Skrevet af Purely Professional d. 5. marts 2014

skælshampoo der virker - den store test af shampoo 4

For et par uger siden præsenterede vi vores nye skælshampoo - shampoo 4 - hvor vi efterlyste testpersoner blandt jer derude, der havde lyst til at teste shampooen mod en lille anmeldelse. Der har heldigvis været rigtig mange som har henvendt sig, enten fordi de selv døjer med skæl, eller fordi deres mand, kæreste eller søster har problemer med hovedbunden. Og en ting er sikker: I er ikke alene. Vi har haft flere henvendelser på den her shampoo test, end vi havde dengang I testede vores treatment – og det siger ikke så lidt. Derfor kan vi nu præsentere en stor test af vores skælshampoo.

De mange henvendelser betyder også vi har fået et bredt felt af testpersoner, med en række forskellige hovedbundsproblemer: kløende, tør og irriteret hovedbund, skæleksem, psoriasis mm. der alle har fået lov at prøve shampoo 4, selvom den først og fremmest er udviklet til at afhjælpe folk med skæl. shampoo 4 er nu i shoppen - både i 300 ml og 60 ml - og stopper nu for tilgangen af testpersoner 🙂

Nu er de første anmeldelser begyndt at tikke ind - og dem vil vi dele med jer. Vi er glade, de fleste er meget positive, især når det gælder fjernelse af skæl og lindring af irriteret hovedbund. shampoo 4 er ud fra jeres anmeldelser at bedømme en skælshampoo der virker.

Samtidig er vi igen blevet opmærksomme på nogle af de udfordringer, som I støder på når I skal vaske jeres hår med en Purely Professional shampoo - nemlig: "Hvorfor skummer den ikke som min anden shampoo gør?" og  "Vasker den nu håret rent, når den samtidig er så mild?" Dernæst – "Jeg føler at jeg skal bruge meget mere shampoo, end jeg plejer at bruge for at mit hår føles rent."

Det vil vi gerne adressere
Da vores shampooer er enten helt sulfatfrie eller indeholder meget milde sulfater, så er det en anden form for skum, man oplever ved hårvask, end ved brug af almindelige sulfatholdige shampooer. Vi plejer at sammenligne det med forskellen mellem at bruge Zendium eller Colgate tandpasta - hvor Colgate netop indeholder sodium laureth sulfat (SLS) i modsætning til Zendium. For at få den optimale fordeling af skum i håret er det derfor vigtigt at sørge for at håret er gennemvådt inden shampooen fordeles i håret, og eventuelt at man lige spæder til med lidt vand under vejs for skumme op.

Det at en shampoo indeholder milde sulfater, eller slet ingen betyder ikke at den ikke kan vaske håret rent - tværtimod! De vaskeaktive stoffer vi bruger i vores shampooer er meget effektive, med veldokumenterede vaskeegenskaber, fuldt ud på højde med gængse sulfatshampooer. Dog kan det give god mening at bruge en afrensende shampoo - såsom shampoo 2, som supplement til de helt milde en gang imellem - især hvis man bruger meget hårstyling.

Og nu til det foreløbige resultat af den store test - jeres anmeldelser

"Så har jeg prøvet shampooen i nogle uger og er meget tilfreds. Her er et par ord: Efter flere år med tør hovedbund, utallige dyre specialshampooer og besøg hos hudlægen, faldt jeg over Purely Professionals skælshampoo. Jeg udsatte den for den ultimative test: sort tøj! Og den bestod med glans, for den tidligere snestorm af skæl på tøjet er nu reduceret til få snefnug.”

”Nu har jeg brugt denne shampoo i 2 uger (3 gange om ugen) og jeg kan kun sige at den virker. Jeg har slet ikke lige så meget skæl som før og mine hovedbund klør ikke mere. Det eneste minus er at jeg synes jeg skal bruge rigtig meget af den før den er fordelt ordentligt i hovedbunden. Jeg gør det at jeg tager sektioner af gangen, startende der hvor jeg har skæl (mit er lidt i pletter), men der skal stadig en god mængde til før det er fordelt. Jeg vil dog helt sikkert købe den da den virker."

