvilket betyder at det hurtigt fremstår fedtet, og håret har derfor brug for at blive vasket oftere end kraftigt hår. Så selvom du tit støder på hårtips, der anbefaler mindre hyppig hårvask, så er det ikke en rutine, der passer særligt godt til fint hår.

Derimod er det vigtigt at finde frem til en mild hverdagsshampoo, der vasker hår og hovedbund skånsomt rent, og som samtidig tilfører håret volumen. Kombiner med plejeprodukter der ikke tynger håret, samt milde stylingprodukter, der giver håret ekstra volumen og tekstur.

Det fine hår er skrøbeligt, så det er vigtigt at passe på sit hår, og derfor ikke forsøge at få volumen i håret ved eksempelvis at farve det, permanente det, eller ved at påsætte extensions. Det er alle tre løsninger, der er meget slidsomme på det fine hår.

Vi anbefaler derimod skånsom vask, pleje der ikke tynger, samt milde men effektive stylingprodukter, for at opnå volumen i fint hår. For det er muligt at få volumen i sit fine hår, uden samtidig at beskadige og slide på håret.

Det er ok at vaske fint hår ofte

Fint hår skal vaskes oftere end kraftigt hår der kan absorbere mere fedt og snavs. Brug en mild shampoo, som shampoo 1, der indeholder milde vaskeaktive ingredienser, og som sagtens kan bruges dagligt. Man kan opleve at ens hovedbund fedter mindre, når du skifter til en shampoo med milde sulfater, så du på sigt ikke behøver at vaske hår så ofte.

Hvorfor ikke sulfatfri shampoo til fint hår?

Vi anbefaler som udgangspunkt ikke en helt sulfatfri shampoo til fint glat hår, da håret kan komme til at virke mindre voluminøst. Det skyldes at hårstråene suger mindre vand og derfor fylder mindre, når man bruger en sulfatfri shampoo. Brug i stedet en shampoo baseret på milde sulfater som shampoo 1.

Volumen uden overstylling

Hvis du gerne vil have volumen i dit fine hår, uden at overstyle det, anbefaler vi vores styling mousse 1. Den er let at bruge ved føntørring, hvor den giver et naturligt løft ved hårrødderne. Styling mousse 1 indeholder få men yderst effektive ingredienser, blandt andet et varmefilter der beskytter håret op til 220C.

Ofte stillede spørgsmål om fint hår

Jeg har forholdsvist fint hår, der går til ca. skuldrene, men jeg kunne godt tænke mig at det var længere, dog synes jeg ikke rigtig at der sker noget – er der noget jeg kan gøre for at få det til at vokse hurtigere eller blive tykkere?

Det er ikke alle, der kan gro langt og tykt hår, men det betyder ikke, at man ikke kan have et velplejet og sundt hår. Det er vigtigt at tage udgangspunkt i det hår, man er blevet givet fra naturens side og slutte fred med det, og hvis det er fint hår, så er hår der går til taljen nok ikke det mest realistiske mål.

Men når det er sagt, så er der en række ting, du kan gøre for at give dit hår de bedste vækstbetingelser: nemlig at pleje dit hår og din hovedbund bedst muligt.

Vælg en mild hverdagsshampoo. Vi anbefaler shampoo 1. Kombiner den med vores plejende conditioner 1, der er udviklet særligt til fint hår. Den tynger ikke håret, men efterlader det velplejet og glansfuldt.

Derudover kan det være en god idé at give særligt de hårdtprøvede spidser lidt ekstra pleje, og til det anbefaler vi vores treatment 1.

Minimer brugen af varmestyling og sørg for at få håret klippet minimum hver 6. måned. Hellere et kortere, velplejet og sundt hår, end et lang, slidt og halvtyndt hår.

Jeg har hørt, at det ikke er sundt for håret, at vaske det hver dag, men jeg synes hurtigt, at mit fine hår bliver fedtet og klasket at se på. Hvad kan jeg gøre for at pleje mit hår bedst muligt?

Hvis du har fint hår, så vil det have tendens til at fedte mere end kraftigt hår, hvilket skyldes at hovedbundens produktion af et beskyttende fedtlag ikke kan absorberes af de fine hårstrå, som derfor hurtigt fedter til. Kombineret med brug af eksempelvis stylingprodukter, betyder det at håret har brug for at blive vasket oftere.

Og så længe du vælger de rigtige vaske- og plejeprodukter, behøver det ikke at betyde, at hverken hår eller hovedbund lider overlast – tværtimod. Faktisk har en fedtet hovedbund godt af at blive vasket, og hvis du tilmed gør det med en shampoo baseret på milde vaskeaktive stoffer som shampoo 1, så kan du på sigt reducere hovedbundens produktion af fedt, og du kan måske endda springe en hårvask over i ny og næ.

For optimal pleje af håret er det vigtigt, at du efter hårvask bruger en conditioner, der ikke tynger såsom conditioner 1, og derudover plejer dine hårspidser med treatment 1, der er en genopbyggende leave-in hårkur (dog i små mængder, da den er meget drøj i brug).

Jeg er super træt af, at jeg ikke kan finde nogle ordentlige stylingprodukter, der kan give mit fine hår lidt fylde, hvad vil i anbefale mig at bruge?

Hvis du savner fylde i dit fine hår, men har svært ved at finde frem til stylingprodukter, der ikke får dit fine hår til at se overstylet og stift ud, så er der heldigvis håb.

Vi har udviklet en særlig styling mousse, som indeholder ganske få, men virksomme ingredienser, der effektivt tilfører håret volumen uden at gøre det fedtet og stift at se på. Den indeholder desuden et beskyttende varmefilter, som sørger for at beskytte de fine hårstrå, når du føntørrer det.

Vil du have mere?

Vi sender gode tilbud hver måned på vores nyhedsbrev, og hvis du sørger for at benytte dem jævnligt kan du spare omkring 25% på din hud og hårpleje om året.
4440 4868kundeservice@purelyprofessional.dk
Malmøgade 2, kld. th. · 2100 København Ø · CVR: 36047755
Disclaimer Vi ved fra talrige erfaringer samt kundehenvendelser at vores produkter virker for langt størstedelen af vores kunder. Vores koncept er enkelt: minimal kemi, maksimal effekt. Derfor kan du altid forvente, at vores produkter er så virkningsfulde som muligt, men indeholdende så få ingredienser som nødvendigt. Dog kan vi aldrig garantere eller love dig noget givent resultat, når du benytter vores hud og hårpleje, og resultaterne kan variere fra bruger til bruger. Hvis du har nogle spørgsmål til vores produkter, eller kemien bag så husk at du altid kan kontakte os her på siden eller via telefon. Vi vil meget gerne hjælpe dig med at få smukkere hud og hår.

user
Kurv
Du har ingen produkter i kurven :(
Shop videre
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram