Skrevet af Purely Professional d. 8. februar 2013

et sted på nørrebro - straight up!

etstedpånørrebro

"Et sted på Nørrebro" stod der på den første ordre vi fik fra Sebastian - ok! Nørrebro det er jo ret bredt tænkte vi. Men det er navnet på salonen i Rantzausgade 44 - straight up. Sådan er Sebastian. Og sådan er hans salon. Her er alt overflødigt fjernet, så lokalerne i den gamle slagterbutik fremstår i en enkel og rå æstetik. Sebastians mål er at nå tilbage til kernen i frisørfaget, som han selv formulerer det: "En stol. Et spejl. Og dig og mig."

Det lyder jo lovende, så da det blev tid til jeg skulle under saksen igen, faldt valget på Et sted på Nørrebro. Selvom Sebastian har haft Purely Professional i salonen siden han åbnede i sommer, kendte vi ikke hinanden udover de telefonssamtaler vi har haft, da Sebastian med sine egne ord ikke er en frisør, der skal "nurses" - vi kalder ham vores mest selvkørende kunde. Så det var rigtigt hyggeligt at lære stedet og manden at kende - for vi er sådan set skabt for hinanden!

Der er kun Purely i salonen- det er rigtig vigtig for Sebastian at produkterne han arbejder med afspejler hans filosofi. Produkterne skal være helt enkle uden unødvendige tilsætningsstoffer, for her er en mulighed for at gå ind og kontrollerer nogle af de kemikalier vi bliver udsat for. Der er så mange andre miljøpåvirkninger, hvor det er meget mere uigennemskueligt hvordan vi kan beskytte os. Desuden er Sebastian meget bevidst om at allergi den største årsag til at frisører må stoppe i deres fag, så det er også en forsikring for ham selv udelukkende at arbejde med produkter, der er så skånsomme og enkle som muligt uden at give køb på den professionelle kvalitet.

Så jeg satte mig tillidsfuld i stolen. I modsætning til min søster har jeg glat hår - sådan helt straigt up. Det kan godt blive lidt tungt og jeg ender tit med at sætte det op. Derfor ville jeg gerne have det lidt lettere uden at miste længden, som jeg er ret vild med. Jeg fik vasket mit hår med shampoo 1 og conditioner 2 og fik lidt treatment 1 i.  Efter en let tørring gik Sebastian ellers i gang med at tynde ud i mit tunge hår, hvilket var tiltrængt. Etagerne blev klippet med en speciel teknik så de fader ind og ud af hinanden, på den måde undgår man den lettere uheldige "juletræs fritz" hvor etagerne  uharmonisk og karrikeret ligner ja, et grantræ. Derudover fik jeg klippet mit hår i midterskilning for første gang - hvilket jeg er vild med!

Der blev ikke brugt glattejern hvilket måske er meget indlysende i og med jeg har glat hår. Men faktisk er det ikke værktøj Sebastian særligt ofte selv vælger at bruge når han klipper. Det skyldes, at han helst ikke vil manipulere og pille for meget ved hårets naturlige struktur og med det fugtige klima som ofte dominerer det danske vejr (danm you!) er det glatte hår ofte en kort fornøjelse, da håret hurtig efter glatning kruser og krøller op igen - så hellere klippe  en flot frisure, der harmonerer med hår og livsstil.

Her et par uger og adskillige hårvaske efter er jeg stadig helt vild med mit hår. Så kig ind et sted på nørrebro...

Photo 08-02-13 11.46.43

Artiklen er skrevet af Purely Professional

Andre artikler

Seneste stories fra Instagram

[instagram-feed]
Copyright © 2023 Purely Professional
Tilmeld dig Purely Plus
  • Optjen Point

    Optjen point når du handler hos os, du opsparer 1 point for hver 10 DKK du bruger.
  • Del Din Oplevelse

    Skriv din ærlige mening om vores produkter eller del dine billeder, så optjener du 20 point.
  • Del med venner

    Henvis en ven til vores shop, så modtager I begge 50 point når din ven bruger dit link.
OPRET KONTO
usermagnifiercrossmenuchevron-down