”Jeg har nu testet jeres skælshampoo, men må desværre erkende, at den nok ikke passer til mit utroligt tykke hår. Det er svært at massere produktet ind i hovedbunden, og mit hår virkede underligt fedtet efter hårvask. Normalt er jeg stor fan af af jeres produkter, men jeg har før haft problemer med at bruge shampoo fra Purely Professional. Heldigvis har jeg familiemedlemmer med knap så kraftigt hår, der godt kan bruge shampooen, så shampoo 4 skal nok bringe glæde hos andre.”

”Efter at jeg har prøvet shampoo 4 i næsten 3 uger, må jeg desværre melde, at den ikke har afhjulpet mit skælproblem fuldstændigt, som jeg selvfølgelig havde håbet -den har dog hjulpet. Det skal dog nævnes, at jeg også havde fået et voldsomt udbrud. Vigtigst af alt, så har shampoo 4 afhjulpet min kløende hovedbund fuldstændigt, hvilket er utroligt, da jeg før døjede med at jeg krattede så meget i min hovedbund, at der til tider gik hul.

”Jeg har været rigtig glad for at bruge shampooen og har været positivt overrasket over, at den har været ligeså mild, som shampoo 0, hvilken jeg bruger normalt. Jeg skal derfor helt sikkert have fat i en mere, når den kommer, så den forhåbentlig kan hjælpe på skælproblemet, hvis den bare bruges i lidt længere tid. Hvis jeg fremover skulle komme ud for skæl eller kløende hovedbund, vil jeg også vende mine forhåbninger mod shampoo 4 :)."

”Min kæreste har nu testet jeres nye skælshampoo i nogle uger og melder følgende tilbage (bemærk at han er en mand af få ord, når det kommer til sådanne ting): Den er rigtig fin og irriterer overhovedet ikke hovedbunden. Dog er den ikke så god til at vaske voks ud. Det er som om, at shampooen ikke rigtig får det hele med, så enten skal håret vaskes to gange, ellers skal shampooen kombineres med en anden shampoo. Han er lidt træt af, at shampooen ikke er så effektiv, når det kommer til at vaske voksen ud. Det er jo lidt tidskrævende at dobbeltvaske om morgenen, og så betyder det jo, at shampooen ikke er så drøj i brug. Det bedste og vigtigste er dog, at den efterlader hovedbunden sund og velplejet, hvad andre shampooer (undtaget Head & Shoulders) ikke har kunnet. Væk er den irriterede, røde og skallende hovedbund. Derfor bliver den da sikkert også købt, når der skal købes shampoo næste gang.”

”Efter at have brugt Purely Professionals skælshampoo i 14 dage, har mine oplevelser af den været meget blandede. Min hovedbund har været mindre kløende end normalt, hvilket har været meget positivt. Desværre var den første uge mindre positiv – al skæl hang fast i mit hår og var meget tydeligt, når man som jeg er mørkhåret. Derudover har mit hår igennem alle 14 dage føltes og set ud til at være meget fedtet. Jeg er desværre ikke sikker på, det er en shampoo jeg vil bruge penge på, da den ikke har haft den ønskede effekt på mit hår.”

”Nu har jeg prøvet jeres skælshampoo en 4-5 gange, og jeg er godt tilfreds! Jeg kunne allerede efter første vask mærke, at min hovedbund var mindre irriteret, men det kan selvfølgelig også hænge sammen med den shampoo, jeg havde brugt forinden, som måske var lige skrap nok til mig. Men altså, jeg har nu brugt shampooen nogle gange, og min hovedbund er klart mindre irriteret, klør næsten ikke og skæller ikke. Det eneste minus er dog, at jeg synes, mit hår bliver hurtigt fedtet, når jeg har brugt jeres shampoo. Der går ikke mere end halvanden til højst to dage, før jeg virkelig føler, det skal vaskes igen. Og jeg kan ellers godt trække den til 3 dage mellem hårvaske. Jeg har tidligere brugt shampoo 0, hvor jeg havde samme følelse, mens jeg med shampoo 2 følte, at mit hår blev renere. Måske det skyldes, at shampoo 0 og 4 er ekstra milde? Nå, men jeg er ellers rigtig godt tilfreds. Jeres produkt holder, hvad det lover, kan man sige, og det er dejligt, at jeg kan slippe for en kløende og sviende hovedbund. Det er jo heller ikke noget problem at vaske hår hver anden dag, men nu kommer det altså med i denne feedback.Tusind tak fordi jeg måtte prøve jeres shampoo 4. Og bliv meget gerne ved med at udvikle produkter til parfumeallergikere med sensitive hovedbunde, tak :)."

