Skrevet af Purely Professional d. 22. oktober 2014

Får jeg sundt og smukt hår?

how to treat

Når man er ved at hive et nyt hårplejeprodukt ned fra hylden stiller man ofte sig selv spørgsmålet: får jeg sundt og smukt hår? Og ja, med Purely Professional treatment 1, der udover kokosolie og hvedeprotein indeholder 18-MEA, gør du - og det er der en rigtig god grund til.

Forklaringen kræver dog indledningsvis lidt viden om håret (og hvis du hellere vil høre brugeranmeldelser, så kan du springe det over og læse med her).

Here goes: hårets overflade består af små taglagte skæl kaldet cuticula. Når håret er sundt, ligger skællene tæt til hinanden kittet sammen af fedtsyren 18- MEA ( 18-metyleicosansyre). På denne måde er hårets overflade lukket og yder derfor maksimal beskyttelse.

Hvis 18-MEA mangler (f.eks. ved anvendelsen af for kradse shampooer eller kemisk behandling af håret) åbner skællene sig, og håret mister sin glans og naturlige fylde. I denne tilstand er håret langt mere modtagelig for ydre påvirkninger med mulighed for yderligere skader.

Det er faktisk videnskabeligt undersøgt i en artikel i tidsskriftet J.Cosmet. Sci.,61,147-160 (March/April 2010) med titlen ”18-MEA and hair appearance” hvor forfatterne netop beskriver de skader, der sker med håret, når man kunstigt fjerner 18-MEA. Her viser det sig at håret mister sin glans og fylde og bliver samtidigt mere sammenfiltet og vanskeligt at holde styr på. Hår med 18-MEA derimod ligger i parallelle baner og har meget mindre friktion.

Så der er al mulig grund til at forsøge at bevare hårets naturlige indhold af 18-MEA fx ved at anvende skånsom shampoo fx sulfatfri Shampoo 0, minimere farvning og anden kemisk behandling samt være nænsom med hårbørsten. Og er skaden sket, er det en god ide at anvende treatment 1, for det er muligt at tilføre 18 MEA og genskabe hårets eget 18-MEA lag og sørge for at man får sundt og smukt hår igen. Dette er beskrevet i artiklen ”Restoring Essential Hair Fiber Lipids with Quaternized 18-MEA” i Cosmetics and Toiletries, Sep 2011. Så hvis du tager Purely Professional treatment 1, der som sagt indeholder kokosolie, hvedeprotein og 18-MEA, ned fra hylden, så får du sundt og smukt hår! Og det er der rigtig mange, der allerede har erfaret, bl.a. de dygtige Pudderdåser og Cathrine fra rockpaperdresses med det misundelsesværdige hår. Du kan finde treatment 1 i vores webshop, samt hos vores purely forhandlere.

Rigtig god hårdag!

Artiklen er skrevet af Purely Professional

Andre artikler

Seneste stories fra Instagram

[instagram-feed]
Copyright © 2023 Purely Professional
Tilmeld dig Purely Plus
  • Optjen Point

    Optjen point når du handler hos os, du opsparer 1 point for hver 10 DKK du bruger.
  • Del Din Oplevelse

    Skriv din ærlige mening om vores produkter eller del dine billeder, så optjener du 20 point.
  • Del med venner

    Henvis en ven til vores shop, så modtager I begge 50 point når din ven bruger dit link.
OPRET KONTO
usermagnifiercrossmenuchevron-down