Skrevet af Purely Professional d. 22. januar 2015

Irriteret hovedbund

Når man oplever irriteret hovedbund og den uventet begynder at klø, så kan det være en god idé at gå sin hårrutiner efter i sømmene. Her i efteråret oplevede jeg at min hovedbund begyndte at klø og at den føltes øm og irriteret. Jeg havde ikke ændret på noget, altså skiftet shampoo eller begyndt at bruge nye stylingprodukter, men i takt med at jeg oplevede mere irriteret hovedbund som blev mere øm og kløede vaskede jeg hår lidt hyppigere, da kløen og irritationen betød at den fedtede hurtigere til.

Men når sådanne problemer opstår så er det jo helt fantastisk at arbejde i shampoobranchen. Det første vi gjorde var at kigge min hovedbund igennem med et særligt mikroskopkamera for at se hvordan den så ud. Og ikke særligt overraskende var den rød, men der var ingen skæl eller problemer med hårsækkene/stråene. Herefter fik jeg en tid hos dermatolog Jørgen Serup for høre om han havde en forklaring på problemet. Under min konsultation fik vi udelukket svamp i hovedbunden, og han ville derfor gerne køre en allergitest på mig for at udelukke evt. overfølsomhed overfor særlige indholdsstoffer. Under konsultationen rådede Seerup mig til at blive ved med at bruge vores Shampoo 4, men at skrue ned for hårvaskene og længden af selvsamme. Ikke fordi at shampooen var for meget for hovedbunden, men fordi at selve det at vaske hår: gøre det vådt, stå under bruseren i et godt stykke tid for derefter at lade det lufttørre, kan være med til at skabe et dårligt hårbundsmiljø og resultere i irriteret hovedbund.

Allergitesten var negativ, men det var det enkle råd til gengæld ikke. Jeg trappede ud af de mange hårvaske og begyndte at tørre håret med hårtørreren på kold luft og ret hurtigt herefter begyndte jeg at mærke en forbedring og jeg har ikke længere irriteret hovedbund - den er i dag tilbage til en normaltilstand. Hvis ikke jeg havde bedt om hjælp så havde jeg højest sandsynligt brugt en del mere tid på at bekymre mig. Så det råd vil jeg gerne give videre: Spørg fagpersoner og os til råds, hvis du føler du løber panden mod muren, for tit er løsningen enkel og og kræver kun enkelte justeringer, men hvis man selv går rundt med bekymringen og frustrationen så vokser problemet og omkostningerne sig ligeledes større.

For at opsummere, kan du gøre følgende ting selv, hvis du oplever kløe og irriteret hovedbund:

 • Vask evt. håret med en shampoo der er lavet til irriteret hovedbund - her ville shampoo 4 være et oplagt valg.
 • Skru ned for antallet af hårvask samt længden af disse
 • Tør håret med kold luft i hovedbunden lige efter badet, så du ikke går rundt med vådt hårbundsmiljø.

KH Cecilie

Artiklen er skrevet af Purely Professional

Andre artikler

Seneste stories fra Instagram

[instagram-feed]
Copyright © 2023 Purely Professional
Tilmeld dig Purely Plus
 • Optjen Point

  Optjen point når du handler hos os, du opsparer 1 point for hver 10 DKK du bruger.
 • Del Din Oplevelse

  Skriv din ærlige mening om vores produkter eller del dine billeder, så optjener du 20 point.
 • Del med venner

  Henvis en ven til vores shop, så modtager I begge 50 point når din ven bruger dit link.
OPRET KONTO
usermagnifiercrossmenuchevron-down