”Jeg savner tit en mere skummende fornemmelse når jeg bruger Purely Professionals shampoo. Men at vide at der er brugt et minimum af kemi og den dejlige fornemmelse i mit hår bagefter mere end opvejer det. shampoo 4 er ingen undtagelse. Min hovedbund har ikke kløet, som den plejer, i de to uger jeg har prøvet shampoo 4 - jeg køber helt sikkert shampoo 4 når den kommer!”

”De seneste 18 dage har jeg vasket med skælshampooen med ca. tre dages mellemrum. Jeg har længe døjet med tør hovedbund og specielt ved hårgrænsen har det været slemt. Allerede efter at have brugt shampooen et par gange er den tørre hud ved hårgrænsen minimeret, og her efter de 18 dage er det stort set væk. I selve hovedbunden døjer jeg stadig, men jeg er sikker på, at jeg ved fortsat brug vil komme til at se en forbedring der også. PP's skælshampoo får hermed mine varmeste anbefalinger.”

"Så er bøtten tom! Og der er dannet et indtryk. Jeg er afhængig. Første indtryk var; DET SKUMMER!!!! og så gik der ellers en uge, hvor jeg faktisk drømte mig tilbage til min sædvanlige Head&Shoulders (I know - shame on me.. men det virker altså!). Men så skal jeg ellers lige love for at der skete ting og sager!!! Da der var gået cirka to uger mærkede jeg forskellen. Min hovedbund faldt lidt til ro, hvilket er noget af en accomplishment! Jeg har prøvet MANGE forskellige shampooer... og intet er helt 100% godt. Det kom faktisk dertil, hvor jeg måtte undlade at vaske håret efter træning, hvis jeg havde glemt min lille rejseflaske (også selvom jeg havde alm. shampoo med).
Konsistens osv har jeg ikke rigtig nogen mening om. Men den skummer i perfekt mængde, så jeg kan mærke hvor jeg har fordelt shampooen hen. Jeg glæder mig til den kommer i handlen. Counting the days, faktisk. Jeg har ikke haft success med jeres andre shampooer til at få ro på hovedbunden, men denne her. Den virker tilsyneladende. Kæmpe vinger bagud!"

”Jeg har nu fået testet shampooen lidt tid, og vil derfor skrive et par ord tilbage. Min hovedbund klør heldigvis ikke mere, hvilket er et stort plus, men døjer dog stadig med en smule skel. Synes dog også der skulle utroligt meget shampoo til at vaske mit hår, da den næsten ikke skummer og jeg fik derfor ikke følelsen af at have nyvasket hår. Øv 🙁 men tak fordi jeg måtte have lov til at teste den!”

”Jeg dyrker sport næsten hver dag og vasker derfor også håret ret tit - formentlig er det derfor min hovedbund har været tør. Jeg har brugt shampoo 4 lige siden jeg fik den og har ikke haft hverken kløe eller tør hovedbund… så det er bare perfekt. shampooen skummer let og er let at fordele og den giver mit hår en god struktur (ved ikke om det er det rigtige ord), men håret bliver hverken filtret eller for flyvsk og krøllerne kruser ikke. Jeg har fint hår, men med lidt krøller og lidt tendens til, at det bliver fedtet hurtigt. Det eneste jeg er lidt i tvivl om, er om man mon skal bruge den i perioder eller hele tiden - det kan muligvis også afhænge af årstiden. Det føles som om den giver meget fugt og jeg ved ikke om jeg vil kunne bruge den full-time om sommeren, men det må tiden jo vise."

