Skrevet af Purely Professional d. 10. september 2015

Klipning og pleje af langt hår

Har du langt hår, så ved du at det kræver massere af pleje, men det kræver også den rigtige klipning - især hvis du gerne vil blive ved med at have langt hår. Uden pleje og klipning bliver håret hurtigt slidt og spaltet, og nogle oplever endda at håret knækker af, og der opstår et 'hul' i håret. Hvad man kan stille op i disse lidt mere grelle tilfælde, har vi skrevet om tidligere, her vil vi komme med nogle gode råd omkring klipning og pleje af langt hår, så det ikke ender så galt.

Langt hår skal klippes

Når man har langt hår, kan der godt gå noget tid mellem klipningerne. Man lægger ikke rigtig mærke til, at håret vokser ud af frisuren på sammen måde som med kortere klipninger, men det er vigtigt at få klippet sit hår, selvom man vil have det langt. Jeg har fået klippet mit håret par gange om året hos Lise, der har salonen Headache i Nørregade, siden hun som den første frisør i København tog Purely Professional ind i salonen i 2011. Jeg behøver ikke blive klippet oftere, fordi mit hår generelt er i god stand siger Lise. Nogle gange tager vi 4-5 cm af andre gange 10. En klipning af langt hår er for Lise ligeså tidskrævende som en kortere frisure, for det er ikke nok kun at klippe spidserne. Lise klipper også lidt etager i for at gøre håret mere let og levende, og så snor hun håret i totter og klipper de spaltede spidser af langs håret. Især dette trick synes jeg gør en stor forskel i forhold til, hvordan mit hår føles og ser ud før og efter en klipning. Det yderste hår slides jo især og ikke kun de nederste spidser.

langt hår

Slid

Alt slider på håret: vask, styling, varmebehandling og børstning - nogle af tingene kan vi jo forsøge at minimere fx ved at bruge en mild shampoo og være lidt gelente med hårbørsten. En ting kom dog bag på mig (bogstaveligt talt) - jeg har bemærket, at jeg har mere og mere halvkort 'baby hår' i nakken, når jeg sætter håret op i min yndlingsfrisure, som er en høj hestehale. Jeg troede egentlig, at det var nyt hår, der voksede frem, men Lise gjorde mig opmærksom på, at det faktisk også er fordi det halstørklæde, jeg stort set altid har om halsen, slider håret i nakken. Så nu får tørklædet en lille pause. Lise anbefaler i det hele taget, at man veksler sine frisurer ud fra den betragtning, at hvis man gør det samme med håret hele tiden (hestehale, løst hår fletning ... halstørklæde!) så slider det håret.

Pleje

Udover at mindske slid på håret er det jo vigtigt at give det den rigtige pleje. Når du vasker hår, er det vigtigt at bruge en mild shampoo, der bevarer hårets naturlige struktur - gerne en sulfatfri som shampoo 0 - især hvis du har krøller eller fald. Da der nogle gang, også kan gå et par dage mellem hårvaske - i hvertfald for mit vedkommende - kan en shampoo 2 være god at have til de dage, hvor håret trænger til at blive vasket grundigt af. Conditioner er et must til langt hår. Conditioner 2 med kokosolie og hvedprotein giver en dybdevirkende pleje til langt hår. Lad den gerne sidde i og virke i 5 minutter, hvis du har tålmodighed og tid til det. Hårtørring er noget der er mange meninger om. Alt kan slide på håret - både turban, frottétørring og føntørring. Jeg har min egen rutine, hvor jeg først svinger mit hår (ja headbanger style - et levn fra min flirt med heavy rock i de tidlige 90'er) og ryster vandet ud af håret. Dernæst sprayer jeg protection i håret og føntørre det i bunden - ikke længderne. Jeg lader sjældent mit hår udelukkende lufttørre, fordi det betyder, det er vådt i en time, og det er min hovedbund ikke så vild med - og så får håret også lige et løft af føntørring. Længderne lader jeg lufttørre, efter jeg har fordelt treatment 1 i dem. Treatment 1 bruger jeg også til at samle spidserne og give lidt glans de dage, jeg ikke vasker hår. Så for at gøre en langhåret historie lang så, er denne rutine basis for at jeg med 2-3 klipninger om året kan holde mit lange hår i god stand 🙂

Artiklen er skrevet af Purely Professional

Andre artikler

Seneste stories fra Instagram

[instagram-feed]
Copyright © 2023 Purely Professional
Tilmeld dig Purely Plus
  • Optjen Point

    Optjen point når du handler hos os, du opsparer 1 point for hver 10 DKK du bruger.
  • Del Din Oplevelse

    Skriv din ærlige mening om vores produkter eller del dine billeder, så optjener du 20 point.
  • Del med venner

    Henvis en ven til vores shop, så modtager I begge 50 point når din ven bruger dit link.
OPRET KONTO
usermagnifiercrossmenuchevron-down