”Nu er shampooflasken tom, og dommen er: shampooen fungerer godt, den tørrer ikke hovedbunden ud. På den måde kan den måle sig med andre effektive skælshampooer, men uden brug af problematiske stoffer. Den har ikke den der wellness-feeling som frisørshampooerne har og lugter en smule tjæret, men det er også svært uden parfume eller andre tricks :)."

”Først og fremmest; tak for det personlige håndskrevet kort, det var bare skønt (og sjældent i tider). Jeg har prøvet shampooen i lidt over en uge nu. Jeg synes, den er rigtig god og effektiv. Jeg skal vænne mig til at, der ikke er duft i den, og at den ikke rigtig skummer. Men min hovedbund føltes mindre irritabel siden brug af shampooen, så det er bare et ekstra plus :).”

”Fordele: Emballagen er nem at dosere med, flot og indbydende emballage, "rent" og ærligt produkt, som er indbydende på den måde, at man som forbruger føler, at man kan stole på det og brandet, Ingen skæl ;-). Ulemper: Relativ lind konsistens, ikke så drøj i brug. Der skulle meget shampoo fordeles i håret inden man kunne skylle det ud.”

”Da Purely professionals produkter er intet mindre end geniale, var forventningerne til shampoo 4 skyhøje. Og de blev skam da også indfriet til fulde, idet shampooen faktisk har taget kløen. Effekten holder endda i et par dage. Man skal lige vænne sig til at bruge den, da den er ret svær at fordele i håret, hvilket gør man skal bruge mere end normalt. Og når man skylder den ud, føles det som om der ligger en hinde rundt om håret. Til gengæld bli’r håret silke blødt :0).”

”Jeg har nu testet den nye skælshampoo, og har en lidt blandet opfattelse af den. Den gode nyhed er, at jeg faktisk allerede efter første anvendelse synes, at jeg havde mindre skæl end før. Yeah! Jeg har prøvet et hav af fancy skælprodukter, og her følte jeg faktisk, at shampooen gjorde en forskel – og så er det rart, at det kan opnås uden alt for meget kemi. Desværre synes jeg, at man skulle bruge rigtig meget af den for at få den ordentlig fordelt, og det føltes ikke rigtig, som om den gjorde mit hår rent, men i stedet udtørrerede det. Det kan selvfølgelig skyldes, at jeg har meget tykt hår, og derfor er nødt til at anvende mere shampoo, end man bør, eller at jeg lod den sidde i håret et par minutter.. men det var lidt træls. Samlet synes jeg altså, at den gør en forskel, hvis man har skæl, men den virker lidt hård ved håret, så lad være med at bruge den alt for ofte – eller sørg for at have en god hårkur i nærheden.”

”Så har jeg prøvet jeres shampoo 4 i lidt over en uge. Jeg kan helt klart se en forbedring, dog har jeg stadig skæl tilbage. Men jeg er sikker på, at efter flere hårvaske så vil det forsvinde helt. Jeg vil i hvert fald gerne anbefale denne shampoo :)."

"Min kæreste har testet shampooen og han er altså en mand af få ord, men han siger at det er den bedste skælshampoo han til dato har haft fingrene i (og han har prøvet mange)."

"Så har jeg fået testet shampooen. Vil starte med at fortælle at jeg har langt meget kraftigt hår, med kløende hovedbund.
Min oplevelse af shampooen er middel, jeg skulle bruge rigtig meget af shampooen til mit hår, det vaskede fint rent, men var meget svær at arbejde ind i håret. Mit hår var meget affedtet efterfølgende og jeg havde så svært ved at redde mit hår ud at jeg måtte ty til noget balsam, så derfor havde det måske ikke den ønskede effekt.Der var shampoo til 6 dage i bøtten og kunne godt mærke en forskel på min kløen, men ville gerne have haft givet den et lidt længere forsøg og så med noget balsam i samme serie."

"Efter at have brugt shampooen i nogle uger er resultaterne meget gode. Kort efter brug af shampooen forsvandt mit skæl, og de er ikke vendt tilbage endnu. Normalt kommer og går mit skæl, så det er ikke til at sige, om det har haft en effekt, men indtil videre har det i hvert fald fungeret. Jeg har fået et positivt indtryk af shampooen og vil kraftigt overveje at købe den, når den kommer på markedet."

"shampooen har desværre ikke afhjulpet mit hovedbundsproblem. Det kunne man heller ikke forvente efter så kort en periode! Jeg må stadig ty til de medicinske shampooer fra apoteket, men jeres skælshampoo er mere skånsom over for håret, og jeg tænker, at jeg fremover kan veksle mellem den og de mere "kradse" shampooer, som måske nok hjælper lidt på hovedbundsproblemet, men absolut ikke gør noget godt for selve håret."

"Jeg synes det er en rigtig god shampoo, og den har en god effekt på skæl. Der var en enkelt gang hvor mit hår kløede efter jeg havde brugt den, og jeg synes man skulle bruge en okay stor mængde af den, men bortset fra det synes jeg det er et godt produkt. Jeg håber den kommer i jeres sortiment."

"Jeg har nu brugt Purely Professionals skælshampoo i godt 20 dage og er meget tilfreds med resultatet. Jeg har i perioder kraftig skældannelse og af og til også mindre sårskorper i hovedbunden af samme årsag. I vinterperioden eller ved meget stress kan denne tilstand forværres. Ved brug af Purely Professionals shampoo kan jeg mærke, hvad jeg vil betegne som en markant forbedring af hovedbunden, at der ganske simpelt er ro i hovedbunden og meget mindre skæl, lige nu er jeg næsten skælfri. shampooen er dejlig at bruge i håret, hvis håret er meget fedtet, bruger jeg lidt af en mild shampoo til at gøre håret klar til skælshampooen, som jeg synes skummer godt op og føles, som om den derfor kommer godt ud i hele hovedbunden. Jeg er meget tilfreds med dette produkt, som har karakter af et næsten medicinsk produkt, som også føles godt og plejende."

"Så har jeg efterhånden brugt shampoo'en en del gange, og jeg er meget positiv! Den har i den grad sat en dæmper for min eksem i hovedbunden samt på mine fingre, så den er super effektiv. Den bliver en fast "ven" på shampoohylden ;0)"

"Tusind tak fordi jeg måtte teste jeres skælshampoo!
Jeg har nu brugt den med jævne mellemrum et par uger og synes den er udemærket. Mit hår bliver dog hurtigt lidt fedtet og begynder at klø lidt igen. Jeg har så prøvet mig med head&shoulders, hvor al skæl, kløe m.v. forsvinder og min hovedbund føles mindre tør. Jeg fandt dog ud af at jeres shampoo faktisk havde samme effekt, hvis bare jeg fordelte det i håret over to gange. Jeg synes bare det var ærgerligt, at det var nødvendigt."

"Hold da op, jeg må sige at jeg virkelig er imponeret over shampoo 4. Allerede efter første hårvask havde min kæreste ikke længere en kløende hovedbund. Her cirka 3 uger efter at han begyndte med shampooen er al hans skæl væk. Jeg havde faktisk ikke troet det var muligt, for han havde virkelig meget skæl - jeg har lige været hovedbunden igennem, og der er ikke mere at se."

"Som lovet kommer her lidt om mine erfaringer med jeres nye skæld shampoo. Jeg har brugt jeres shampoo i et par uger nu, omkring 7 hårvaske er det blevet til. Ved den første hårdvask følte jeg, at jeg var nødt til at bruge mere shampoo end normalt, og at den ikke rigtig trængte ind i håret. Men jeg følte at håret blev rent og fint. Allerede ved anden hårvask tog håret meget bedre imod shampooen. Min hovedbund er stadig tør, men før oplevede jeg også, at den samtidig med at være tør hurtigt blev fedtet og kløende. Nu bliver den slet ikke fedtet på samme måde og klør heller ikke så meget. Generelt har jeg haft en rigtig god oplevelse med shampooen og jeg har helt sikkert fået mod på at investere i andre af jeres produkter."

"Shampoen modvirker skæl og kløende hovedbund, men da mit problem primært er tør hovedbund, har jeg brug for en shampoo, der tilfører fugt. Det gør denne shampoo ikke. Jeg kan derfor ikke helt fair udtale mig om, hvordan den reelt modvirker skæl. shampooen er meget drøj i brug - og der skal anvendes en del før det skummer ordentligt. Måske det bare er mig, men for at jeg føler, at jeg rigtig vasker hår, skal det altså skumme, så shampooen er relativt hurtigt brugt. Men den er dejlig at bruge, nem at skylle ud og jeg synes godt, at jeg kan mærke at den er uden parfume."

"Jeg har været rigtig glad for at bruge shampoo 4, den har hjulpet betydeligt i min psoriasis ramte hovedbund.
Den fjerner ganske vidst ikke al mit skæl, men den løsner det, så jeg nemt, og smertefrit kan fjerne det med tættekam (hvilket jeg gør pga. min psoriasis). Den lindrer rigtig meget og det svier slet ikke i samme grad, som når jeg bruger "normal" shampoo. Jeg prøvede også nogle enkelte gange at bruge den på dage, hvor jeg ikke i forvejen havde brugt min recept medicin mod min psoriasis - og der kunne jeg virkelig mærke hvor godt shampooen virkede på min hovedbund. Den lindrer og nærmest køler. - Bonus er, at mine naturkrøller bliver lækre og bløde, og det oplever jeg sjældent med mine andre shampooer mod skæl/psoriasis, hvor mit hår derimod bliver kruset og grimt. Med denne her shampoo, behøver jeg altså ikke at gå på kompromis i forhold til både at kunne have lækkert hår, og holde min hudlidelse under kontrol."

"Jeg har længe døjet med meget tør og sart hovedbund og har gennem længere tid brugt et kemikalie"helvede" fra frisøren for at holde de tørre flager væk fra min hovedbund. Jeg dyrker meget sport og håret bliver derfor også flittigt vasket. Da jeg har prøvet jeres andre produkter og fået kæresten med på bølgen med jeres renseshampoo, så var mine forventninger høje.Jeg var dog ikke overbevidst fra starten. Som mange andre anmeldere, så manglede jeg en skummende shampoo og jeg følte at jeg skulle bruge meget i mit tykke hår. Derfor gik der heller ikke lang tid før min lille prøve var tom. Jeg synes ikke at jeg var helt tilfreds. Mine flager var væk, men min hovedbund var stadig irriteret, så jeg hoppede tilbage til min frisør shampoo og så brød helvede da løs!!!Min hovedbund gik helt bananas og var meget irriteret, så jeg tænkte at jeg ville give jeres skælshampoo et sidste forsøg. Og jeg har nu brugt den i godt 14 dage og jeg er total hooked. Min hovedbund har aldrig været bedre, så jeg kan kun anbefale den højt."

"Det gik sådan, at vi netop har bestilt og modtaget en flaske skælshampo fra jer! Så vi er overbeviste. Han har stadig en smule skæl, men det er kraftigt reduceret. Og sådan som det ser ud efter en hårvask, sådan bliver det ved med at se ud hen mod næste hårvask, han vasker ca hver 5 dag. Det plejede ellers at blive værre og værre. Og jeg synes også, at håret bliver ved med at føles som nyvasket meget længe. Hans skæltype er forøvrigt flager, der ikke drysser. Jeg vil også gerne lige udtrykke, hvor glad jeg selv er for shampoo 1. Jeg behøver ikke gøre andet end vaske håret, og så vælger jeg som regel at komme lidt i spidserne, enten treatments eller argan oil. Nå ja, og lidt af jeres voks eller mousse for lige at give lidt ekstra styr på det. Mit hår har aldrig været nemmere eller sundere."

Artiklen er skrevet af Purely Professional

Andre artikler

Seneste stories fra Instagram

[instagram-feed]
Copyright © 2023 Purely Professional
Tilmeld dig Purely Plus
  • Optjen Point

    Optjen point når du handler hos os, du opsparer 1 point for hver 10 DKK du bruger.
  • Del Din Oplevelse

    Skriv din ærlige mening om vores produkter eller del dine billeder, så optjener du 20 point.
  • Del med venner

    Henvis en ven til vores shop, så modtager I begge 50 point når din ven bruger dit link.
OPRET KONTO
usermagnifiercrossmenuchevron-down